SÅDAN LAVER DU UNIKKE EVENTS I KØBENHAVN

0
323

En spændende måde at opleve byen på er, når innovative mennesker sætter unikke events op på steder, du ikke vidste eksisterede, med indhold, du ikke før har oplevet. Amanda Yo Baun, kreativ direktør i musikselskabet Back To Future, har efterhånden meget erfaring i at skabe netop disse events, som du ikke kan sige nej til. Vi har talt med hende om, hvordan hun gør det!

Alle kæmper om din opmærksomhed, men ganske få får den. Sådan er det i dag, hvor de sociale medier har gjort os alle til små eventmanagers, der kan skabe en fest, en indsamling eller en revolution på blot få minutter. Men ofte tjekker du blot interesseret-boksen af og glemmer derefter alt om begivenheden. Din loyalitet er mindre end din FOMO. Og det er klart, for mulighederne er uendelige for os alle sammen, så hvorfor lægge os fast på A, når B lige om lidt kan vise sig at være 30 % mere sexet?

Jeg skal ikke pege fingre. Jeg gør det selv – et ucharmerende træk fra en person, der ellers ser sig selv som yderst engageret, passioneret og loyal. Men netop det loyale kan jeg selv og flere af mine virtuelle venner stadig hæfte på skjorten, for formår folk at skabe events, der giver dig en anden oplevelse, end det du før har oplevet, har de vores loyalitet. I hvert fald indtil næste event, for man er jo kun så god som sin sidste Facebookopdatering, sin sidste snap og sit sidste event.

Amanda Yo Baun er én af de få, der kan skabe events, som fanger min opmærksomhed. Jeg vil ikke komme ind på, hvilke oplevelser, jeg får, når jeg deltager, men i stedet give mikrofonen til hende og lade hende fortælle lidt om sit arbejde her:

Amanda Yo Baun Foto: Iben Lin Vidkjær
Amanda Yo Baun Foto: Iben Lin Vidkjær

LC: Hvem er du?
Amanda: Jeg er kreativ direktør og ejer af musikselskabet Back to Future. Vi står for at signe musik, udgive det, og så prøver vi som en ekstra vinge til vores PR at lave nogle spændende events med vores artister.

LC: Hvor lang tid har du arbejdet med events?
Amanda: Der skal vi næsten helt tilbage til dengang, jeg boede i Roskilde, hvor jeg lavede ungdomsfester – lejede lokaler og hyrede dj’s som 16-årig. Men i København var det med Mood Music, en musikblog, som vi startede i 2014, hvor vi prøvede at udfordre tanken om, hvordan man kan inddrage musikken på en anderledes måde – eksempelvis få det til at passe til moden. I Back to Future startede vi med at lave release koncerter, men det blev for kedeligt, og så gik vi over til at lave label nights for på den måde at nå ud til at bredere publikum.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 14.20.53
Foto: Cory Benford-Brown

LC: Hvordan finder du dine locations?
Amanda: Jeg er meget nysgerrig af natur, og når jeg cykler rundt i byen eller ser noget på Instagram, undersøger jeg det og opsøger folk. Og prøver at tænke nogle ideer ind i de locations, jer ser. Det sker altså ofte meget pludseligt, at jeg falder for et sted, som er interessant – og så tager jeg fat i folk med det samme, så jeg kan spore mig ind på, hvad der er muligt her.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 14.20.41
Foto: Cory Benford-Brown

LC: Hvordan finder du ud af, hvilket indhold dine events skal have?
Amanda: Vi går meget ud fra, hvad vores venue kan. Hvilken værdi har det, og hvad kan vi skabe her. Da vi lavede Greenhouse session, passede det meget godt til stemningen om foråret, og så passede vores artist Vakle ret godt sammen med stedet – hun er lidt mørk, lidt melankolsk. Vi prøver også at tænke i større sammenhæng, så da vi lavede et event hos ØsterGro, en økologisk urban køkkenhave på toppen af en bygning på ydre Østerbro, ville vi gerne have noget økologisk mad og drikke, så alt ved oplevelsen hang sammen.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 14.19.51
Foto: Cory Benford-Brown

LC: Hvad vil du gerne have, at folk skal få ud af at komme til dine events?
Amanda: En oplevelse ud over det sædvanlige – det er måske en kliché, men jeg mener det virkelig. Jeg vil gerne have, at folk aldrig vil glemme disse events. Det skal være ekslusivt og intimt, og så skal det være småt og specielt. Så bliver kunstnerne også præsenteret på en god måde. Vi holder jo events forskellige steder, så folk får en oplevelse med musik i andre kontekster, end de normalt ville. Du går måske tit til koncert på Vega, men til vores events får du musikken serveret på en helt anden måde, og det giver en større oplevelse, mener jeg.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 14.20.01
Foto: Cory Benford-Brown

LC: Hvad har du i tankerne af events til efteråret?
Amanda: Jeg ved det faktisk ikke rigtigt endnu, for vi tager det lidt, som det kommer – så der er en sammenhæng mellem artisternes udgivelser og locations. Det eneste, jeg ved, er, at det bliver eksklusivt og intimt som sædvanligt, så man skal holde sig til på vores Facebookside, hvis man vil være sikker på at komme med – der er jo et begrænset antal billetter til vores arrangememter. Uden at love for meget, kommer der nok et event til november. Men tjek Facebook for updates!

Læs med i morgen, hvor Back to Futures næste event er med i weekendanbefalingerne.

/Louise