Vikinger forener Nationalmuseet og GoBoat i nyt partnerskab

0
383
Danmarks maritime traditioner er velkendte – ikke mindst på grund af vores vikingefortid. Netop fortiden på vandet er grobund for et helt nyt samarbejde mellem Nationalmuseet og GoBoat. 

Samarbejdet mellem GoBoat og Nationalmuseet giver gæsterne en unik mulighed for at lære om vikingetiden og være kaptajn i egen båd som vikingerne i fortiden. Vikingeintereserede bliver vidne til Bjørn Jernsides dødsensfarlige togt, hvor han plyndrer fjerne kyster, i Nationalmuseets nye udstilling “Togtet”. Som supplement til udstillingen kan gæster sejle i GoBoat i Københavns Havn, hvor otte af virksomhedens 40 både er udsmykket som vikingeskibe med bl.a. vikingegalionsfigurer på stævnen – udviklet i samarbejde med Nationalmuseets forskere.

Kasper Eich-Romme, co-founder af GoBoat siger:
“GoBoats samarbejde med Nationalmuseet er ikke kun baseret på vores fælles fascination af vandet. Udgangspunktet er i høj grad også vores fælles værdier om at ville inspirere og skabe oplevelser for vores gæster, som bliver husket. Vi håber, at danskerne tager godt imod kombinationen af udstillingen “Togtet” og en sejltur på vandet, hvor man er sin egen styrmand.”

En oplevelse om vikingetiden for hele familien

Museet og oplevelsesvirksomheden har også udviklet en “Vikingemission”, som fuldføres på vandet. Missionen indeholder bl.a. små opgaver om vikingernes navne og vikingernes organisering i skibene. Derudover lærer man at binde knob. Det skaber en rød tråd fra udstillingen til sejlturen.

Gæster bestemmer selv, om de ønsker at starte med en sejltur, eller om de ønsker at se udstillingen først. Udstillingen kan bookes online eller ved at dukke op i Nationalmuseets åbningstider – fra kl. 10.00 til 20.00 hele juli. Sejlturen skal bookes online på forhånd og sejles i de pyntede både eller i almindelige GoBoats efter først til mølle-princippet.

Anni Mogensen, museumschef og vicedirektør på Nationalmuseet siger:
”Som museum bevarer vi blandt andet vores relevans ved at række ud til nye samarbejdspartnere. Det hjælper os med at eksponere vores oplevelser og viden til nogle af de danskere, som ikke nødvendigvis plejer at gå på museum. Samarbejdet med GoBoat er et rigtig godt eksempel på, at vi ved at give en historisk oplevelse i uvante rammer på åbent hav – forhåbentligt vækker interessen for at udforske vores fælles historie nærmere.”

Nationalmuseets udstilling “Togtet” står i tre år. Billetter kan bookes hos begge parter. Gæster kan selvfølgelig også nøjes med kun at se udstillingen eller tage på sejltur. Gæster kan sejle i udsmykkede både frem til 1. august. De udsmykkede både fås efter først til mølle-princippet og koster ikke ekstra.

Læs mere og book billetter på viking.natmus.dk eller goboat.dk.

Om Nationalmuseet
Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum har som ambition at gøre danskerne klogere på nutiden – ved at formidle vores fælles historie, så den vækker noget i os, binder os sammen og giver perspektiv.

Fra 26. juni præsenterer Nationalmuseet en af verdens førende samlinger af 3500 unikke genstande fra vikingetiden. Udover de historiske skatte bliver man i udstillingen lukket ind i en filmisk totaloplevelse og kommer med på den danske viking Bjørn Jernsides dødsensfarlige togt i år 859.

Læs mere om Nationalmuseets udstilling på viking.natmus.dk.

Om GoBoat
Siden 2014 har oplevelsesvirksomheden GoBoat sendt gæster på vandet, både nationalt og internationalt. Kernen er udlejning af mindre solcelledrevne picnicbåde, der er grønne og bæredygtige, og hvor livsstil, kvalitetstid og dansk design er vigtige nøgleord. GoBoat er dog mere end blot en udlejningsservice. GoBoat skaber unikke helhedsoplevelser og uforglemmelige minder i trygge og komfortable rammer med et højt serviceniveau i fokus. Med en mission om at gøre vandet mere tilgængeligt for alle, er ambitionerne for den danske oplevelsesvirksomhed store, og ønsket om at sprede den maritime livsstil fortsætter.

Læs mere om GoBoat på goboat.dk.