Weekend by LoveCopenhagen #13

0
250
Hvis du tror, at du nu skal læse en kæmpe skidebalde til sommertid, og hvordan man får både jetlag og hjertestop af det umenneskelige krav om to gange om året at stille uret frem og tilbage, så kan du glemme det! Vi elsker at være rundtossede, om det er på grund af for mange øl eller bare det faktum, at dagene bliver længere, det er fuldstændig ligegyldigt for os. Derfor kan vi nu helt uden kvaler invitere dig til en lys og læskende weekend proppet med ting, der kan gøre dig dejligt rundt på gulvet, træt og mæt – på en god måde, naturligvis.

TORSDAG

Crosstown session

Crosstown Session

Det er ikke første gang, vi skriver om Back To Futures arrangementer – de er nemlig altid et besøg værd. Skæve locations, spændende ny musik og gode drinks er opsummeringen af events arrangeret af det uafhængige pladeselskab og eventbureau. Denne gang hedder festen Crosstown Session, og den foregår ved jernbanen på Vesterbro, lige ved Dybbølsbro. Musikken leveres af nogle af vores darlings, nemlig Ida Kudo og Vakle, og de flydende procenter står Jameson Whiskey bag. Det starter kl. 19.30, og slutter først kl. 1.

HVAD: Crosstown Session HVOR: Ingerslevsgade 103 på Vesterbro HVORNÅR: Kl. 19.30-1.00 PRIS: 40 kr.

English:Back To Future Sounds are proud to invite you to CROSSTOWN SESSION, a place where everything crosses; cross culture, cross genres and cross art. Together with Mmhradio they will create a unique musical experience in an eccentric location. There will be free drinks from 19.30-20.30 from Jameson Irish Whiskey, so be there early!

FREDAG

SMK Fridays

SMK Fridays

Endnu en darling finder sted i denne weekend, nemlig den ultimative fredagsbar, SMK Fridays, denne gang med temaet romantik. Jeg blev ringet op for en måned siden af arrangøren bag, som ville vide lidt om, hvad jeg vidste om datingapps og mødet mellem mennesker. Interessant. Jeg glæder mig til at opleve, hvordan de tolker romatikken i dag – jeg skal i hvert fald overværet crashkurset i romantikken, mens jeg nyder en fadøl og en slider.

Og når nu det handler om romantik på flere forskellige måder, tænker jeg, at dette digt fra 2002 nu er ganske aktuelt i disse bland-selv-dating-apps-tider. Jeg er i hvert fald vild med det:

21 ting, jeg ønsker mig i en elsker: 

1. Kan du udlede glæde af en anden persons succes?
2. Undlader du at snyde i konkurrencer?
3. Besidder du stor intellektuel kapacitet, men
4. Erkender at det alene ikke kan sidestilles med visdom?
5. Ser du alt som en illusion?
6. Men nyder det, selvom du ikke kan ændre den?
7. Er du både maskulin?
8. Og feminin?
9. Politisk bevidst?
10. Og går du ikke ind for dødsstraf?
11. Kan du udlede glæde af at fordybe dig og ved du
12. At det at elske en anden rent faktisk kan føles som frihed?
13. Er du sjov? Som i selvforklejnende?
14. Kan du lide eventyr?
15. Har du mange dannede meninger?
16. Er du frisindet i sengen?
17. Mere end tre gange om ugen?
18. Frisk på at være eksperimenterende?
19. Er du atletisk?
20. Trives du i et job, der hjælper andre?
21. Er du ikke afhængig?

Disse er 21 ting, som jeg ønsker i en elsker
Ikke nødvendigvis behov, men blot kvaliteter, som jeg foretrækker
Jeg tænke, at jeg kan beskrive det, siden jeg nu har et valg i sagen
Disse er 21 ting, som jeg vælger at vælge i en elsker

HVAD: SMK Fridays HVOR: Statens Museum for Kunst HVORNÅR: Kl. 16-22 PRIS: Gratis

English: SMK Fridays are SMK’s intelligent bar that mixes art, talks, music, drinks and a brand new way to visit an art museum. This Friday the museum focuses on one painting  – and romanticism. The painting ‘After the storm’ from 1817 by Caspar David Friedrich – Romanticism absolute main figure – has recently become part of SMK’s collection. So take someone you love with you for a romantic and festive evening.

