Weekend by LoveCopenhagen #14

0
230
Vejrudsigten siger forår, og weekenden er lige om hjørnet. Det betyder, at det er tid til at tage ud og nyde vores fine by! Her kan du læse mit bud på, hvordan din weekend i København kunne se ud:

 

 


TORSDAG

Silvana

Silvana Imam

Photo credit: CPH:DOX, Silvana Imam

Jeg varmer op til weekenden med at tage i Empire Bio for at se en film om alt det vigtige: kærlighed, politik, kunst, angst og oprørstrang. Og spise bland-selv-slik, selvfølgelig!
Silvana hedder dokumentarfilmen, der efter sigende skulle være en inspirerende kærlighedshistorie og musikfilm, som følger den svenske rapper Silvana Imam de første år i hendes karriere, hvor hun går fra undergrundskunstner til ikon. I samme periode forelsker hun sig i den allerede etablerede stjerne Beatrice Eli og snart er de to et power-par, der sammen når mytiske højder på den svenske musikscene. Silvana bruger sin skarpe tunge og kompromisløse tekster til at samfundsrevse og kaste lys på alle former for undertrykkelse, og bliver hurtigt en stemme for en ny generation, belønnet med berømthed og store musikpriser. Men efter et år i rampelyset, forsvinder Silvana pludselig med en melding om, at hun ikke er en super-helt, bare et menneske. Jeg glæder mig til at se Doxbio-filmen, som kan ses flere steder i København.

In English: On Thursday, I will go watch the documentary about Silvana – An intimate love story and filmic journey through the first years of the career of a contemporary feminist icon. The film follows Silvana from underground artist to icon, as she wins several major awards and forms an almost mythical relationship with Swedish pop-artist, Beatrice Eli. However, the pressure becomes to much and she disappears “because there are no super-heroes, just human beings.”

HVAD: Dokumentarfilm; Silvana HVOR: Flere steder i København HVORNÅR: Den 5. April (samt andre datoer) PRIS: Ca. 85 kr.

 

FREDAG

Rytteriet – Live i Tivoli

Rytteriet

Photo credit: Rytteriet

Er der noget, der kan få mig til at skraldgrine så er det Rytteriet! Og jeg er fuldstændig tosset med kombinationen af Rasmus Botoft, Martin Buch og Bodil Jørgensen. Derfor blev jeg nærmest lykkelig, da jeg så at Rytteriet er rykket ind i Glassalen med deres første liveshow i fire år i anledning af Tivolis 175-års jubilæum. Rasmus Botoft, Martin Buch og Bodil Jørgensen lover, at ”… Det bliver mere live end nogensinde”. Jeg ved ikke med dig, men jeg har ikke tænkt mig at gå glip af et gensyn med Fritz, Poul, Else, Tulle, Erik og stripper-Jens. Det kan jo kun blive sjovt!

In English: Rytteriet is Danish comedy at its very best. However, notice that the spoken language is Danish.

HVAD: Rytteriet – Live i Tivoli HVOR: Glassalen, Tivoli HVORNÅR: Den 24. marts – 21. april PRIS: 270 – 470 kr.

 

LØRDAG

HOTEL CECIL

Photo credit: Hotel Cecil

Jeg er virkelig glad for at gå til koncerter. Derfor har jeg samlet tre musikevents, som jeg synes, du skal tjekke ud. Hvis man kunne være flere steder på en gang var jeg nemlig helt sikkert at finde på Hotel Cecil, Loppen og PB43 lørdag aften…

 

JÆRV og SUNDAYS @Loppen
Jeg føler mig ret overbevist om, at denne dobbeltkoncert bliver en fin én af slagsen. Jeg havde fornøjelsen af at høre JÆRV spille for første gang på UHØRT festival tilbage i 2016 og SUNDAYS hørte jeg til UHØRT Præsenterer i februar. UHØRT handler netop om det uhørte, der bør høres. Og på lørdag kan du være så heldig at få lov til at opleve to fremadstormende UHØRT-bands på samme aften, når JÆRV og SUNDAYS giver koncert på Loppen. Begge bands flirter med popuniverset på hver deres fine måde, og jeg er fan!

In English: On Saturday, you can experience JÆRV and SUNDAYS, when they play live at Loppen. Both bands flirt with the pop universe in their own ways – and I’m a fan!

HVAD: JÆRV og SUNDAYS HVOR: Loppen, Christiania HVORNÅR: Den 7. april kl. 21.00 PRIS: 90 kr.

 

GENTS + Waldo & Marsha @Hotel Cecil
Men du kunne også vælge at bruge din aften på Hotel Cecil. Og det er slet ikke et dårligt alternativ, når de to alternative popbands GENTS og Waldo & Marsha, som begge emmer af pastelfarver, legesyge, skarptskårede produktioner og synthesizerklange, byder inden for til en aften i hotellets eksklusive rammer. Jeg har hørt GENTS live før. Det var fedt. Marsha har jeg stadigvæk til gode. Så denne her koncert gider jeg godt at tage til!

In English: But you could also choose to spend your evening at Hotel Cecil where the two alternative pop bands GENTS and Waldo & Marsha are playing.

HVAD: GENTS + Waldo & Marsha HVOR: Hotel Cecil, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København K HVORNÅR: Den 7. april, kl. 20.00 PRIS: 175 kr.

 

Release vi holder fest @PB43
Det sidste event jeg vil nævne er et jeg faldt over ved en tilfældighed. Jeg kender ikke bandet eller folkene bag festen, men det lyder bare så hyggeligt og uprætentiøst på den der ’Lad os drikke nogle øl, lytte til noget musik og komme hinanden ved-måde’. Og det er lige præcis, hvad jeg er i humør til. Vognvogn skriver følgende i deres invitation:
”Vi har indspillet nogle sange! Og de er gode. Så nu holder vi festen og vi glæder os. Det bliver cirka sådan her; Mindst 4 helt forskellige bands, alle sammen lækre og dejlige, mindst et bål, i hvert fald to dj´s, en bar med de dejligste bagved, popcorn, bob måske?? ostemadder… Nøjagtigheder og den slags følger, men for nu er det vigtigt at du forbereder dig på at skulle hele kilometeren ud til Nordhavn, for der bliver dans og musik.”
Jeg synes det lyder som et ret godt bud på en god lørdag aften!

In English: The band Vognvogn is inviting everybody to the release party on their new tunes in Nordhavnen.

HVAD: Vognvogn holder release fest HVOR: PB43, Skudehavnsvej 25, 2150 København HVORNÅR: Den 7. april, kl. 18.00-02.00 PRIS: Gratis – så vidt jeg kan se.

 

SØNDAG

Gentofte loppemarked åbner
Søndag er dagen, hvor Gentofte loppemarked åbner igen. Vejrudsigten siger forår, og jeg har helt sikkert tænkt mig at tage et smut forbi. Loppemarkedet er stort, og hvis du er på udkig efter gode fund i form af tøj, sko, keramik og andre hygge-ting så er det helt sikker et besøg værd!

In English: On Sunday, Gentofte flea market opens again. The weather forecast says spring, and I’m gonna pay it a visit. The flea market is great if you are looking for clothes, shoes, ceramics and other nice things.

HVAD: Gentofte Loppemarked HVOR: Bregnegårdsvej 2, lige bag Charlottenlund Station HVORNÅR: Den 8. april, kl. 08.00-14.00 PRIS: Gratis.

 

Ha’ en dejlig weekend i solen / Catharina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here