Tina Werborg | Københavnersnuden #315

0
376
Tina Werborg
Ugens Københavnersnude er Tina Werborg, som du måske har lagt mærke til i medierne gennem ugen. Hun er forfatter og tøjaktivist og aktuel med bogen, Garderobemanifestet. Det startede med eksperimentet Et outfit, en uge for nogle år siden, og i dag har det udviklet sig til også at være en bog og starten på en ny tøjbevægelse. For 8 år siden startede hun sammen med Lars AP Fucking Flink, der både er en konsulentvirksomhed og et foreningen. Og her skal du møde hendes København.

Tina Werborg

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Tina Werborg:
Jeg har netop udgivet min første bog “Garderobemanifestet – 10 gode grunde til at genoverveje dit næste tøjkøb”.

Der har heldigvis været stor interesse fra forskellige medier for at høre om bogen, så i øjeblikket laver jeg masser af interviews. Jeg er samtidig ved at finde formen på mine sociale kanaler – Instagram og Facebook – så tøjsnakken kan fortsætte der.

LC: Hvor bor du?
Tina Werborg: Jeg bor i et bofællesskab i Trekroner ved Roskilde. Det hedder Absalons Have.

LC: Hvor går du tur?
Tina Werborg: Der er en grusgrav lige udenfor min dør. Her er både søer, små skove, hvor man kan gemme sig og stejle bakker, så pusten kommer op, selvom jeg bare går.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Tina Werborg: Jeg er så heldig at have et kontor i Filmhuset i København, hvor jeg tager ind og arbejder også under corona-nedlukningen. Jeg drikker ikke kaffe hjemmefra, men får min første kop kaffe, når jeg åbner min computer. Kaffen er lavet i en gammel stempelkande. Den kop kaffe er der ingen barista i hele verden, der kan slå.

LC: Hvor spiser du?
Tina Werborg: For mig er det sværeste altid at vælge, hvor jeg skal spise. Jeg har lyst til det hele – både mellemøstlig, fisk, fransk, vegansk og koreansk. Og hvad med al den mad, jeg går glip af …

Sidst jeg var ude at spise i København var i sommers på Nr. 30 i Nansensgade. Et dejligt sted. Apollo bar er fortsat en af mine favoritter.

LC: Hvor fester du?
Tina Werborg: Alle steder, hvor jeg kan komme til det. Jeg elsker fest. De sidste mange år har det mest været privat med venner, kollegaer og naboer. Jeg mangler et sted i København, hvor jeg kan danse og feste. Måske du kender et godt sted?

Og så er der jo der jo Roskilde Festival. Fire stive dage i streg!

LC: Hvor inspireres du?
Tina Werborg: Boghandlere. Der findes fortsat en masse små og store boghandlere i København som Brøg Litteraturbar, Thiemers Magasin, Politikens Boghal, Arnold Busck på Købmagergade. I en boghandel kan man på bare 15 minutter nå omkring både strik, surdej og surrealisme.

Tina Werborg

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Tina Werborg: Et par år var jeg nabo til Marmorkirken. Jeg boede i det faldefærdige hus på hjørnet af Store Kongensgade og Frederiksgade (mange vil måske kunne huske pølsevognen, der stod op af huset). Foran mit soveværelsesvindue stod Grundtvig og kiggede ind.

Marmorkirken og den tunge og historiske stemning omkring kirken er et af mine yndlingssteder i byen – på trods af de mange års metrobyggeri.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Tina Werborg: I sommers, da det var allermest varmt, havde jeg booket et værelse på Admiral Hotel, for at få ro til at skrive. Jeg tog min første svømmetur i havnen kl 6 om morgenen.

Man skal have et hjerte af sten, hvis man ikke knuselsker København sådan en morgen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Tina Werborg: Omkring 1992, da jeg var 20 år, flyttede jeg fra Ribe til København. Jeg fik et sommerjob på en bar i Nyhavn. De første par uger sov jeg på en madras på gulvet hos min kusine i Titangade på Nørrebro.

Når jeg på vej til arbejde cyklede forbi søerne, følte jeg mig som det heldigste menneske i verden. København var nu min by.  Det var her, jeg hørte hjemme. Jeg var Københavner.

Den følelse glemmer jeg aldrig.

Tina Werborg

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Tina Werborg: Gå i teateret. Teater Grob, Teater Republique, Betty Nansen, Sort/Hvid, Det Kongelige. Teateroplevelsen findes kun live.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Tina Werborg: København er gennem de sidste 25 år kun blevet en bedre by. Nu mangler vi bare at få bilerne ud af byen.

LC: Dit soundtrack til byen?
Tina Werborg: I foråret udgav Falderebet, der bl.a. består af to af mine venner Bo Bech Arvin og Jakob Lund deres debutalbum. Vi skulle have været til koncerter hele sommeren, men som meget andet blev det aflyst. Så nummeret Jeg har ingen problemer må være mit soundtrack til byen.

Falderebet – Jeg har ingen problemer from Clay Marwin on Vimeo.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Tina!

Du kan følge Garderobemanifestet på Facebook og Instagram.

GOD SØNDAG!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here