WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #15

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #15

by 14/04/2016

Min sidste weekend var så højspændt dramatisk, at jeg næsten ikke kunne følge med (af gode årsager!), men denne weekend ser ud til at blive både sjov, lækker og afslappet, og det passer mig aldeles godt. Vi skal more os, vi skal spise lækker mad, vi skal drikke os i hegnet, vi skal se sexet film, vi skal dyrke yoga, og vi skal danse og danse. Og sanse og sanse. Mmmmmm…!

De sidste syv dag har været et rent forhindringsløb for mig. Eventyrligt, faktisk. Som helten, der skal gennemgå så meget ondt, før hun vinder det hele. Det startede sidste fredag med, at alt pludseligt ikke virkede: min kaffemaskine, min cykel, min fod, min telefon – alt gik lige pludselig i stykker og i stå, og det samme gjorde jeg så.

Jeg lavede en forkert bevægelse på en løbetur fredag morgen og har siden nærmest måtte hinke rundt. Min politisk ukorrekte Nespressomaskine spyttede kaffe ud i små klatter, så jeg efter tredje forsøg fattede, at der var noget galt. Min cykel havde natten til lørdag været en del af en slåskamp, så det ud til. Den var nok blev brugt som kasteskyts, og derfor var skærmen bøjet som et skævt S ind mod hjulet. Efter flere minutters kreativ omrokering af omtalte cykelskærm, fik jeg endelig så meget styr på det, at jeg kunne cykle ned til Hovedbanegården uden at larme som en hær af tunede knallerter. Grunden til, at jeg skulle på Hovedbanegården var, at jeg havde smadret min telefon, og derfor havde jeg lånt én af Telia, mens de reparerede min egen. Men lånetelefonen er det mest irriterende, jeg længe har været i nærheden af. Kort sagt virker den bare ikke. Så det trillede jeg langsomt ned til Telia – og hinkede mig igennem hallen – for at sige det til dem. “Nå, det er fordi, lånetelefonen er aaaaalt for lille – du plejer jo at have en telefon med langt mere plads. Det kan den slet ikke finde ud af, den her lånetelefon. Men hey – det er altså ik’ noget at være ked af; solen skinner, og det er weekend, ik’! Op med humøret, smukke, lad være med at se så sur ud,” sagde den sikkert velmenende Teliamand, lige inden jeg stak ham en syngende lussing, så han fløj gennem luften. Eller det ville jeg ønske, at jeg havde gjort. I stedet smilede jeg bare (=viste tænder) og skred fornærmet ud af butikken med min dårlige fod og dårlige telefon, ned til min dårlige cykel. Hold kæft, en formiddag.

Siden da har jeg bare haft en meget kort lunte, må jeg indrømme. Søndag ville jeg komme lidt olie på dørhængslerne, der knirker som et gammelt gulvbræt – men da det ikke virkede, smækkede jeg døren så hårdt i, mens jeg råbte “AAAAAAAGHRRRR!!!”, at jorden for en kort stund stod stille i sin kredsløbsbane. Kun et lille “Louise….?” inde fra værelset fik mig ud af min arrige zone og tilbage til virkeligheden. Og dagen blev ikke bedre af, at jeg lidt senere væltede en lille skål ud gennem tremmerne på min altan og ned i gården – hvor der jo går mennesker og børn rundt. Det er ikke engang sjovt. Fuck for en søndag.

Så du kan nok forstå, at jeg regner med en lidt mindre dramatisk weekend forude. Og det kan den sagtens blive, for jeg kan bare sige, at byen har lagt sig i selen for at skabe den bedste slutning på ugen, du kan forestille dig. Og det skal lige siges, at selvom jeg stadig hinker rundt, min cykel stadig lyder som en knallert og min lånetelefon stadig er evnesvag – så virker min kaffemaskine igen. Den skulle bare afkalkes.

FREDAG

Hvad ved du om kvindelig nydelse?

HUNGRY VAGINAS

“Hvad er det, du skal til? Hvad er det, du har meldt dig til på Face?”, spurgte en bekendt storgrinende og hentydede til releasen af Hungry Vaginas, et musikvideoprojekt af filmskoleeleverne, Anita Beikpour & Marie Limkilde. “Det er en undersøgelse af kvindelig nydelse” – svarede jeg “noget, du sikkert godt kunne have brug for at vide lidt mere om,” sneg jeg ind mellem linjerne, stadig i mit korte-lunte-humør. Jeg tror, det bliver en fantastisk aften, og hvis man af en eller anden årsag ikke interesserer sig for kvindelig nydelse, så kan man måske bare lytte til Rest in Beats, som sikkert også bringer en form for nydelse til festen.

Der er i øvrigt kun en uge til, at Dome of Visions rykker videre til Aarhus, og så er der altså slut med fede arrangementer på Søren Kierkegaards Plads.

HVOR: Dome of Visions HVORNÅR: Fredag kl. 20 PRIS: Ser ud til at være gratis.

