Peter Olsen | Københavnersnuden #135

0
195

Ugens københavnersnude er Peter Olsen, der lige er blevet færdig som kandidat på CBS. Når han ikke bruger tiden på jobsøgning, så elsker han at udforske København, som han flyttede til for 3 år siden. Selvom han elsker Frederiksberg, hvor han bor, så er han vild med den lokale Nørrebro-stemning omkring Stefansgade, og han har nok, uden at overdrive, prøvet samtlige kebabsteder omkring bydelen. Hør om Københavns bedste kebabsted og andre gode tips til byen her:

LC: Hvad har du gang i øjeblikket?
PO: Jeg er lige blevet færdig med min kandidat fra CBS i International Marketing & Management – så jeg står i en periode i livet, hvor jeg er på jagt efter nye udfordringer. Min tid går med at søge job og fatte, at jeg nu er ’voksen’.

LC: Hvor bor du?
PO:
Jeg bor på Frederiksberg, lige mellem Frederiksberg Centret, Frederiksberg Have og Gammel Kongevej.

LC: Hvor går du tur?
PO:
Da jeg jo bor på Frederiksberg er Frederiksberg Have mit foretrukne sted at gå tur. Jeg er også vild med bylivet og atmosfæren omkring Stefansgade ved Nørrebroparken. Især her de seneste forårsdage, hvor solen har tittet frem, så vrimler det med glade mennesker, der nyder gode stunder med familien, vennerne, kæresten eller en god gåtur alene. Forleden sad jeg ved Mikkeller & Friends og fik en af deres gode øl sammen med en kammerat, og her er beliggenheden perfekt, hvis man vil sidde og nyde den ægte, lokale nørrebro-stemning. Jeg er i hvert fald vild med det.

LC: Hvor drikker du kaffe?
PO: Det sidste halve år har jeg drukket min kaffe direkte fra CBS’ elendige kaffemaskine, det kan jeg ikke anbefale nogen. Hvis jeg virkelig skal have en god kop kaffe, så tager jeg forbi La Vera Cucina på Falkoner Allé. Det er den bedste to-go kaffe, som jeg til dato har fået. Jeg er ikke den store cafégænger, jeg kan bedre lide at tage min kop kaffe med rundt i Københavns gader og stræder, enten alene, med min kæreste eller med gode venner.

LC: Hvor spiser du?
PO:
Jeg elsker kebab, og jeg kunne spise det til morgenmad, middagsmad og aftensmad. Jeg kan da heller ikke afvise fuldstændigt, at dette ikke er sket. Jeg har været på en større mission for at finde Københavns bedste kebab, og jeg tror, at jeg har fundet den. Tro mig, jeg har virkelig gjort min research, og det har været hårdt arbejde, men nogen skal jo gøre det 😉 Nå, men resultatet blev: Five Star på Nørrebrogade. Her laver de durum på en mere autentisk måde lige fra bunden af, og det kan smages på resultatet. Og så har de samtidig den bedste chili ketchup og åbent næsten alle døgnets 24 timer. Hvis man skal have noget til enhver smag, så er Papirøen stadig en sikker vinder.

LC: Hvor fester du?
PO:
Jeg er ikke den store gå-i-byen type mere. Jeg har, som mange andre, haft min del af byture og vilde natklubaftener, men nu er jeg mere til steder, hvor man rent faktisk kan høre, hvad hinanden siger. For tiden har jeg været en del på Salotto42, der har en helt fantastisk italiensk stemning og er et sjovt (og lidt underligt) mix af cocktailbar, tapasrestaurant, smykkeforretning, tøjforretning og barbersalon. Salotto betyder “stue” på italiensk, og det er lige præcis som om, at du sidder i en stue i Rom med store chesterfield møbler og lokal atmosfære. Super fedt sted – og virkelig gode cocktails. Jeg er også vild med konceptet på Bastard Café, hvor man kan kombinere hyggen ved at spille brætspil og få en øl med sine bedste venner.

LC: Hvor inspireres du?
PO: Tanken om at gå ture på kirkegårde er egentlig en smule morbid, men jeg bliver virkelig inspireret af gåture på de københavnske kirkegårde. Det får mig altid til at tænke over livets mange spørgsmål, og det er tit her, at jeg bliver inspireret til at udnytte de dage, som jeg har, før det hele er for sent. Især Assistens Kirkegård på Nørrebro er jeg vild med, og et eller andet sted er der jo faktisk noget ret smukt over at et så, undskyld mig, “dødt” sted har så meget liv.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
PO: Nu her i forårsperioden, mens alle blomster og træer er ved at springe ud, er alle parkerne helt fantastiske. Hvis jeg skulle fremhæve en, så er Botanisk Have et fantastisk sted at samle tankerne. Og så bor jeg jo lige ved Frederiksberg Have, så jeg er så heldig at opleve på første hånd, hvordan haven ændrer sig i takt med årstiden. Derudover så er der ikke meget, der slår Nyhavn på en flot sommeraften.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
PO:
Jeg elsker alle de muligheder, som København har at tilbyde. Her gør det ikke noget, at alt ikke er planlagt, fordi der sker altid noget lige uden for dit dørtrin. Jeg bliver forelsket i København hver gang, at jeg gør noget spontant – for byen skuffer mig aldrig, og der er altid noget spændende rundt om næste hjørne.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
PO: Der skal vi faktisk helt tilbage til, at jeg var en lille knægt og kom i Parken første gang for at se fodbold. Den oplevelse og den stemning var noget helt unikt. Jeg boede på Østerbro i min første tid i København for et par år siden, og hver gang jeg tog ind og så fodbold, blev jeg mindet om min første gang i Parken.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
PO:
Lad være med at planlægge noget, men bliv grebet af stemningen omkring dig. Anskaf dig en cykel og undersøg København – resten skal oplevelserne, og personerne du møder nok sørge for.

LC: Dit yndlingssted at tage billeder af København?
PO: Sommeren nærmer sig, og lige så snart det første solstrejf rammer byen, så strømmer folk ud på Dronning Louises Bro. Her sidder forretningsmanden, hippien, veninderne, kæresteparret, småbørnsfamilien – ja alle slags folk. Et billede herfra fanger København perfekt.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
PO: Flere boliger der er til at betale for unge studerende. Det var først efter ca. 2 år i byen, at jeg fandt noget, som både var til at betale for og hvor jeg kunne være længere end 4 måneder. Før det boede jeg i en papkasse til en alt for dyr husleje. Det er ærgerligt, at det hele skal være så dyrt og svært at finde bolig.

LC: Dit soundtrack til byen?
PO: Lost Frequencies ft. Sandro Cavazza – Beautiful Life

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Peter – vi glæder os til at prøve Københavns bedste kebabsted, tænke over livets spørgsmål på Assistens Kirkegård og prøve La Vera Cucinas lækre kaffe!

GOD SØNDAG!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here