Restaurant Jordnær – min bedste restaurantoplevelse nogensinde

1
476
jordnær
I starten af juni oplevede jeg mit livs bedste restaurantoplevelse. Det skete en varm sommeraften hos Jordnær i Gentofte. Det var ikke kun mad, det var kunst – det var performance og værtsskab i verdensklasse. Så godt, at jeg håber, jeg får lov at opleve det igen.


Af Louise Taarnhøj

Intet kan sammenlignes med denne oplevelse, der naturligt adskiller sig fra adskillige andre restauranter – af den simple årsag, at Jordnær har to Michelin-stjerner.

Jordnær gør ikke meget væsen ud af sig udefra. Faktisk var jeg i tvivl, om jeg var kommet til det rette sted, da jeg stod foran Gentofte Hotel – et charmerende lille gult hus med Dannebrog hejst og havemøbler foran til dem, der gerne vil nyde en fadøl og en cigaret i en afslappet stund. Charmerende – men ikke det, jeg forbinder med Michelin. Og det gav faktisk et positivt førstehåndsindtryk.

Den venlige, afslappede stemning fortsatte nemlig indendørs, hvor jeg blev mødt af yderst velklædte men også meget smilende  værter, der tog mit overtøj og fulgte mig ind til det særlige bord, vi havde fået til vores seks-kvinders-selskab.

Michelinklubben

Selskabet var en vidunderlig klub, jeg blev medlem af sidste år; Michelinklubben. En veninde har simpelthen samlet en række kvinder, der elsker at forkæle sig selv med ultra-luksus-middage – og flere gange om året tager klubben så ud for at spise på nogle af landets allerbedste restauranter.

Jeg var med første gang sidste år, hvor vi besøgte Alchemist, og i år er det så Jordnær, der blev mit årlige besøge (jeg har desværre ikke råd til flere Michelin-besøg – eller, jeg prioriterer ‘kun’ et besøg om året).

Denne gang var vi altså seks kvinder, der sad i vores eget lokale og kunne fornøje os med 17 serveringer med tilhørende vinmenu (jeg fik den alkoholfrie menu, da jeg er gravid, og den kan i den grad anbefales!).

Efter vi havde fået serveret vores glas champagne som velkomst, dametaskerne var hængt op i særlige Jordnær-taskehængere på bordet, og alle var klar til første servering, kom seks tjenere ind til os og stillede sig på hver sin side af en syvende tjener, der bar serveringerne på en bakke. Herefter tog hver tjener en servering, gik hen til hver af os, stillede sig bag vores stole – og når alle var klar, stillede de tallerkenen foran os synkront.

Gennem alle serveringerne skiftedes tjenerne til at præsentere, hvad der var på tallerkenerne og i skålene.

Den ene servering var smukkere end den anden – detaljerne var imponerende, så omhyggeligt og elegant. Men vigtigst af alt: de smagseksplosioner, vi oplevede, vil jeg aldrig glemme.

Her er menuen:

jordnær

 

Herunder kan du se nogle af de smukkeste serveringer – som faktisk også var dem, der bedst kunne lide smagsmæssigt

 

 


To af mine drikkevarer i den alkoholfrie menu var øl fra Mikkeller. Det danske bryggeri er på det seneste gået all in på at udvikle interessante alkoholfri alternativer til deres mange meget velsmagende øl, og de er altså blevet så dygtige, at de er at finde på Michelin-restauranterne.

Under middagen mødte vi naturligvis indehaverne af Jordnær, ægteparret Tina Kragh og køkkenchef Eric Vildgaard – søde, hyggelige og varme mennesker, der fortalte os om restaurantens leverandører (altid lokale, og råvarerne er altid i sæson).

Det er vidunderligt at opleve konceptet fra jord til bord på en Michelinrestaurant – udfolde sig så smukt, velsmagende og højtravende, ambitionsmæssigt.

Hver en krone værd

Hvis du vælger menuen og vinmenuen, så regn med, at middagen lander på ca. 4.500-5.000 kr. pr. person. Hvilket er hver en krone værd. De vidunderlige smagsindtryk, den fantastiske service, det elskerværdige koncept med lokale råvarer i sæson – udført så smukt og kunstnerisk. Det vil jeg aldrig glemme!

/Louise T

 

 

1 COMMENT

Comments are closed.