Weekend by LoveCopenhagen #10

0
232

Plusgrader og politik, fodbold og festival, cocktails og kjoler, orkaner og oprydning. Denne weekend bliver så vild, at du har brug for weekend, når den er slut. Vi har samlet de bedste events i byen – samt et par afstikkere til Odense, som ikke ligger i udlandet, men på Fyn! Bliv klogere her.

Jeg har nu været hjemme fra min vinterferie til Sri Lanka i en uge, og det føles stadig som om, jeg ikke helt er landet – på den gode måde. Det er som om, der er sommerferie i min krop og hoved, og det er fedt, når det er weekend, og jeg kan sove længe, besøge musikfestivaler og smage cocktails.


TORSDAG


 

Donn Ya Doll

Lagersalg i min boligblog

Inden vi går i gang med de mere tungere events, synes jeg, at du skal svinge forbi min baggård og støtte de stakkels luksusdesignere, som sælger dyre gevanter på Vesterbro. Butikken, Donn Ya Doll, var engang min yndlingsbutik – at den ikke er det længere, har intet med deres udvalg at gøre, men kun det faktum, at jeg deler kontor med webshoppen Me & The Met, som de sidste par år nærmest udelukkende (eller sammen med Fisketorvet, hvis vi skal være helt ærlige) har stået for opdateringerne af min garderobe.

Nu er der altså lagersalg hos Donn Ya Doll, og jeg vil helt sikkert svinge forbi, når jeg er færdig med dagens arbejde, og inden jeg skal ud til ét af de følgende spændende events.

HVAD: Donn Ya Doll lagersalg HVOR: Istedgade 55 HVORNÅR: Torsdag-søndag

ENGLISH: One of my favourite designershops are having a sale Thursday – Sunday. You will find a range of Danish designers of womens clothes here, as well as accessories and items for the kids. 


Orkaner set fra rummet
Hæsblæsende aften på Planetarium

Siden jeg mødte en amerikansk rumforsker på et fly til Island, har jeg interesseret mig for astronomi og begejstret fulgt med i pressen, når de dygtige forskere i Tokyo har fundet planeter, der minder så meget om Jorden, at der højst sandsynligt er mulighed for liv. Og er der mulighed for liv, så er der liv! Det er sindssygt spændende, især fordi det ville være dejligt med en ekstra planet i baghånden, hvis vi fucker denne planet fuldstændigt op, hvilket vi, lad os bare være ærlige, nok gør på et tidspunkt.

Men denne torsdag skal ikke handle om død og ødelæggelse, i hvert fald ikke sådan rigtigt. Den skal handle om orkaner. Set fra rummet. Lyder det ikke vildt? Jeg synes, hånden på hjertet, at det her event i Planetarium, lyder voldsomt spændende. Foredraget bliver afholdt af Anette Andersen, BSc i Fysik, der er i gang med at færdiggøre sit speciale i klimaforandringer. Hun vil tage os med på en rejse til blandt andet den Internationale Rumstation, hvorfra astronauterne har et godt overblik over, hvor orkaner opstår og udvikles. Vi skal se på hvordan orkaner dannes, hvordan de fordeler sig geografisk og sæsonmæssigt og så kigger vi nærmere på de forskellige rummissioner, der arbejder med orkaner nu og i fremtiden. Endelig vil vi også kigge lidt nærmere på, hvordan orkaner kan ændre sig som følge af klimaforandringer. Til sidst flyver vi forbi de resterende planeter i vores Solsystem og indser, at de orkaner, vi finder på Jorden, blot er en let brise set i forhold til, hvad vi finder på de andre planeter.

HVAD: Orkaner set fra rummet HVOR: Tycho Brahe Planetarium HVORNÅR: kl. 19.15-21.15 PRIS: 150 kr.

ENGLISH: One of my many interests is the climate change – and astronomy. This event combines the two subjects, and tonight at Tycho Brahe Planetarium we will take a look at hurricanes seen from space – how they occur and what the link is between hurricanes and climate change.

___________________________________________________________________________________

tanker og bobler
Tanker og bobler – politik som showbusiness

Under overskriften Tanker & Bobler afholder Biblioteket Frederiksberg fyraftensarrangementer, hvor ny viden formidlet af fagpersoner går hånd i hånd med et glas bobler. I foråret kom Brexit, og siden triumferede Trump til de flestes store overraskelse i den amerikanske valgkamp. Forsker i meningsdannelse, Mads Vestergaard, giver tankevækkende eksempler på de såkaldte politiske bobler, og hvordan shitstorms på de sociale medier bruges som strategi, når vælgernes opmærksomhed skal vindes.
Vi har længe kendt til de økonomiske bobler og boligbobler. Men hvad er politiske bobler, og hvilken indflydelse har de og de sociale medier på demokratiet? Og lever vi i et postfaktuelt samfund, hvor den politiske debat er præget følelser – ikke fakta?