LØRDAG

Kødbyens Mad & Marked

Sæsonstart – Kødbyens Mad & Marked

Vi har ventet længe på dette, selvom det til tider kan blive lidt overcrowded – Kødbyens Mad & Marked. Min favorit fra sidste år, tatarburgeren, skal jeg naturligvis teste igen, og så håber jeg, at vejret inviterer til et glas vin i solen til toner fra Soundvenues DJ’s.

HVAD: Madmarked, Kødbyends Mad & Marked HVOR: Flæsketorvet i Kødbyen HVORNÅR: Kl. 10-22 PRIS: Gratis adgang – mad og drikke af varierende priser.

English: Finally the street food market in The Meatpacking District is back. Many new food stalls have been added to the market, and many of the classic stalls are back. There will also be lot’s of cold beer and wine, and music until 10pm. 

SØNDAG

9x9x9

9x9x9

Som Ditte beskrev i går, så er hybriden af skuespil, kunst, musik og dans, 9x9x9, på Statens Museum for Kunst, et besøg værd, og derfor slår jeg et smut forbi på søndag. Ni skuespillere fra Det Kongelige Teater fortolker ni tekstværker foran ni kunstværker. En helt unik forestilling, som du tager i dit eget tempo og i din egen rækkefølge. Derudover er Statens Museum for Kunst én af de allersmukkeste bygninger i byen, som kun kan gøre din søndag opløftet og glad.

HVAD: 9x9x9 HVOR: Statens Museum for Kunst HVORNÅR: Hver søndag kl. 18 til og med den 30. april PRIS: 110 kr.

English: The show 9x9x9 mixes literature, visual and performing arts and transforms the museum into one big theater scene. Nine of the country’s best actors will interpret nine stories from great Danish writers, written especially for the artworks in the museum’s beautiful halls in front nine paintings. You decide what you want to see – and when.

Refleksiv weekend

Nu, hvor CPH:DOX er slut, tænkte jeg, at jeg endelig får lidt mere fritid, men nej – for nu ligger der en del film på DR.dk, som jeg ikke nåede at se under festivalen, og dem skal jeg have set i weekenden. Jeg kan især anbefale ‘Min mor er pink’ med den skønneste blå mand, en hjertelig og hjerteskærende og morsom film. Derudover byder min søndag igen på arbejde – denne gang i form af spændende artikler om fremtidens journalistik, den politiske journalists udfordringer, og personlig kompetenceudvikling. Og så kommer jeg nok også til at bruge søndagen til at tænke over, hvordan jeg får tid til at læse de bøger, jeg har i min bogreol. Så sent som i sidste weekend købte jeg to nye bøger – og jeg har stadig syv liggende fra BogForum i november, som jeg ikke har læst. Den eneste bog, jeg har læst færdig i år, er Jakob Var Her, og mit nytårsforsæt var at læse mindst én bog om måneden – 12 bøger på et år. Det lyder overkommeligt, men det er det ikke. Nu vil jeg lytte til Abdel Aziz Marmouds Hvor taler du flot dansk på lydbog i stedet for at læse den. Så kan jeg i det mindste få krydset den af listen.

Jeg synes, jeg møder en del meget interessante og inspirerende mennesker i øjeblikket – de dumper tilfældigt ind i mit liv, og det er simpelthen bare i orden. Fra skøre musikalske gøglertyper og livsfejrende italienere, til intellektuelle radioværter og kloge lydnørder. Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så heldig, men jeg har det sådan, at der altid er plads til flere spændende samtaler og anderledes møder i mit liv. Så bare kom an, hvis du har noget på hjerte, min dør står åben.

En sidste note; mine naboer har inviteret på middag i næste uge, og i samme sætning fortalte de om en Politiken-journalist, der har spist tyrepenis i Kina. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tolke den samtale.

I’m lost but I’m hopeful, and what it all comes down it is that everything’s gonna be fine. Cause I’ve got one hand in my pocket and the other one is giving a high five.

GOD WEEKEND

/Louise