Peter Nyholm | Københavnersnuden #53

Peter Nyholm | Københavnersnuden #53

by 30/08/2015
Ugens snude har i den grad næse for penge og ved præcis hvor, at han vil bruge dem i København, når han ikke holder bankerne i ørerne. Mød Berlingskes finansredaktør, Peter Nyholm, der bader året rundt i Øresund, finder inspiration i byens små og skjulte parker og nyder turen op langs strandvejen i sin klassiske Porsche – selvom det kan gøre ham til en kliché. Og få hans bedste tip til, hvad du skal bruge dine penge på i byen netop nu.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

PN: Jeg er ved at skifte job fra at være chef og finansredaktør på Berlingske til at blive undersøgende journalist i gravergruppen samme sted. Det er et valg, jeg har truffet, fordi jeg ønsker at fordybe mig og udvikle min journalistik. Men det betyder også farvel til nogle privilegier. Men jeg følger min mavefornemmelse – og det er jeg faktisk lidt stolt af.

LC: Hvor bor du?

PN: Jeg bor lige ved Amager Strand i et af de nye byggerier med udsigt til vandet. Fantastisk sted, nyder at bade hele året. 

LC: Hvor går du tur?

PN: Jeg løber og går gerne langs Amager Strand. Ellers holder jeg meget af at gå langs Langelinie og ud forbi Kastellet. 

LC: Hvor drikker du kaffe?

PN: Der er åbnet en ny lille kaffebar helt nede ved stranden på Øresundsvej, Le Kaff. Deres latte rammer lige mine smagsløg. Inde i byen kan jeg godt lide Coffee Factory i Gothersgade. 

LC: Hvor spiser du?

PN: Til frokost er der ingen vej uden om Cafe Sokkelund på Frederiksberg. Fantastisk brasseri med tatar, bearnaise, fritter, moules frites eller andre klassiske retter. Til aftensmad er mine favoritter Restaurant Uformel, Gorilla eller Den Lille Fede. Her spiser og drikker man på virkelig højt niveau. Til prisen er det svært at finde bedre kvalitet i København eller i andre storbyer for den sags skyld.

LC: Hvor fester du?

PN: Jeg sætter stor pris på en middag ude med gode venner for derefter at tage på vinbaren Falernum på Værnedamsvej, sidde i baren og hænge ud med en flaske hvidvin. Ved lukketid kan man altid tage videre på cocktailbar eller på et af de gode værtshuse på Vesterbro. En alternativ oplevelse er byens vistnok ældste jazzklub, La Fontaine.

LC: Hvor inspireres du?

PN: Det må være i den lille park, der ligger mellem Det Kongelige Bibliotek og Christiansborg. Her har landets største tænkere taget store beslutninger i århundreder. Og det gode er, at der sjældent er ret mange mennesker – et godt sted at sidde i egne tanker. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

PN: Der er mange. Et godt sted er Lumskebugten – sikken et navn – der ligger lige overfor Mærsks Hovedsæde lige ved Det Kongelige Søkort-Arkiv. Arkivet er også et af mine yndlingssteder; her har man opbevaret søkort over de danske farvande i århundreder. Et værdigt minde om Danmarks som søfartsnation.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

PN: Det var nok, da jeg gik en tur fra Fisketorvet over den nye cykelbro hen langs Islands Brygge og en tur hen over det gamle Christianshavn en sensommerdag hen under aften. Her er så meget ny og gammel Københavner-historie og liv og leben, at man helt får bobler i maven.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

PN: Nu er jeg jo Porsche-entusiast, så jeg holder af at tage kalechen ned, trille en tur gennem byen, henover Christianshavn, Kgs. Nytorv og forbi ambassadekvarteret på Østerbro og køre op mod Hellerup og kigge ud over vandet. Gør det mig til en kliché? Ja, det gør det sgu nok. På hjemturen kan man lave et meget kort stop (ellers får man en p-bøde) og købe fisk eller en bøf hos den gode slagter Cleaver’s i Torvehallerne.    

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

PN: Jeg bookede for nylig en personlig rundvisning til min familie og jeg på Fregatten Peder Skram, der ligger i Københavns Havn lige overfor Amalienborg. Det var spændende og sjovt at se det kæmpe krigsskib indefra og høre røverhistorier, særligt for min nevø og niece, Esben og Signe. Så kan man altid tage over at spise på Copenhagen Street Food på Papirøen bagefter. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

PN: Det er lidt svært at finde et rigtig stilet sted at gå ud at danse og drikke drinks for målgruppen 25 år og opefter. Her mangler byens festsnedkere at finde det rigtige koncept.

LC: Hvad skal man bruge sine penge på i København netop nu?

PN: Byen er inde i en rigtig god stime, når det gælder gode, lækre restauranter til rimelige priser. Jeg har nævnt et par stykker af dem her, men andre bud kan være den nyåbnede Italy på Amager, Retour Steak, Tony’s med flere. Det skal man bare udnytte. Men husk bordbestilling – især i weekenden. 

Tusind tak Peter, fordi du ville slippe ørerne på bankerne for en stund og i stedet dele dine bedste tip med os!
Rigtig dejlig søndag.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.