Weekend by LoveCopenhagen #17

Weekend by LoveCopenhagen #17

by 26/04/2018
Endelig er det begyndt at lugte lidt af forår, og fra den ene dag til den anden er det blevet grønt og byen summer igen af liv. Når de første forårssolstråler ramme København, bliver jeg altid forundret over, hvor alle de glade mennesker har gemt sig – men de har måske bare været i vinterhi indtil nu. Weekenden er ekstra lang, og det skal nydes med varme hveder, torsdagsbar og 48 timers festival på Nørrebro og Sakura festival på Langelinie.  

 

TORSDAG

Ja så er det altså igen tid til at få foræret en gratis fridag, og derfor starter weekenden jo allerede torsdag aften. Som traditionen forskriver, skal man helst have varme hveder, men jeg er personligt ikke den store fan af de hvide boller, så jeg vil hellere bruge aftenen på at få min hvede i kolde øl. Louise T har det sidste stykke tid kigget lidt nærmere på arkitekturen i Ørestaden, og et af de spændende byggerier er Crowne Plaza hotellet. De holder i ny og næ fredagsbar i deres smukke, grønne foyer, og i anledning af Store Bededag er det i denne uge blevet til en torsdagsbar. Der er DJ, kolde øl og velsmagende drinks i de smukke og grønne omgivelser fra kl. 16-18.30.

HVAD: Torsdagsbar hos Crowne Plaza HVOR: Crowne Plaza Copenhagen Towers, Ørestads Boulevard 114-118, KBH S HVORNÅR: Torsdag kl. 16-18.30

IN ENGLISH: Friday is a national bank holiday in Denmark, so make sure to make the most of the long weekend by enjoying Thursday night at the hotel Crowne Plaza in Ørestaden. They are hosting a Thursday bar with DJ, cold beers and drinks in their beautiful and green foyer.

 

FREDAG

Sidste fredag var jeg så heldig at opdage, at Suspekt gav et par numre til en lille folkefest for de offentlige ansatte på Blågårdsplads, og denne weekend er der igen fest på pladsen, når der for 6. år i træk afholdes 48 Timer Festival på Nørrebro. Festivalen er en hyldest til alle Nørrebros facetter, og fra fredag til søndag er der over hele bydelen en masse kulturoplevelser og events, som er spredt ud over gader, parker, pladser og hemmelige hjørner. Og det fører os tilbage til Blågårdsplads, hvor der er åbningsfest fredag og koncerter med Nomade Orquestra, Klimaforandringer, Worldly og Tuhaf. Resten af weekenden fortsætter festivalen med mad-events, koncerter, dans, ghetto-byvandringer, debatter, workshops, fotoudstillinger, open-air biograf, skate-workshop, sauna-events, kunst, leg og meget meget mere – så der god grund til at tjekke hele programmet ud for den mangfoldige 48 Timer Festival.

HVAD: 48 timer festival – åbningsevent HVOR: Nørrebro HVORNÅR: Fredag til søndag

IN ENGLISH: Experience all the best of Nørrebro this weekend at a 48-hour festival taking place all over this dynamic and eclectic part of Copenhagen. The entire weekend is packed with events that will show you all the best that Nørrebro has to offer including music, food, cultural events, city-walks, skating, sauna, open-air cinema and so much more – so make sure to check out the elaborate programme. 

 

LØRDAG

Jeg tror ikke, at der er nogle der er i tvivl om, at de japanske kirsebærtræer er sprunget ud – i hvert fald ikke hvis du har adgang til sociale medier, som lige nu er fyldt med selfies og billeder fra alléen på Bispebjerg Kirkegård. Der er ingen tvivl om, at kirsebærtræerne er smukke, men en tur til Bispebjerg Kirkegård er efterhånden en så proppet oplevelse, at det er svært at se træerne for bare mennesker. Ikke desto mindre er det en årlig fest, når de smukke træer blomstrer, som fejres overalt – især fordi det er så kort en fornøjelse inden bladene igen falder af. Du kan naturligvis tage turen til Bispebjerg Kirkegård, men det er jo ikke det eneste sted i København, som har kirsebærtræer, og du kan også se de blomstrende træer i Kongens Have, på Assistens Kirkegården og på Langelinie – og netop ved sidstnævnte er der Sakura Festival i Langelinie Park lørdag og søndag. På festivallen kan du få en smag af japansk kultur og kunst og programmet byder bl.a. på japansk musik og mad, kimono modeshow, kampsport, te-ceremoni, origami, dans og shiatsu massage.

HVAD: Sakura Festival HVOR: Langelinie Park, Nordre Toldbod, KBH K HVORNÅR: Lørdag og søndag kl. 11-16

IN ENGLISH: The beautiful Japanese Sakura trees are blossoming right now, and there are a few places, where you can experience the trees in full bloom in Copenhagen. Head to Bispebjerg Cemetery, Assistens Cemetery, Kings Garden or to Langelinie Park – where you will not only find 200 blossoming trees but also a festival celebrating Japanese culture with different events taking place this Saturday and Sunday.

 

SØNDAG

I hele denne her uge har der været Danmark Spiser Sammen – et initiativ fra Folkebevægelsen mod Ensomhed som har en vision om, at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed. Og det åbenbart et stigende problem, da omkring 350.000 voksne og børn føler sig ensomme, og jeg tror specielt at søndage for mange (specielt singler) kan føles som en meget ensom dag. Danmark Spiser Sammen er en begivenhed, der skal samle danskerne over et måltid, og derved fremme fællesskabet og bekæmpe ensomheden gennem fællesspisning. Og heldigvis skal der ikke så meget til at bekæmpe ensomhed – det kræver jo egentlig bare lidt selskab, og det er noget, som vi alle kan hjælpe hinanden med. Så hermed en opfordring til, at du skal deltage i dette fantastiske initiativ og spise sammen med nogle på søndag. Der er både forskellige spisearrangementer, som du kan deltage i rundt omkring i København, men du kan også selv oprette et måltid og invitere til fællesspisning. Og alternativt kan du også invitere venner, kolleger, bekendte, folk du har mødt henover weekenden eller hænge et opslag op i opgangen og inviterer dine naboer til brunch, frokost eller middag på søndag.

HVAD: Danmark Spiser Sammen

 

En lille note:

Vi kan tit være så berøringsangste og bange for at tale med mennesker, som vi ikke kender. Ventetid ved bussen eller i en kø bliver som regel brugt med en podcasts eller musik i ørene og øjnene dybt begravet i telefonen. Jeg forstår det godt! Vi har alle sammen brug for at koble af engang imellem, men der er nu også noget fedt ved at bruge den tid til at tale med dem omkring os. I sidste weekend var Louise T og jeg til fest hos Baghaven, som lancerede ølprogrammet til årets Haven Festival. Solen skinnede på Refshaleøen og stemningen var i top, og desværre var køen til baren også utrolig lang (jeg håber ikke, at det er en forsmag til årets festival). Det tog os i hvert fald omkring 40 minutter, før vi endelig var fremme ved baren og en meget venlig bartender. Vi kunne snildt have brugt de 40 minutter på at brokke os over den lange kø, men i stedet faldt vi i snak med dem, der stod bag os i køen ­– og det var super hyggeligt, vanvittigt underholdende og en meget bedre måde at bruge ventetiden på. Så derfor kan jeg kun opfordre til, at du også bruger den slags ventetid på at tale med dem omkring dig. Smil, kig folk i øjnene, læg telefonen væk, tal sammen og hav så ellers en rigtig god weekend!

 

/ Louise Bro

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.