Weekend by LoveCopenhagen #17 SPOT Special

0
267
Vi skipper København for at tage til Smilets By i weekenden, hvor vi skal dække SPOT Festival 2017. Derfor er weekendguiden også dedikeret til Aarhus, hvor vi har fået de bedste insidertips til spisesteder før, under og efter festivalen. Skal du ikke på SPOT, så gem anbefalingerne til en dag, hvor du tager en sviptur til Jyllands hovedstad. 

Vi har allieret os med en inkarneret Aarhusianer for at få de bedste tips til hvordan, at vi holder formen intakt på SPOT Festival. Anders Richter har taget dødsruten i Jægerborgsgade så mange gange, at han ikke længere har tal på det, og har derfor lavet grundig research på madsteder, der har åbent, når alle beverdingerne lukker. Som et ægte madøre har han dog også fif til, hvor du spiser på civiliserede tidspunkter af døgnet.

MORGENMAD: Café Drudenfuss

Super hyggeligt sted i Latinerkvarteret med klassisk cafémad på menukortet. Snup en Croque Madame, hvis tømmermændene virkelig har overmandet dig – eller kast dig ud i deres brunch med græsk yoghurt med havtorn og honning, røræg med bacon, hjemmelavet brød og solsikkerugbrød, porretærte, laks med fennikel, ost med sødt og surt chacuterie, cashewbutter, frisk frugt og brownie.

Café Drudenfuss, Graven 30, 8000 Aarhus C

FROKOST: F-HØJ

Spis smørrebrød. Kort og godt. På den måde får du også lagt en god bund, hvis du spiser sen aftensmad fordi, at du liiiige skal se en koncert mere. Du kan få tre slags uspecificerede smørrebrød for 165 kr., eller også kan du købe dem enkeltvis. Gå efter den med pocherede æg og søkogte rejer, rugchips og karse eller den med hønsesalt med kyllingeskind og syrlige æbler. Desserterne samt deres chokolader er virkelig også værd at gemme lidt plads til.

F-Høj, Grønnegade 2, 8000 Aarhus C

Aften: Restaurant Pondus

Økologisk bistro med kærlighed for det lokale – og med en bib gourmand. Dagens menu med tre retter til 295 kr. skal der næsten være tid til, selv om der også er masser af musik, der skal nås. Pondus er lille og hyggelig med en rustik stemning med nøgne murstensvægge og små borde. Og så ligger det lige ned til den rolige del af åen, hvilket måske er tiltrængt.

Restaurant Pondus,  Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C

Natmad: Shawarma bar i Guldsmedgade 8

Et must eat er Shawarma bars Mix Kebab. Spis den, og du vil være et lykkeligere menneske, når du ligger dig til at sove – selv om du drak to fadøl for meget til den sidste koncert. Faktisk har de kun fire ting på menuen; en rulle med enten kylling, falafel, shawama eller et mix. Og de behøver ikke mere, for de er sindsygt gode til det, som de gør.

Shawarma bar, Guldsmedgade 8, 8000 Aarhus