WEEKEND BY LOVE COPENHAGEN #11

0
252

Jeg bliver nødt til at skrive et lidt anderledes weekend-indlæg, end jeg plejer. Måske mest til mig selv, men sikkert også til en hel del af jer derude. For det handler nemlig om at slappe af og nyde – og det har de fleste af os ekstra mulighed for i weekenden, det er bare ikke særlig mange af os, der er gode til det. Jeg anbefaler både lagersalg, musik og film i denne weekend, men også noget så frelst som taknemmelighed.

weekend i københavn
Vise ord fra den 10. marts – de gælder også i dag 🙂

Man skal passe på med kun at anskue verden fra sit eget ståsted. Den tankegang er jeg vokset op med, hos nogle dybt empatiske forældre, der bryder sig om, hvordan andre har det – også dem, de ikke kender. Det gik op for mig i går aftes, at jeg den sidste uges tid havde glemt, hvad de havde lært mig. Jeg har møgtravlt med at være stresset over ikke-eksisterende problemer, altså ting, som sagtens kan vendes om til fordele. Jeg lever, som de fleste i min omgangskreds, et priviligeret liv. Nuvel, jeg er ikke ‘well-off’, men jeg mangler heller ikke noget. Egentlig. Så når jeg lægger weeekendplaner, er min verden helt åben. Jeg kunne tage til en anden storby, til Berlin! Jeg kunne tage i byen med de bedste mennesker. Jeg kunne tage til koncert, i biografen, på shopping, op til min familie, på landet, på museum, eller jeg kunne blive i min seng og læse bøger og se Netflix. Alt sammen tiltaler mig, og jeg er uendelig taknemmelig for alle mine muligheder – for jeg havde nemlig glemt, at det langt fra er alle, der har de muligheder. Mange har, men ikke alle.

Så hvad vil jeg med den smøre? Jeg vil bare opfordrer dig til at se på dine daglige irritationer og stressmomenter – kan de vendes om? Eksempel:

‘Jeg har monstertravlt på arbejdet og kan kun liiiige nå igennem mine to-do-lister hver dag. Stress – eller fedt, at jeg overhovedet har et arbejde, som jeg endda elsker.’

GRATEFUL

Da jeg så Oscaruddelingen for nogle uger siden, begyndte jeg straks at tude, da Rita Ora gik på scenen og sang Gateful. En forfærdelig sang, jeg er slet ikke til sådan noget, men hun var så smuk, og hun sang så skønt, og teksten gik lige i hjertet på mig. Den er klichéfyldt og sentimental og nærmest lidt kvalmende, men også ret rammende. Nogle gange bliver vi bare nødt til at minde os selv om, at livet er som en sinuskurve, der går op og ned, og når den er oppe, som den er i mit liv i øjeblikket, skal vi altså ikke bruge krudt på at hive os selv ned. Og når den er nede, skal vi minde os selv om, at alt bliver godt igen, vi kommer igennem det, som vi altid gør, og så bliver vi kun stærkere af kriser.

Og i denne fine weekend vil jeg altså minde mig selv om, hvor nærmest lykkelig jeg egentlig er. Og så vil jeg tage til disse tre arrangementer:

FREDAG

Stine Goya Lagersalg

stine goya

Stine Goya er en af de dygtigste designere, vi har herhjemme, hvis du spørger mig. Hun har holdt lagersalg på Tullinsgade både onsdag og torsdag, så det er sidste chance i dag, kl. 18, hvis du vil erhverve dig lidt af hendes smukke styles.

Stine Goya Lagersalg, Tullinsgade 5, kl. 11-18

FREDAG & LØRDAG

Musikfilm Festival

Björk Musikfilm Festival

Også i denne weekend skal jeg forbi Cinemateket, hvor jeg om eftermiddagen skal til Eik Skaløe-arrangement, og om aftenen til Björk-arrangement. Når det er slut, skal jeg hurtigt ud til DR Byen, hvor denne fantastiske festival er i fuld sving:

Musikfilm Festival i Cinemateket, til og med søndag den 15. marts. 

Sonar Copenhagen

sonar copenhagen

Den spanske elektroniske musikfestival er nemlig kommet til Danmark, og allerede i går kunne man opleve nogle af mine personlige yndlingskunstnere, nemlig Sekuoia og Darkness Falls. I aften, lørdag, vil jeg gå efter lyden af Brynjolfur, Kasper Bjørke og Av Av Av – tre fantastiske acts, som jeg allerede har set live, og det lød i den grad præcis som det skulle.

Sónar Copenhagen, DR Koncerthuset, fredag den 13. og lørdag den 14. marts kl. 19-03, begge dage.

SØNDAG

Søndag har jeg ingen planer, andet end at jeg på et tidspunkt skal besøge dejlige Nørrebro – og så er vi tilbage ved udgangspunktet: hvor er det dejligt med en (næsten) tom side i kalenderen.

RIGTIG GOD WEEKEND TIL ALLE

/Louise