Restaurant Almanak åbner i Operaen

0
421

Danmarks nationalopera på Holmen har slået dørene op til en helt ny restaurant, der bliver åben for alle. Den hedder ”Almanak i Operaen”. Og hvis navnet lyder bekendt, så er det fordi, den nye restaurant ganske rigtigt er i familie med Almanak på The Standard. Almanak i Operaen er også dansk bistro mad med det bedste fra årstiden, og som noget helt nyt vil Almanak i Operaen være åben for alle – også gæster som ikke skal til forestilling på Operaen. 

 

Operaen deler muligvis vandene, når de kommer til designet, men ingen kan bestride, at den har en helt særlig og fantastisk beliggenhed på Holmen. Desværre har den alt for længe været lidt afskåret fra den brede befolkning, da den ofte kun har været åben for besøgende, der skulle til en forestilling. Det bliver heldigvis ændret nu, hvor restaurant Almanak har slået dørene op for både gæster, der skal til en forestilling, og for alle som blot ønsker et dejligt måltid i de smukke omgivelser. Der bliver dermed alle mulige gode grunde til at besøge Operaen i det nye år, hvor Operaparken også åbner som et rekreativt frirum i København. Her vil der foruden en park også være parkeringskælder for biler og cykler, og i det hele en tiltrængt grøn ansigtsløftning til det ellers lidt kedelige rum omkring Opereaen.

 

Smuk udsigt over byen

Vi var inviteret forbi den nyåbnede Almanak i Opereaen for nylig og må sige, at der er noget helt særligt ved at sidde og nyde udsigten over byen fra Holmen. Her får du udover skøn mad også udsigt over en smuk skyline, det gamle København og hele Langelinie. Restauranten ligger ligesom før på 4. etage, og har også en terrasse, så man kan få den absolut bedste panoramaudsigt over byen. For at holde indretningen tro mod stilen i Mærsk’s nøje superviserede design, har Henning Larsens tegnestue haft travlt for at få den nye restaurant på toppen af Operaen færdig til åbningen i midten af november. Her har de indrettet hyggelige ’båse’ i egetræ med specialdesignede siddepladser i kernelæder, bæredygtige møbler fra Mater og loungeområder ud mod vandet. Der er plads til 1.400 i restauranten, og med den nye indretning er der også kommet gardiner rundt i restauranten, som gør det muligt at afskærme borde og sektioner mere. Hvis du sidder i en af de nye båse, er det et ret intim lille rum – trods de ellers så volumiøse omgivelser.

”En af de ting, som vi faldt pladask for, da vi bød ind på forpagtningen af restauranten i Operaen, var planerne om at renovere restaurantområdet fuldstændigt. Restauranten har nu undergået en gennemgribende forvandling og fremstår som en eksklusiv restaurant, der kan stå mål med en af Københavns mest spektakulære bygninger. Det betyder også, at vi nu kan realisere drømmen om at byde alle gæster indenfor på Almanak i Operaen – og ikke blot operagængerne. Restauranten fremstår så flot og indbydende, at den kan fungere som en selvstændig restaurant, som er et besøg værd i sig selv,” lyder det fra den nye restauratør i Operaen, Merete Holst, indehaver af LOCA Gruppen, der også driver restauranterne STUDIO, Almanak og Mission Green på The Standard, den bæredygtige kantinevirksomhed The Lunchroom og er medejer af restaurant RADIO sammen med Claus Meyer.

 

Dansk bistrokøkken

Almanak i Operaen er ligesom Almanak på The Standard sæsonbetonet, dansk bistrokøkken. Restauranten serverer alt fra moderne smørrebrød til delikate skaldyrsfade og dansk charcuteri fra lokale producenter, og restauranten er til at begynde med åben, når der spilles forestillinger og på udvalgte dage. Men fra den 18. januar 2022 åbner restaurant Almanak i Operaen også som a la carte restaurant – åben for alle til både frokost og aften. Se åbningstiderne her.

Almanak i Operaen er én af to Almanak-restauranter i København – den oprindelige ligger i The Standard ved Inderhavnsbroen og blev etableret i 2013. Men med udgangen af 2021 rykker Almanak faktisk ud af den ikoniske toldkammerbygning, men det er dog på ingen måde slut med restauranten. Almanak lever videre i første omgang videre i Almanak i Opereaen og herefter skal den finde et nyt hjem, så der fortsat vil være to Almanak restauranter i Købenahvn. Almanak-restauranterne er opkaldt efter det gamle danske ord for årskalender af den simple grund, at Almanak er smagen af Danmark året rundt. Og det er præcis hvad du kan forvente at få på restauranten.

”Almanak-restauranterne er vores danske hyldest til den franske bistro, og de gode, danske råvarer i sæson er vores kulinariske kompas. Derfor er der aldrig en kedelig dag i køkkenet på Almanak, hvor grøntmandens og fiskehandlerens varer i høj grad tegner menuerne. Det har været spændende at forme Almanak-konceptet til et format, der kan fungere både til det hurtige måltid inden en forestilling, og en menu til gæster, der udelukkende kommer for at besøge restauranten i Operaen,” siger Christian Hoffmann, som siden 2019 har været køkkenchef på Almanak på The Standard, og som også har tegnet den gastronomiske linje og etablering af den nye Almanak i Operaen.

Almanak i Opereaen er som nævnt allerede åben for gæster i Operaen, og åbner for alle gæster den 18. januar. Læs mere om Almanak i Operaen her.