Weekend by LoveCopenhagen #10

0
285

Yes. Det er weekend lige om et øjeblik! Og det er tid til at tage ud og bruge byen. Der sker rigtig mange spændende ting rundt omkring i København, og her kan du læse med, når jeg deler mine weekend-planer, som bl.a. står på fejring af Kvindernes Internationale Kampdag, et nyt spisested og jagten på kunst.

 

 

 

TORSDAG

I dag siger kalenderen den 8 marts, og det betyder, at det er Kvindernes Internationale Kampdag!
Der er måske ikke alle, der ved det, men Kvindernes Internationale Kampdag blev faktisk stiftet i Danmark tilbage i 1910 på en kvindekonference, som fandt sted på Nørrebro. Overalt i København og resten af verden er kønnenes ligestilling derfor til debat i dag. Jeg har samlet et par af de begivenheder, som jeg godt kunne tænke mig at deltage i. De byder ikke kun på kamp, men også på fejring – for selvom vi aldrig må blive uambitiøse i kampen for ligestilling, så skal vi i høj grad også huske at fejre, hvor langt vi er kommet.

K Vinder øl – sammen smager øl bedst!

De Ølglade Damers KlubPhoto credit: De Ølglade Damers Klub & Gastromand

Sammen med Crafted By og Gastromand.dk har De Ølglade Damers Klub skabt en øl, som med sin røde farve fra hindbær og powerfulde smag fra chili, byder op til en skål for at hylde seje damer i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag. De Ølglade Damers Klub opfordrer derfor til, at du tager dine seje ølglade damer med under armen og kigge forbi Bar Next Door. Og det er præcis, hvad jeg har tænkt mig at gøre efter arbejde i dag, hvor man mellem kl. 17-19 kan få en gratis smagsoplevelse af den nye K Vinder øl.
Men lige så glade De Ølglade Damers Klub er for ølglade damer, lige så godt kan de li’ mænd, der ikke er bange for at hylde kvinder. Og de tror på, at den bedste skål og den bedste øl er den vi nyder sammen! Så derfor kan du også roligt tage vennerne, kæresten, brormand eller farmand med.

HVAD: K Vinder øl – sammen smager øl bedst! HVOR: Bar Next Door, Sortedam Dossering 3, 2200 København HVORNÅR: Den 8. marts, kl. 17-19 PRIS: Gratis.

IN ENGLISH: De Ølglade Damers Klub (The Beer Fond Ladies’ Club) has created a new beer – celebrating cool women in the occasion of The International Women’s Day.

 

KVINFO og Roskilde Festival inviterer til 8. marts-fest i VEGA
Derefter går turen til Vesterbro, hvor KVINFO (Køn, Viden, Information og Forskning) og Roskilde Festival endnu engang fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med et brag af en fest på VEGA. Programmet holder de stadig tæt til kroppen – men de er kendt for sammen at stable et event på benene med nogle af de dygtigste og mest inspirerende gæstetalere inden for feltet – og masser af musik, selvfølgelig.

HVAD: KVINFO og Roskilde Festival inviterer til 8. marts-fest i VEGA HVOR: VEGA, Enghavevej 40, 1674 København V HVORNÅR: Den 8. marts, kl.18/19 PRIS: 175 kr.

IN ENGLISH: KVINFO (Gender, Knowledge, Information and Research) and Roskilde Festival are once again celebrating The International Women’s Day with a great event at VEGA where multiple speakers and artists will perform.

 

FREDAG

Ralph og Rudolph – nyt spisested og vinbar i byen

Ralph og Rudolph åbner
Photo credit: Ralph & Rudolph

Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret glad for at udforske madscenen i København.
I weekenden har jeg tænkt mig at besøge det nye sted Ralph og Rudolph, som kombinerer cozy cuisine med vinbar på Classensgade. Ralph og Rudolph slog dørene op i går, og min ven Thomas Majlund er køkkenchef på stedet. Han er vanvittig skarp i et køkken – så jeg glæder mig allerede!
På Ralph og Rudolph serverer de årstidsbestemt mad uden nationalitet. Og menuen er sammensat ud fra retter, som folkene bag selv elsker at spise på kryds og tværs af køkkener fra hele verden. Det har ført til et spændende spisekort, der både passer til en uformel mandag og en mere forpligtende fredag. Jeg har desuden ladet mig fortælle, at de har en vinkælder på stedet – en ret så god én af slagsen.
Jeg er spændt på at gå på opdagelse, og dele min oplevelse med jer, når jeg har tjekket stedet ud!

