WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #11

0
254
Det er ikke lige meget, hvad vi propper i ørerne – og her mener jeg ikke fysisk, selvom det naturligvis heller ikke er helt uden betydning. Men altså, lyt nu for pokker til noget, der giver dig noget værdi! Jeg vil fylde mine øregange med sød musik og kloge ord i denne weekend. Fra nyt release af en EP og vinyler på bar, til autotuned kvalitetshiphop, vanvittige historier, kloge filosoffer og sjove interviews. Hvis din weekend bliver dårlig, er det vist din egen skyld!

FREDAG

Varius releasefest

Releasefest på Værk

Kender du Vaerk på Ravnsborggade? Jeg gjorde ikke, før jeg fik en invitation til et release party netop her. Det hele lød fedt, og derfor glæder jeg mig til ikke kun at opleve dette kreative rum, Vaerk, som også er en frisørsalon (ikke lige i morgen aften, men ellers – det skriver de i hvert fald på deres facebookside), men også til at opleve Varius, som er bandet, der udgiver en EP hos Sound of Copenhagen.

HVAD: Varius releasefest HVOR: Vaerk, Ravnsborrgade 20 B, 2200 København N HVORNÅR: fredag den 19. kl. 19.30 PRIS: Gratis!

Thomas Madvig Mein

Ny club ved Madvig

Selvom den ene pladebutik efter den anden må lukke og slukke, så er der stadig en del, der dyrker de sorte, runde skiver. Thomas Madvig behøver vist ingen introduktion, men det er måske ikke alle, der ved, at han er vinyliker. Ja, det er et hjemmelavet ord, men lad os bare give os fans af vinyler et navn, for vi er mange. Madvigs nye natklub, Mein, åbnede sidste weekend, og hvis jeg skal stole på de rapporteringer, jeg har fået (fra kyndige festmennesker, blandt andre Ditte fra nærværende site), så er det fedt. Deep house, vinyler på væggene og på turn tables – og lækre drinks i baren. I morgen, fredag, har de åben til kl. 4, så du kan sagtens nå at nyde klubben en hel del.

HVAD: Mein HVOR: Studiestræde 5, 1455 København K HVORNÅR: Onsdag/torsdag kl. 5-2, fredag/lørdag kl. 5-4 PRIS: 50 kr.

LØRDAG

Sivas koncert

Hiphop fest i Store Vega

Jeg har i denne uge lagt mig i selen for at få lyttet til Sivas’ nye album, altså sådan for alvor. Noget med at smække sig på sofaen og lytte til pladen, musikken, teksterne, produktionerne. Sivas spiller nemlig på Store Vega på lørdag, og her kommer jeg naturligvis til at stå midt på gulvet og nikke arrogant til beatet (mest fordi jeg helst ikke vil spilde min fadøl udover de unge, der rent faktisk danser). Jeg har hørt rygter om, at turnéen går rigtig godt for den unge rapper, så jeg glæder mig til at se, om det passer.

HVAD: Sivas HVOR: Stor Vega HVORNÅR: lørdag den 20. kl. 20 PRIS: 200 kr.

SØNDAG

BILLEDE LÅNT FRA POL.DK
BILLEDE LÅNT FRA POL.DK
Papirøen er åbnet!

Foråret er kommet lidt bag på mig, må jeg indrømme. Pludselig er det her bare – her er lyst og dejligt og varmt og velduftende. Det betyder, at vi igen får energi til at snuppe en bid og et glas hist og pist, i stedet for at gemme os i sofaen med Netflix. Det betyder også, at Papirøen – eller Copenhagen Street Food – har åbent fra torsdag til søndag, og siden de fleste af os nu har vænnet os til at tage cyklen ud på Refshaleøen, for så langt er der jo heller ikke, så synes jeg, at det ville være på sin plads at nyde den ugens sidste dag med lækker street food i solen. Jeg vil nyde en håndmad fra Handmade, en falafel fra Fala Fala, en øko-øl fra Stormly og en britisk (!) pandekage fra The Pancake. Måske også et stykke cheese cake. Og en juice. Og forhåbentlig vil min ledsager kaste sig over en burger hos Fat Burger (så kaster jeg mig nemlig over hans fritter…).

HVAD: Copenhagen Street Food / Papirøen HVOR: Trangravsvej 14, hal 7/8 HVORNÅR: torsdag-sødang PRIS: Det er vist op til din sultne mave

DE BEDSTE PODCASTS LIGE NU:

Og så vil jeg ellers anbefale dig at lytte til alle de podcasts, du kan slippe af sted med. Det er en genial måde at underholde sig selv på på vej fra A til B eller på dine løbeture – men det er også en super måde at blive klogere på alverdens ting. Jeg anbefaler især disse podcasts: Politikens Poptillæg (en seriøs tilgang til al slags popkultur, seneste udsendelse handler eksempelvis om porno), Song Explorer (musikere fortæller om tilblivelsen af et af deres numre), Third Ear x Politiken (især den seneste om Lucas), Eksistens (vidste du, at du kan lide af hudsult?), Den Korte Radioavis (den har jeg anbefalet før, men den kan ikke anbefales nok!) og Programmet om Ingenting (igen, jeg har skrevet det før, men det er landets hyggeligste og sjoveste interviews, hvor lytteren altid overraskes).

god weekend,

Louise

PS. Apropos Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm… jeg har til min egen forbavselse opdaget, at jeg meget nemt kan indtage samme attitude som seniorkorrespondenten har i starten af denne video, når jeg står overfor butiksekspedienter, der ikke yder den service, de er ansat til at yde. Fangede mig selv i et spejl forleden dag i Zara, og ja, man kan se utrolig fornærmet ud helt uden at vide det. Men rart at vide, at Kirsten Birgit har haft en positiv indvirkning på min attitude. Det kan jeg lide.