Mads Vestergaard er filosof og forsker i politiske bobler og miljøet for politisk meningsdannelse påCenter for Information og Boblestudier (CIBS), Københavns Universitet.

HVAD: Tanker og bobler – poltik som showbusiness HVOR: Frederiksberg Bibliotek, Falkoner Plads 3 HVORNÅR: kl. 18.30-19.30. PRIS: gratis

ENGLISH: With a glass og bubbles we will be introduces to politcal bubbles –  because the exist just like the housing bubble and credit crisis in 2008. But what is a political bubble, what influence does it have on our democracy? Interesting topic which may become more understandable with a glass of Champagne in your hand. 


FREDAG


 

music days

Music Days

Jeg har altid været vild med Fyn og fynboere. De kan noget helt specielt, og Odense er en undervurderet by. Men nu får Odense endelig den musikfestival, de fortjener! Det nye musik- og kulturhus, ODEON, vil i denne weekend fyldes med danske musikere, der spiller, synger – og taler, for der vil også være en masse spændende talks for dem, der vil hvile ørerne. Jeg glæder mig helt ustyrligt til denne nye stjerne på festivalshimlen, for nu at bruge et rædselsfuldt og klichéfyldt udtryk. Men det er blot for at understrege, at Odense og Fyn er så meget bedre end deres kiksede ry.

HVAD: Music Days HVOR: Odeon, Odeons Kvarter 1 HVORNÅR: Fredag-søndag PRIS: fra 275 kr.

ENGLISH: Denmark has a new music festival, and this times it’s not taking place in Copenhagen! The beautiful capital of Funen and home of Hans Christian Andersen, Odense, is the head quarter for Danish music the weekend where you can see artists like Kasper Eistrup of Kashmir, Dizzy Mizz Lizzy, Katinka, Folkeklubben and Julie Maria. 


Malmø ølfestival
Malmø Øl og Spiritusfestival

Ja, det er nærmest ikke til at tro, men på den anden side af sundet kan du i denne weekend komme til øl- og whiskeyfestival. Jeg tør ikke love, at Forbuds-Sverige forstår, hvordan sådan en messe skal foregå, men det skulle være én af Sydsveriges mest besøgte messer, så jeg tænker, at de har fundet ud af, hvordan man lokker folk til på en ordentlig måde. Med alkohol. I hvert fald står der på deres Facebook-event, at de regner med at sælge for 3.5 mio. kr. i drinksbilletter. Men det siger jo ikke så meget, når det er svenske kroner, tøhø.

HVAD: Malmø Øl og Whiskey festival HVOR: Mässgatan 6 HVORNÅR: Fredag-lørdag PRIS: fra 195 kr.

ENGLISH: The Swedish are not exactly know for their high knowledge in beer and whiskey making and culture. Nevertheless, you can find a festival full of just that – beer and whiskey, this weekend, in Malmø. 


LØRDAG


Gaffa Prisen
Gaffa Prisen 2016

Gaffa Prisen har de sidste tre år været min absolut yndlingsfest. I musikerkredse går den under navnet, musikbranchens julefrokost, og det er præcis den stemning, der plejer at være til Gaffa Prisen, som normalt bliver uddelt i december.

Nu er de rykket til Odense, sammen med Music Days, og er endda blevet en forårsfest, hvilket forhåbentlig ikke får den store indvirkning på stemningen. Det eneste lidt latterlige, hvis jeg må være så fri, ved denne flytning til udlandet, er, at det lader til, nogle af de vigtige VIP-københavnertyper ikke kan afse tid til at komme af sted til Fyn. Det er ikke godt nok, for Fyn er lige så langt væk, som Santa Barbara er for downtown Los Angeles, så prøv lige at slappe af. Det tager 1 time, hvis du kører for stærkt. Det er ingenting. Så jeg håber, at vi ses. Vi vil i hvert fald være der. Som sædvanligt.

HVAD: Gaffa Prisen 2016 HVOR: Odeon, Odense HVORNÅR: Lørdag kl 20 PRIS: fra 395 kr.

ENGLISH: One of the most important music awards in Denmark is taking place this weekend at Odense. With performances from artists like Katinka, Kellermensch and Mew is looks like it’s going to be one of the best music parties of the year! 