HVAD: Ralph og Rudolph – nyt spisested og vinbar HVOR: Classensgade 11 A, 2100 København Ø HVORNÅR: Kl. 15-24 PRIS: Middel.

IN ENGLISH: Copenhagen just got itself a new place combining cozy cuisine with a wine bar, which I’m going to check out this weekend.

 

LØRDAG

Esther Haase

Photo credit: Esther Haase, ’The Fearless Lola Walking The Lion King’

For et stykke tid siden blev jeg færdig med at renovere min lejlighed. Under renovationen valgte jeg spontant at sætte stort set alle mine ting til salg på DBA. Der gik tre dage og så var alt væk – med undtagelse af min seng. Jeg har siden brugt en del tid på at indrette lejligheden igen. Men mine vægge er stadigvæk bare. For det er svært at købe kunst! Men jeg har længe været forelsket i billede af Esther Haase, som jeg har jagtet alle steder. Bedst som jeg var ved at give op, fik jeg den anden dag en mail fra Esther Haases’ assistent om, at hun havde fundet et plakat-eksemplar på deres kontor i Hamborg, som jeg kunne få lov at købe. Og den er nu på vej med posten! Det har givet mig lyst til at købe mere kunst, og det er lige præcis, hvad jeg vil bruge min lørdag på.

GrothCph
På lørdag har jeg derfor tænkt mig at kigge forbi, når fotografen William Emil Groth-Andersen fejrer åbningen af sin webshop med et pop-up galleri på Østerbro.
På udstillingen kan man se et repertoire af foto-værker, som hver beskriver noget særligt. Fotografierne stammer hovedsageligt fra William Emil Groth-Andersens lange rejser til nær og fjern. Jeg er ret vild med fotokunst, og jeg synes, han har et spændende udtryk, der giver mig lyst til at tage ud på eventyr.
Alt hvad der hænger på væggene i galleriet vil kunne købes.

HVAD: GrothCph pop-up galleri HVOR: Koldinggade 14, 2100 København Ø HVORNÅR: Den 10. marts, kl. 13 PRIS: Gratis.

IN ENGLISH: The photographer William Emil Groth-Andersen celebrates the opening of his new web shop with a pop-up gallery on Østerbro.

 

VESS – Spring Cleaning Art Fair

Jeg har helt sikkert også tænkt mig at tage turen til Vesterbro, hvor VESS holder Spring Cleaning Art Fair!
Her kan du møde Adrian Johnson, Jody Barton, Louise Rosenkrands, Girls Are Awesome og YOUR:OWN Agency, som har medbragt originale kunstværker, limited edition print, tøj og andre spændende ting og sager, de har fundet i studiet under den årlige forårsrengøring. VESS lover gode fund – og jeg glæder mig til at se, om det er her, jeg finder det næste stykke kunst, der giver mig sommerfugle i maven.

HVAD: VESS – Spring Cleaning Art Fair HVOR: Oehlenschlægersgade 36, 1663 København V HVORNÅR: Den 10. marts, kl. 10-18 PRIS: Gratis.

IN ENGLISH: The art gallery VESS is hosting a Spring Cleaning Art Fair. Here you can meet Adrian Johnson, Jody Barton, Louise Rosenkrands, Girls Are Awesome and YOUR: OWN Agency, whom have brought original works of art, limited edition prints, clothes and other exciting things they have come upon in their studios during their annual spring cleaning – items that will be up for sale.

 

SØNDAG

Søerne

Photo credit: Privat billede taget ved Søerne, Catharina

På søndag lover vejrudsigten endelig plusgrader. Jeg vil derfor gå en lang aftentur i København og udforske de forskellige bydele. Jeg har en rute på præcis 10 km, som jeg går sent om aftenen et par gange om ugen hele året. Den tager mig en tur rundt om Østerbro, langs Søerne forbi Nørrebro og videre til Vesterbro. Jeg synes, København er helt magisk om aftenen. Lige der når byen er ved at falde i søvn, og lyset sænker sig i søerne, som i øjeblikket er halvt dækket af is. Her finder jeg inspiration til mine projekter, nørder playlister på Spotify og ligger store planer. Og efter en begivenhedsrig weekend er der ikke noget bedre måde at blive klar til en ny uge end at gå en lang tur i vinter-København med en god kop kaffe i hånden.

IN ENGLISH: On Sunday, I will go for a long walk and explore the different districts of the city while taking in all the impressions of the weekend and preparing myself for the week to come. If you are tourist visiting Copenhagen, I can highly recommend experiencing the city on foot!

 

Rigtig god weekend! / Catharina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here