Weekend by Love Copenhagen #36

0
136

Snakken om hele Danmarks lillebror-by, Odense, og dennes fremmarch i indeværende uge har bredt sig til redaktionen. Ikke at vi ryster i bukserne over de overraskende mange nyheder, der præsenteres fra Odense i år, nej, vi glæder os blot over al den kultur, der satses på. Hvor er det dejigt! Jeg nåede aldrig at opleve Midtfyns Festival, da mit teenagehjerte blev slugt og varmet af Roskilde Festival, fra jeg var 14 år. Så jeg glæder mig til Tinderbox Festival (hvilket også er navnet på en festival i Brooklyn, men helt over til Amerika regner odenseanerne så ikke med, at nyheden vil sprede sig…). Derudover har Distortion fået udlængsel og vokseværk og slår sig i denne weekend løs i Odenses gade as we speak! Man skulle tro, at den slags gadefester kun var noget for hipster-københavnerne, men jeg kender folk og familie i Odense, og de er sindssyge, så det skal nok blive en fest for dem. Og så er der jo pludselig også dukket en Odense International Filmfestival op i mit Newsfeed på Facebook. Den har fundet sted for i år, men er for mig blot endnu et eksempel på, at vi altså ikke længere bare skal bruge vores tid i dejlige København. Der er jo også Food Festival i Aarhus i denne weekend. Ja ja.

Men hvis du, lige som mig, alligevel bliver her i København, så er der som sædvanlig utroligt mange ting at tage sig af. Hvis du ikke allerede er stresset over hverdagen, så bliver du det nemt, hvis du forsøger at forsøde dine to fridage i ugen med alle byens kulturarrangementer og fester. Og naturligvis derfor må man vælge det bedste af det bedste, hvilket heldigvis er forskelligt fra person til person.

Hush hush

1. Hush Hush fest på Soho Kontorhotel
I aften vil jeg derfor besøge min gode ven, Christoffer Glud Grønlund, og hans Hush Hush-fest på Soho Kontorhotel. Det foregår i Kødbyen på en tagterrasse med grill, drinks, øl og dj’s. Når nu vejrudsigtens siger 23 grader, så er der på ingen måde nogen andre steder, jeg har lyst til at tilbringe denne sensommeraften end lige dér.

taste of italy

2. TASTE OF ITALY
Er du glad for mad og især af den italienske slags, så slå et smut forbi Nørrebrohallen, som lørdag og søndag fyldes med delikatesser og vin fra støvlelandet. Og du kan smage alt, før du køber det. Et sådan arrangement er farligt for mig, for er der noget, der kan gøre mig svag og let at overtale, så er det at give mig noget, der smager godt. Så er alt ligemeget! Messen er arrangeret af God Karma Oplevelser, hvilket også understreger rigtigheden af at bruge sin weekend herude på dejlige Ydre Nørrebro.

cisternerne

3. EN HÅNDFULD STØV – TEATERINSTALLATION I CISTERNE
Som en del af Golden Days’ markering af 100-året for 1. verdenskrig, puster kunstnerkollektivet Vontrapp nyt liv i T.S. Eliots grusomme og trøstesløse digt ‘The Waste Land’. Det sker i Cisternerne under Søndermarken, hvor nogle af Danmarks mest interessante upcoming skuespilstjerner opfører forestillingen i de stemningsfulde omgivelser. Blandt de medvirkende er Marijana Jankovic og Morten Holst, og på søndag kan du læse et interview med sidstnævnte, som er denne søndags københavnersnude. 

dm i saft

4. DM I SAFT & JUICE
Søndag står i de sunde safters tegn, når Wilfa og Aarstiderne afholder det første DM i Saft & Juice nogensinde. Her vil omkring 10 personer kæmpe i finalen om at blive danmarksmester i saftpresning. Der vil også være forskellige foredrag ved Umahro Cadogan, Søren Ejlersen og Mads Bo, og her glæder jeg mig mest til at høre om, hvilke safter der kan hjælpe for hvad – hvad skal man eksempelvis gøre, hvis man føler, at man har meget vand i kroppen, eller hvis man har tunge, ømme ben efter en løbetur? Det siges nemlig, at en juice om dagen kan afhjælpe de fleste skavanker.
Derudover kan man også selv prøve at lave juice på Wilfas JuiceMastere, og så kan man selvfølgelig slå sig løs i en interimistisk gårdbutik med masser af økologiske grøntsager og frugter, maskiner, bøger og what have you!

Rigtig god weekend – i København, i Odense, i Aarhus – det tegner godt!

Kærlig hilsen

Louise

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here