Weekend by Lovecopenhagen #21

by 25/05/2017
Det er snart weekend, og det bliver en god en af slagsen – især når vejret siger +20, så kan man ikke andet end at blive glad i låget! For nogle starter weekenden allerede i dag, Kristi Himmelfartsdag, for andre først i morgen, og som altid er der en masse at lave i vores dejlige by. Weekenden i København bliver en skøn blanding af langbordsmiddag med urter fra Søndermarken, koncert, åbning af ny restaurant og tåkrummende nye tv-serier – og vi glæder os!
FREDAG: Madklubben åbner på Frederiksberg

Hvem elsker ikke Madklubben? Jeg kender ikke mange i hvert fald. Så da jeg hørte, at Madklubben åbnede en restaurant i den gamle stationsbygning over for Frederiksberg Centret, blev jeg ualmindelig glad. For jeg bor lige rundt om hjørnet, og jeg har længe savnet en madklub tættere på, da maden er virkelig lækker, atmosfæren er hyggelig og priserne altid er rimelige. Og det ser ud til, at de kører stilen videre på Frederiksberg, for ifølge deres hjemmeside vil maden være ” fremragende til ualmindelige sympatiske priser.” Og kigger man nærmere på menukortet, så bliver man heller ikke skuffet. Her finder du skønne retter som eksempelvis tatar, kalvefrikassé, bøf bearnaise, grillet tun og chokolademousse til den nette sum af 200 kr. for 3 retter (enkelte retter er der dog som altid tillæg på). Til at starte med har de kun åbent til aften, men der går ikke længe, før at du både kan snuppe morgenmad eller frokost, inden du shopper videre i det prisvindende center over for.

HVAD: Madklubben åbner på Frederiksberg. HVOR: Solbjergvej 6, 2000 Frederiksberg. HVORNÅR: Fredag d. 26. maj. Book her.

In English: Madklubben is opening a new restaurant in Frederiksberg, and I can’t wait. Partly because I love their restaurant and also, because I live right around the corner.

LØRDAG: Vil du smage på Søndermarken?

Ja hvorfor ikke?
Festivalen Bloom er Danmarks nye festival om natur og videnskab i Søndermarken, og, sammen med Byhøst, inviterer de på Langbordsmiddag i det grønne, hvor du kan smage Søndermarkens vilde urter i samspil med traditionelle, danske forårsretter. De seje kokke fra Foodoir serverer skønne gastronomiske oplevelser, og ellers handler det bare om samvær og lækker mad med friske skud, som du kan finde rundt i Søndermarken selv. Det lyder som et spændende arrangement for alle natur- og madelskere, og vil du med, så kan du købe billet her.

HVAD: Langbordsmiddag i Søndermarken. HVOR: Søndermarken. HVORNÅR: Lørdag d. 27. maj fra 18-20.30

In English: This Saturday you can experience great food in great surroundings. The amazing chefs from Foodoir are serving great food with herbs from Søndermarken. Of course, the event takes places in Søndermarken, and is arranged by Denmarks new nature and science festival, Bloom, together with Byhøst.

Psst.. 
Lørdag byder også på en ny 1-dags festival på Refshaleøen, der hedder “Engage“, hvor bl.a. Mads Lange, Sort Sol, Dúné og Magtens Korridorer optræder. Festvalen er startet af Veteranfonden og alle pengene går til alle, der har været udsendt fx læger, soldater, sygeplejerske.

SØNDAG: Music for DIGNITY – Denne gang med MEW

DIGNITY – Dansk Institut mod tortur gør et fantastisk stykke arbejde i kampen mod tortur. Endnu engang afholder de Music for DIGNITY, hvor målet er at skabe unikke musikoplevelser, hvor publikum allerede har gjort en forskel i kampen mod tortur, når de køber billetten, og derfor bare kan sætte sig tilbage i sædet og nyde oplevelsen. Alt overskuddet fra billetsalget går nemlig til menneskerettighedsorganisationen, der siden 1982 har hjulpet utallige torturofre, som lever med kroniske smerter og psykiske lidelser, der gør det svært for dem at indgå i samfundet på lige fod med andre. På søndag er det danske MEW, der afslutter deres Europa-turne med nyt album på det smukke Kongelige Teaters Gamle Scene. Jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk aften i den gode sags tjeneste. Støt sagen og køb billetter her.

Læs mere om DIGNITYs arbejde her.

HVAD: Music for DIGNITY HVOR: Kongens Nytorv, 1050 København K. HVORNÅR: Søndag d. 28. maj kl. 20.00 PRIS: Fra 320 kr.

In English: This Saturday the DIGNITY Institute against torture is having their Music for DIGNITY concert in the Royal Theatre. This time it’s the Danish band MEW who is performing and supporting the fight against torture! You can also support by buying tickets for the concert or support here.PRIKKET LINJEForresten…

Er du også typen, der skal catche op på gode serier her på Kristi Himmelfartsdag eller i weekenden, så kan jeg varmt anbefale The Handmaid’s Tale på HBO! Den ligger pt. med en rating på 8.8 på IMDB og med god grund. Den beretter om en fremtid, hvor verden har store problemer med at få børn pga. forurening og misbrug af kemikalier – og kun få kvinder er frugtbare. Disse kvinder får frataget alt og skal fungere som rugemaskiner for den rige og magtfulde klasse. Det er en skræmmende, interessant og tankevækkende serie, der virkelig giver mig kuldegysninger. Men den skal ses! God weekend.

In English: I’ve started watching the new HBO hit series, The Handmaid’s Tale, and I am terrified, scared and exited at the same time. So if you are looking for at new show to watch – this is it!

/Nathalie

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.