torsdag, juli 7, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWeekend by LoveCopenhagen #19

Weekend by LoveCopenhagen #19

Endnu en forlænget weekend er foran os, og det betyder som sædvanligt, at byens eventmagere har været i ideskuffen for at arrangere det ene fede event efter det andet for os i dag. Der er dog også noget, der hedder fredag, lørdag og søndag, og her er der lagt op til både afslapning, kreativitet, børnefødselsdag og podcastlytning.

TORSDAG

Pumpehusets byhave

Åbningen af Pumpehusets Byhave

Tænk sig, så er det allerede tid til igen at hygge sig under de kulørte lamper til den nye friske musik fra forskellige danske bands, når Pumpehusets Byhave endelig åbner op for endnu en sæson. Holdet bag haven har brugt lang tid på at sætte det hele i stand – med et nyt byhavekøkken og lækre drinks på kortet tegner det til at blive en glimrende sæson.

I aften spiller én af vores yndlingsdamer, nemlig Jærv, og derudover kan du opleve Girls Night Out og Rita Blå.

HVAD: Byhavens åbningsfest HVOR: Studiestræde 52 HVORNÅR: Kl. 16-02 PRIS: Gratis adgang

Trump it Dansk Institut mod Tortur

Øl mod tortur!

Hvis bare man kunne stoppe al tortur i verden ved at drikke øl! Nu kan det faktisk komme tæt på virkeligheden – Dansk Institut mod Tortur har nemlig sammen med Nørrebro Byghus skal deres helt egen øl, Trump It. Om øllet skriver de:

“En forblæst udgave af USA’s præsident pryder etiketten, da hans positive syn på brugen af tortur strider mod al den viden og erfaring, vi har opbygget i de 35 år, vi har behandlet torturofre og bekæmpet tortur globalt.”

En sag, der er værd at støtte. Ved at drikke øl.

HVAD: Lancering af Dansk Institut mod Torturs nye øl, Trump It. HVOR: Nørrebro Bryghus HVORNÅR: Kl. 17.30-20 PRIS: Gratis adgang

Nordhavn

FREDAG

Brug denne ekstra fridag på slappe af. Du kan jo også gå i kirke og bede en bøn, da det er Store Bededag og altså én stor sammenslutning af bededage. Min fridag skal bruges på en cykeltur til Nordhavn, hvor jeg vil nyde at blive blæst igennem og komme mig over festerne fra dagen før – og så vil jeg cykle hele vejen gennem byen, til Vesterbro, og sætte mig ind på Westmarked og nyde en risotto og et glas vin sammen med en sød person.

LØRDAG

FREMTIDSKARAVANEN

Fremtidskaravanen

Se her, alle 16-21 årige! Kom og oplev et fedt mini-hackathon på Christiansborg. Du får mulighed for at fremlægge DIN idé til enten bedre miljø, integration eller uddannelse i fremtiden foran et veloplagt dommerpanel. Bedste indslag går videre til næste runde, og vinderen af dagens bedste idé får en rejse for 2 på INTERRAIL I EUROPA!
Idéerne skal testes af i praksis i Europa og præsenteres for Margrethe Vestager i Bruxelles. Der vil også være præmier til 2. og 3. pladsen. Efter konkurrencen er der middag og underholdning med Michael Schøt på Kayak Bar.

HVAD: Fremtidskaravanen Awards 2017 HVOR: Christiansborg HVORNÅR: kl. 13-20.30 PRIS: Gratis adgang

Cirkeline

Cirkeline fejrer 50 års fødselsdag

Når jeg virkelig synger igennem en hel nat, lyder jeg dagen efter præcis som Fredrik fra Cirkeline. Jeg føler mig derfor tæt knyttet til den lille mus, og jeg glæder mig til at fejre veninden, Cirkeline, og hendes 50 års fødselsdag til et brag af en fest i Cinemateket. Cinemateket får besøg af Cirkelines forældre, tegneren og forfatteren Hanne Hastrup og instruktøren Jannik Hastrup, til en børnevenlig snak om, hvordan Cirkeline blev til, hvorfor hendes venner er mus og meget mere. De viser en splinterny film, hvor Hanne Hastrup tegner og fortæller om ’Cirkeline’-universet, samt et par af de gamle klassikere. Børnelitteraturforsker Anette Øster er vært. Voksne er også velkomne.

HVAD: Cirkelines 50 års fødselsdag HVOR: Cinemateket HVORNÅR: kl. 14-15 PRIS: 50 kr.

SØNDAG

Klog på Sprog

Slut din miniferie af med at sove længe og lytte til podcasts. Ja, jeg har efterhånden anbefalet en del, men her får du lige tre til:

  1. Soundvenue Filmcast: Tre filmnørder diskuterer aktuelle film og serier på en interessant, charmerende og ofte morsom måde. Du behøver ikke selv at være nørd for at kunne følge med.
  2. Mindcast: Jeg er netop faldet over denne podcast, som hver uge har en ny, inspirerende gæst i studiet, som kan give dig masser af tip og viden inden for deres specifikke område.
  3. Klog på Sprog: Adrian Hughes er vært i en venlig kappestrid om ord og deres betydning. To gæster giver prøver på deres sproglige beredskab og viden, mens Eva Skafte Jensen fra Dansk Sprognævn holder styr på op og ned i tidens dansk.

Og lad os så prøve at fejre, at ingen er perfekte, at forskelligheder er noget, vi kan lære af, og at hvis vi prøver at se tingene i et lidt andet perspektiv engang imellem, så er det faktisk ikke så slemt.

Taarnhøj, over and out.

/Louise

Love Copenhagen
Love Copenhagen
Louise Taarnhøj. Presserådgiver hos Koalition. Stifter og redaktør. Fluffer og ildkugle. Sørger for, at der er indhold på sitet, som du kan lide. Holder derudover meget af smukke ting - mad, musik, vin. Kan ikke leve uden spændende samtaler med interessante mennesker.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste