torsdag, juli 7, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHVores weekend - uge 16

Vores weekend – uge 16

Det er weekend og samtidig påske. Måske er du sammen med familien eller vennerne, samlet omkring påskebordet med lammekølle, fiskefilet og tarteletter. Men hvis du har noget tid tilovers til at udforske byen, så kommer her et par anbefalinger.

glyptoteket

Fredag
Byen er mere stille end normalt, hvilket jeg synes er rart. Det giver mig lyst til at fordybe mig i ting, der kræver dvælen og kælen for detaljerne. Et godt sted at tilbringe noget af dagen vil være på Glyptoteket blandt skulpturer og kunstværker. Derudover er Glyptoteket et af de smukkeste bygninger i København, og så har de en pragtfuld café.

Slut dagen af med endnu mere skønhed, eksempelvis i filmen Yves Saint Laurent, som går i Dagmar – eller gå i den modsatte grøft og tag til rockkoncert på High Voltage.

Dave Gahan. Af Morten Rygaard.
Dave Gahan. Af Morten Rygaard.

Lørdag
Èn af mine absolut yndlings-kunstformer er fotokunsten, og jeg nærer så dyb respekt for dem, som mestrer at tage opfindsomme og anderledes portrætbilleder. Derfor skal jeg forbi fotoudstillingen på Frederiksberg Bibliotek og se Mr. Nikon a.k.a. Morten Rygaards portrætter af blandt andre Tim Christensen, D.A.D., Tina Dickow og Who Made Who.

Det er denne lørdag international Record Store Day, og det betyder, at der foregår en del spændende arrangementer rundt omkring i byen, som tilmed er gratis. Du kan blandt andet opleve Per Vers, Steffen Westmark (Blue Van), Mellemblond og Tim Christensen. Det lyder ikke dårligt, vel?

Om aftenen kunne jeg godt finde på at besøge Vesterbros nyeste cocktailbar, 1656. Jeg stak hovedet ind ad døren og fik en hurtig snak med en bartender for nogle dage siden. Meget begejstret fortalte han, at selvom stedets ejere (som også står bag 1105 i Indre By) tager stilen med sig fra 1105, så er dette en bar, der stadig dyrker de lækre og eksklusive cocktails, men som også byder den mere afslappede vesterbro-stemning velkommen. De er stadig i gang med at istandsætte nabolokalet, hvor den hedengangne bodega, Nuuk, lå, og her laves der et rygerrum. Jeg er allerede ret vild med 1656 – for deres cool art deco-stil, hotellounge-stemming, og mørke og diskrete facade. Og søde personale.

1864

Søndag
Søndag er familiepåskefrokostdag. Men hvis jeg når at lave andet end at spise mad og hygge mig med nogle af mine yndlingspersoner, vil jeg slå et smut forbi Tøjhusmuseet og se udstillingen ‘1864 – Afslutning og begyndelse?’. Jeg kan forstå på min morgenradioavis, at overraskende mange danskere ikke rigtig lige ved, hvad der skete dengang for 150 år siden, og jeg er én af dem. Det er pinligt, siden jeg har en mor, som har undervist i historie, og ikke mindst fordi, jeg egentlig synes, at historie er spændende. Om ikke så mange måneder kommer der en dramaserie på tv, så vi får serveret historieundervisningen på en lettilgængelig måde, men hvis man vil være lidt på forkant, kan man også tage ind til denne udstilling.

Rigtig god weekend og påske.

Kærlig hilsen
Louise

Love Copenhagen
Love Copenhagen
Louise Taarnhøj. Presserådgiver hos Koalition. Stifter og redaktør. Fluffer og ildkugle. Sørger for, at der er indhold på sitet, som du kan lide. Holder derudover meget af smukke ting - mad, musik, vin. Kan ikke leve uden spændende samtaler med interessante mennesker.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste