WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #17

0
174
“Nu’ det’ weekend, og så skal vi rigtig ud og drikke os fulde, og så danser vi til muzak!” – Nej? Du påtænker ikke umiddelbart at gøre virkelighed ud af Tæskeholdets nærmest episke fredagssang fra 90’erne? Fair nok da, så finder vi på noget andet! Og selvom mange (deriblandt yours truly) befinder sig i smilets by til årets SPOT festival, så er det altså ikke fordi vores elskede København mangler tilbud! Læs med – du vil ikke fortryde det!
Torsdag: Glitter, cocktails og preview på what’s to come!

Nu slynger jeg bare lige noget ud, ikk? Du er led af ked af det danske ‘forårsvejr’, du har masser af planer med familien i weekenden, og den meget trængte bytur har efterhånden ladet vente på sig i ugevis. Lyder det bekendt? Okay okay, fair nok – så er det bare mig! 🙂 Men uanset hvad, så byder MEIN_s kælder indenfor til to unge gutter, som jeg for længst har kastet min musikalske kærlighed på. Selv for et rytmisk analfabet som undertegnede er det svært at stå stille når GLITTER BOYS overtager pulten, og det gør de altså i aften. Forvent en helvedes masse bootlegs, funky tunes og lækker bas!…. Og så kan du jo, mens du er der, lige checke ud hvor den bedste kyssekrog er inden LOVECOPENHAGENs fest på netop MEIN_ den 7. maj!

HVAD: GLITTER BOYS på MEIN_ HVOR: MEIN_, Studiestræde 5, 1455 Kbh K HVORNÅR: Kl. 21-02

Fredag: Topmøde i Republique!

På Republique toner 6 skuespillere over den minimalistiske scene. Nogle genkender du med stor sandsynlighed, og andre er helt nye for dine øjne. Fælles skaber de en vej ind i depressionens kammer. Giver et indblik i hvor ubarmhjertigt verden bliver opfattet af nogle, og det sker med en fantastisk involvering af kendte såvel som ukendte musikalske mesterstykker, samt direkte citater fra blandt andre Tjekhov, Strindberg, Shakespeare og Goethe. Det er usandsynligt æstetisk og anbefalelsesværdigt. Jeres skribent havde fornøjelsen tirsdag aften, og oplevelsen har sat sine fine spor i mig. Det kunne passende være en anderledes fredag aften i selskab med nogle af landets fornemmeste skuespillere – Birthe Neumann & Laus Høybye var fuldstændig forrygende forleden dag! “Topmøde for de mest deprimerede” spiller indtil 21. maj.

HVAD: “Topmøde for de mest deprimerede” HVOR: Republique, Store Scene, Øster Fælled Torv. København Ø HVORNÅR: kl 20 (Billetter her!)

Lørdag: Smag på Solskinsøen

På lørdag behøver du ikke tage til Bornholm for at smage på øen delikatesser! Bornholms førende gastronomer, kokke og gourmet-connaisseurs indtager nemlig Rådhuspladsen med et kæmpemæssigt setup. Sidste år var der 50.000 københavnere forbi de mange smagsprøver og pop-up restauranter, og med Bornholms egen Michelin-restaurant i spidsen i år (Kadeau, red.), så vil dette tal nok kun blive mindre, hvis vejret skaber sig som en forkælet møgunge, som ikke må få en softice efter den 50 krs dyre slikpose. Dagen på lørdag er sat op efter alle spillets regler og det kan blive alt imellem gratis og bekosteligt – alt efter ens eget temperament. På scenen underholder Rasmus Botoft fra Rytteriet, altid skønne Søs Fenger og så er Pelle Peter Jensen fra Lågsus at finde bag pladespillerne.

HVAD: Smag på Bornholm HVOR: Rådhuspladsen HVORNÅR: Kl. 11-18

Søndagen vil jeg som vanligt være op til jer selv. Det er ikke fordi jeg er doven. Eller… Jo, jeg er normalt enormt doven – særligt om søndagen! Det er mit refugium, og dén dag hvor jeg er meget træt af dig, hvis du fortæller mig hvad jeg skal eller ikke skal 😉 Jeg foreslår personligt at sove længe, sørge for at der er æg, brunchpølser og pandekager i køleren, nyde det i godt selskab, og så ellers lade den nye film “Blandt Mænd og Får” præge min aften i biffen. Men hey, det er jo op til dig! 🙂

God weekend allesammen!

/Christoffer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here