WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #22

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #22

by 02/06/2016

Jeg var jo lige ved at koge over i går. På den gode måde. Jeg elsker den danske sommer. Duften og den lune vind, der smyger sig om huden. Jeg elsker, at vi er så glad for varmen, at vi savner den noget så frygtelig om vinteren. Alligevel kan vi brokke os over, at det er for varmt. Jeg elsker, at vi går så meget op i vejret, at Instagram bugner med billeder, når DMI varsler forkert. Jeg elsker, at de lune sommeraftner betyder, at vi kan være ude i længere tid. Dagen bliver bare længere og bedre. Og længere dage betyder mere underholdning. Og det er der i den grad i weekenden. Watch out summer – here we come.

tiësto

FREDAG – GRATIS KONCERT I TIVOLI

Jeg har sæsonkort til Tivoli. Hver fredag har jeg derfor muligheden for at tage til koncert, uden det koster ekstra. Det sæsonkort er tjent ind op til flere gange. På fredag er det den verdenskendte DJ Tiësto, der vender plader i Tivoli. Tiësto er virkelig en, man ikke vil gå glip af, hvis man gerne vil have en fest. Sidst jeg hørte ham optræde, var til Smukfest, og det var en god, lang nat med ekstra ømme fødder dagen efter. Tiësto var i perioden 2002-2004 placeret som nr. 1 i det engelske musikmagasin DJ Magazine’s liste over de 100 bedste DJ’s i verden. Så det er bare med at tage basarmen med, når Tiësto besøger den gamle have. Ps. kom i god tid.

HVOR: Tivoli HVORNÅR: Fredag  k. 20.00 PRIS: Gratis adgang for alle, der har købt indgangsbillet til Tivoli eller har sæsonkort. Køb et her, hvis du mangler. Det kan i den grad betale sig.

æblerov

 

FREDAG – TAG PÅ EN VÅD ÆBLEROV

Det er sommer. Og vi har brug for noget til at skylle al den skønne varme ned med. Øl er godt, men cider er lækkert. Æblerovs nye årgang er klar til at blive drukket, vurderet og smagt på. De inviterer derfor på et glas til alle, der har lyst. Der vil desuden blive serveret ikke-alkoholiske drikkevarer, hvis man er til sådan noget. Rygterne siger, at Chicks by Chicks tropper op med øko-kyllinger og grønt. Så er du ikke til Distortion, så kan du tage et smut forbi Valby, hvor solen også skinner.

HVOR: Grønttorvet 244, 2500 Valby HVORNÅR: Fredag  fra kl. 15.00 til kl. 22.00 PRIS: 25kr. pr. glas

asiatisk mad

LØRDAG – OPLEV ASIATISK MADKULTUR

Asian Culture Festival, der oprindeligt startede i Aalborg (yah), kommer til København. Festivalen har de seneste tre år vokset til en festival med cirka 19.000 besøgende. Så nu er tiden kommet til hovedstaden. Det betyder asiatiske gadekøkkener, sushi-kurser, origami og asiatisk dans og musik både fredag og lørdag. Det er Havneparken, der lægger rammer til begivenhederne. Du kan nyde asiatisk mad fra blandt andet Vietnam, Kina, Filippinerne, Japan, Pakistan og Thailand. Retterne vil være i små tapas-størrelser, og kan købes til rimelige priser i alle boderne. Der vil også være aktiviteter til børnene, som kan komme til sushi-kursus eller andre kreative workshops som fx ansigtsmaling, origami, dekorering af vietnamesiske hatte. Overskuddet går blandt andet til at yde støtte til fattige mennesker i Asien. Mmm..

HVOR: Havneparken, Islands Brygge 18, 2300 København S HVORNÅR: Fredag d. 3. juni 2016 kl. 12:00 til lørdag d. 4. juni 2016 kl. 20:00 PRIS: 20 kr/person. Gratis for børn 0-12 år. Du kan købe billetter her.

persisk poe

SØNDAG – PERSISK POESI

Poesi er ikke for alle, men hvis du er vild med poesi, så kan du på søndag opleve persisk poesi, når Cinemateket og foreningen NASIM hylder Forough Farrokhzad, som er det 20. århundredes vigtigste og mest læste iranske digter. “Farrokhzad blev født i Teheran i 1934 og døde som kun 32-årig i en bilulykke. I sit korte liv fornyede hun persisk poesi radikalt og slog også internationalt igennem – og satte med sin dybt originale, åbenhjertige og ofte mismodige lyrik på egen hånd dagsordener inden for ytringsfrihed, kønspolitik, uddannelse og minoritetsrettigheder. Hun var moderniteten legemliggjort. Det vakte furore i hendes samtid, at hun i sin skrift og livsførelse brød med konventionerne, og endnu i dag er hendes poesi genstand for både kult og debat i Iran.” Læs mere om aftenens gæster her.

HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København HVORNÅR:  Søndag kl. 18:00 (varer cirka 100 min.) PRIS: Det koster 80 kr. for en billet. Køb dem her.

 

God sommer-weekend! /Maria

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.