Ren Kærlighed
Oprydning på Christianshavns Vold

Jeg har lige været på Sri Lanka, hvor man desværre er meget lidt opmærksom på, at affald hører hjemme i affaldspanden og ikke på gaden. En gik vi op til toppen af et helligt bjerg, Adam’s Peak, sammen med ca. 10.000 pilgrimme. Det tog hele natten, og da vi næste morgen gik ned igen, lignede bjergstierne Roskilde Festival, efter alle er taget hjem.

Jeg synes, at vi københavnere er gode til at ryde op efter os, men nu er der faktisk nogen, der giver mig uret og råber vagt i gevær. Der er åbenbart mange miljøsvin på Christianshavn, og du inviteres nu til at komme og rydde op efter dem. Hvis nu ikke, jeg sad til musikfestival i Odense, havde jeg taget med til dette arrangement. Der er ikke noget bedre end et rent område og en ren samvittighed. Næsten ikke, i hvert fald.

Der bliver i øvrigt serveret en lille morgenmad og senere en lille frokost til dem, der hjælper. Og så afholder Christiania også en oprydningsevent samme dag, så Christianshavn virkelig kan komme til at skinne i forårssolen.

HVAD: REN Kærlighed til Christianshavns Vold HVOR: Christianshavns Beboerhus HVORNÅR: kl. 10-14 PRIS: overraskende gratis.

ENGLISH: Not all Copenhageners are good at throwing their garbage in the trash. Therefore, you can now join a group of very nice people who are going to clean the mess up after the filthy people walking around at Christianshavn. There will be a small breakfast – and later a small lunch for the happy garbage collectors. 


SØNDAG


FCK
FC København – EfB

Da jeg var i starten af 20’erne, var jeg dybt forelsket i en fyr, som elskede fodbold – og pludselig blev jeg til sådan en person, der tjekkede superligatabel og kampprogram. Jeg vidste, at Herfølge engang var gode, men slet ikke mere. At AGF havde lidt samme skæbne, og OB faktisk klarede det rigtig godt lige nu (juhuu). Men mest af alt tjekkede jeg FCK, for det var min flirts yndlingshold. Og jeg kom også med til et par kampe i Parken, som jeg bildte mig ind, at jeg nød.

Senere fik jeg veninder, som også tit gik i Parken for at se FCK spille, og pludselig var det helt normalt at gå til fodboldkap (?). Hvis nu du skulle få lyst til en dag at gå til fodboldkamp, så kan jeg godt anbefale det – og på søndag er spiller FCK mod EfB (Esbjerg) 😉

HVAD: Fodboldkamp FCK mod EfB HVOR: Telia Parken HVORNÅR: kl. 18-20 PRIS: ca. 200 kr.

ENGLISH: I used to like going to a football match a lot, but it’s been quite a while since the last time. This Sunday FCK (Copenhagen) is playing against EfB (Esbjerg), and it seems like it’s going to be a very exciting match. 


DM i Cocktail
De Officielle Danmarksmesterskaber i Klassisk Cocktail & Flair 2017

Søndag den 12. marts er dagen, hvor Danmarks bedste cocktail kåres under de officielle danmarksmesterskaber i Klassisk Cocktail & Flair 2017. Det er også dagen, hvor vi finder de to danske bartendere, der skal repræsentere Danmark til Verdensmesterskaberne, som senere på året for allerførste gang afholdes på dansk jord. Publikum har udsigt til otte timers nervepirrende nærkampe, når nogle af landets bedste bartendere folder sig ud iført bl.a. shakers, spiritus og mixere. Der bliver mulighed for at smage årets bedste danske cocktail, gå på opdagelse i lækre smagsprøver fra de forskellige udstilleres stande og samtidig heppe på sin yndlingsbartender. Herlighederne løber af stablen i Stødpudelageret ved Carlsberg Byen i København og er for alle – både de professionelle bag baren og de glade nydere foran.

 HVAD: DM i Cocktails HVOR: Stødpudelageret, Pasteursvej 28, 1799 København V HVORNÅR: kl. 12-22 PRIS: 125 kr.

ENGLISH: Would you like to see some of the best bartenders in Denmark compete in making the best cocktail of the year – AND taste a lot of different drinks and cocktail? Well, then you must make sure to drop by the Danish Championship in Cocktails and Flair this Sunday. It starts at 12, and it’s not over until 22, so there’s a time enough to taste of the drinks! 

GOD WEEKEND!
LOUISE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here