WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #16

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #16

by 20/04/2016
Kæmpestort karate-high five til biskop Hans Bagger fra Roskilde for i 1686 at indføre Store bededag – og dermed en lækker fridag, som vi kan bruge på at slå mave ovenpå et orgie af smørsugende hveder. Jeg er vild med konceptet og vil starte bededagsferien i selskab med en af Danmarks dygtigste dj’s og en masse gyldne damer inden, at den står på både sejltur med Jan Sonnergaard, øko-plante-shopping og et tiltrængt og kunstnerisk indspark til det normative syn på køn.

FOTO: Illustration af Gerda Wegener til den erotiske bogudgivelse Les Délassements de l’Éros (Eros’ adspredelser), 1925. Foto Morten Pors

TORSDAG: DANS HVEDERNE AF

Rune

Efter at have iagttaget en hel pakke smør smelte sig vej ned igennem min varme hvede fra Meyers for derefter at fortære den med største nydelse, vil jeg have nok energi til en længe ventet aften på Culture Box, hvor en af mine absolut favorit dj’s kommer og spiller: nemlig Kölsch. Gennem årene har han gået under mange navne, og du kender ham måske bedst, hvis jeg siger Rune RK – en af Danmarks mest sælgende musikere i udlandet – nogensinde – og manden bag megahittet “Calabria”. Indenfor de sidste tre-fire år har han markeret sig med to albums på det ikoniske tyske pladeselskab Kompakt Records, der er blevet modtaget så godt, at han har spillet på de allerstørste og mest respekterede clubber og festivaler verden over. Pt. har han lige remixet Sven Väths “Robot” på Cocoon Records (nøøøj jeg glæder mig til at høre det nummer live!), lavet sit eget pladeselskab IPSO sammen med Kompakt, hvor de første udgivelser bliver et samarbejde med legendariske Michael Mayer (glæd dig til udgivelsen den 20. maj!) og så skal han spille Kölsch live show på en af hovedscenerne til Official Sonar i Barcelona 17. juni. Behøver jeg understrege, hvor stjernelækkert det bliver på boxen torsdag? Næppe. Og club girl her glæder sig som ind i helvede til at fyre den af før Store bededag.

HVAD: Kölsch HVOR: Culture Box, Kronprinsessegade 54, Kbh. K HVORNÅR: Kl. 23.00 PRIS: 100 kr.

FREDAG: ØKO-PLANTEMARKED PÅ FREDERIKSBERG

Planter

Det her kan jeg faktisk godt overskue på fredag, når jeg engang vågner op som en amøbe, der sveder gyldne damer. For grønne planter skulle være gode for sjælen og virker sikkert også fremragende mod tømmermænd, og fredag inviterer The Nursery til plantemarked i ByØKo, Det Økologiske Inspirationshus i gården på Allégade 7 på Frederiksberg. Her vil du kunne finde planter til altanen og haven samt gå på opdagelse i spændende økologiske urter, sukkulenter, geranier, alverdens smukke stueplanter samt FRØ, der er en lokalproduceret kollektion af økologiske og biodynamiske frø. Der er også krukker – og biodynamisk vin! Sådan! Man skal jo rejse sig ved det træ, som man er faldet ved (eller noget), ikke?

HVAD: Øko-plantemarked HVOR: ByØko, Det Økologiske Inspirationshus HVORNÅR: Kl. 10 – 16

LØRDAG: PÅ DYBT VAND MED DIN FARVORITFORFATTER
Bog

Faste læsere af LoveCopenhagen vil vide, at jeg er inkarneret Jan Sonnergaard-fan – forfatteren, som jeg lavede mit første interview med (nogensinde) på Floß, mens jeg drak mig fuld i “Søde Jan”. På søndag vil jeg derfor gribe muligheden for at tage med ham på en sejltur gennem Københavns kanaler, når Christianshavns Bogfestival sætter fokus på søens litteratur og havets fortællinger. Til årets bogfestival kan du nemlig stige ombord på en turbåd sammen med aktuelle danske forfattere som Ib Michael, Knud Romer og Jan Sonnergaard. Turen varer ca. 45 min og undervejs læser forfatteren op fra deres aktuelle bøger, fortæller om deres værker og hvad, der driver deres forfatterskaber. Det hele er tilmed gratis, og du kan læse mere om bestilling og afhentning af billetter lige her.

HVAD: Christianshavns Bogfestival HVOR: PapirØen HVORNÅR: Fra kl. 12.00 PRIS: Gratis

SØNDAG: GERDA WEGENER PÅ ARKEN

Gerda

For nogle uger siden så jeg “The Danish Girl”, som jeg slugte råt: Både på grund af filmens medrivende og sande historie, men også på grund af dens højaktuelle tema. For med tanke på blandt andet Caitlyn Jenner, Laverene Cox og andre transkønnede og transseksuelle, der i dag kæmper en brav kamp for at finde accept og forståelse i samfundet, så er der desværre stadig lang vej før, at denne er i hus. Derfor blev jeg også ekstra glad, da jeg tidligere på uden tog jernhesten og cyklede ud til Arken (16 km i flot solskin – det kan anbefales!). Her kan du netop nu se Gerda Wegeners fascinerende og dragende billeder af blandt andet sin transkønnede mand, Lili Elbe, samt andre skønne og stærke kvinder – billeder, som dengang sprængte rammerne for kønsidentitet og som stadig i dag er med til at skabe debat om det vigtige emne, der har så stor betydning for de mennesker, som hver dag kæmper med deres kønsidentitet. Så op på cyklen og afsted med dig!

HVAD: Gerda Wegener HVOR: Arken HVORNÅR: Frem til den 7. maj PRIS: 110 kr.

 

Jeg kunne ikke bede om en bedre bededagsferie og håber, at den bliver absolut himmelsk for dig!

/Ditte

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.