Elektronisk fest på vores nye yndlingsclub

MEIN

Når jeg har nydt nok af festen i Dome of Visions, skal jeg videre på MEIN, hvor brødrene Massimo og Dee Brown spiller. Måske har du modtaget en invitation til vores fest på Mein den 7. maj, men hvis ikke, så tjek Facebook-eventet her – og send os en mail, hvis du vil på gæstelisten. Der er allerede en del på listen, og det er først-til-mølle.

HVOR: MEIN, Studiestræde 5, 1455 KBH K HVORNÅR: Fredag kl. 21-04 PRIS: Gratis til kl. 23, derefter 50 kr.

 

LØRDAG

Mere mad og marked

REBEL FOOD

Der er øjensynligt mange københavnere, der har savnet Kødbyens Mad & Marked, som åbnede for et par uger siden. I hvert fald var der tonsermange mennesker, da min kæreste og jeg satte os til rette på bænken med en tatarsandwich (like like like) og en tapastallerken. I denne weekend får vi på Vesterbro også besøg af Rebel Food, der lover gastronomisk gademad (!), og hvis du undrer dig over, hvad gastronomisk mad i det hele taget er, så kan det eksempelvis være en bøfsandwich, fish’n’chips eller sågar frisklavet is. Én af de deltagende foodtrucks er Ristet Rug Brød (hvorfor man vælger at stave rugbrød forkert i navnet, må være pga. en kunstnerisk frihed), og lige præcis ristet rugbrød elsker jeg – så meget, at jeg ofte glæder mig, til mit rugbrød er et par dage gammelt, så jeg kan tillade mig at riste det. Living on the edge, me!

HVOR: Halmtorvet HVORNÅR: Fredag-søndag fra kl. 15-22 PRIS: Varierer

TRÆNGSEL PÅ KIRKEGÅRDEN

BK_Kirsebaer

De blomstrer jo hvert år, og det har de altid gjort, men siden Instagram afslørede hemmeligheden om, at Bispebjerg er fyldt med kirsebærtræer, har det været umuligt at få et selfie på den forholdsvist korte allé på kirkegården. Det er irriterende for nogle, og latterligt fra andre, men ikke desto mindre er det et smukt syn, så hvis du kan holde ud at beholde mobilen i lommen, mens du går gennem alléen og kigger på blomsterne på træerne, så kan du godt gå hen og blive lidt natur-betaget. For det er smukt. Men vi behøver måske ikke at se det igen på Instagram (PS. jeg kommer til at lægge et billede på Instagram, så unfollow nu, hvis du ikke vil følge med i min pinlige optræden).

HVOR: Bispebjerg Kirkegård HVORNÅR: de næste to uger PRIS: Ganske gratis

SØNDAG

BIKRAM YOGA

26 POISTIONS IN 40 DEGREES

26 stillinger! I 40 graders varme. Sammen med 20 andre nærmest nøgne mennesker. Lyder det lækkert? Lyder det ubehageligt? Jeg lander et sted midt i mellem. Det er Bikram Yoga, jeg er startet op på igen, og jeg troede ellers ikke, at jeg ville hoppe på den dille igen, men det er nu rart med yoga, og varmen gør mig ingenting (vender man sig i øvrigt til varme, jo ældre man bliver?) Det skulle være sundt at dyrke yoga i varmen, fordi du hurtigere opvarmer dine led, så du kan komme længere ud i yderpositionerne, og fordi du sveder en masse affaldsstoffer ud. Jeg må indrømme, at hos Bikram Yoga får jeg en super hovedpine, som en jetjager, der tonser gennem kraniet. Og så er der en mærkelig passiv aggressiv stemning i lokalet. Måske har det noget at gøre med, at folk alligevel inderst inde panikker lidt, når de står der i heden og kæmper med at komme ud i en umulig udstrækningsstilling, som virker meget unaturlig. Og så underviseren, der vist har fået instrukser om, at der ikke må være ét eneste stille øjeblik – der skal instrueres konstant, så tankerne ikke får lov at flyde. Og INGEN må forlade lokalet, hvilket også resulterer i, at flere undervejs må sætte sig ned, hvis ikke de besvimer først og på den måde lander på måtten, som man siger. Ja, det er ganske morsomt til hot yoga, og jeg elsker, når hovedpinen er forsvundet, og jeg kommer ud i den friske luft. Hånden på hjertet, jeg føler mig virkelig bedre tilpas, end før jeg kom. Og jeg kan anbefale den svenske underviser, Hanna, som ikke er så hård, at man får angst-ticks under timerne.

HVAD: Bikram Yoga HVOR: Ryesgade 23, 2200 KBH N HVORNÅR: Hvor dag mellem kl. 6-22 (en undervisningstime tager dog kun halvanden time) PRIS: En prøvetime koster 200 kr.

Resten af tiden vil jeg glæde mig over, at selvom mange ting ikke virker, som de skal, så er det stadig muligt at streame hele sæsoner af Seinfeld.

GOD WEEKEND!

/Louise

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.