Weekend by LoveCopenhagen #22

Weekend by LoveCopenhagen #22

by 01/06/2017
Distortion har overtaget byen! Måske for sidste gang i sin nuværende form. Hvis du elsker byfesterne, er din weekend allerede planlagt på forhånd af de seje mennesker, som knokler for, at VI kan feste. Men hvis du ikke er til den slags, er København heldigvis alligevel stor nok til at huse adskillige events udover den verdensberømte gadefest. Louise guider.

Weekenden er igen lang, og det huer mig. Ja, jeg kipper med flaget for pinsesolen og dens efterfølgende fridag, som skal starte i Malmø. Sådan en halvsvensk type er jeg nemlig. Jeg skal fortælle dig en hemmelighed, og hemmeligheden er ikke sponsoreret!

Der findes en side, der hedder Secret Escapes. Holder du øje med den, kan du ca. hver tredje måned købe en overnatning på luksushotellet Clarion Hotel Malmø. Hotellet har 25. etager, og på toppen ligger restauranten Kitchen & Table, som Ditte og jeg besøgte en tømmermændsramt post-Spot Festivalslørdag tilbage i 2015. Hotellet har en skybar, hvis udsigt slår alt andet i Skandinavien, og så har restauranten lækker, rustik mad og en super sød og lækker betjening.

Værelserne er indrettet i nordisk minimalisme, der er stor morgenmadsbuffet, og så ligger hotellet i starten af byen, hvilket vil sige tæt på både station og shopping. En overnatning på Secret Escapes koster knap 700 kr., og det er hver en kroner værd. Jeg tager derover på søndag, hvor jeg har givet min søster en overnatning og en middag – sammen med mig, naturligvis. Om hun vil det eller ej. (jeg elsker i øvrigt at give gaver, hvor jeg selv er en del af den. Surt for modtageren, hvis denne ikke kan fordrage mig, men det er en god undskyld for at forkæle mig selv).

Men inden søndag kommer lørdag, fredag og i dag – så her får du lige et par gode tip til byen i denne weekend:

TORSDAG

Skal vi ikke bare springe den over? Vesterbro er jo allerede ved at drukne sig i bajer og basarm, og jeg kommer først hjem, når byen har kastet det hele op og er på vej i seng. Jeg skal nemlig i stedet til Nørrebro, hvor der var fest i går – for at feste videre. Denne gang bliver det på Gaarden & Gaden. Jer, der følger mig på Instagram, ved, at denne bar er en af mine yndlings, ikke mindst pga. deres geniale Negroni. Igen har jeg givet en gave, der også kommer mig til gode: min veninde skal have en fødsesldags-Negroni, og den skal hun da ikke sidde og fedte rundt med alene. Det bliver en skøn aften.

På Gaarden & Gaden er der ofte koncerter og DJ’s, der er naturvin, god, simpel mad, brætspil, og ja, jeg har faktisk selv engang slæbt et spil UNO derned. Alt kan lade sig gøre, og så spiller de nogle gange hygge-jazz i højttalerne, og det er – ja, hyggeligt.

FREDAG

Friday Night Delight

Vi går jo ind i en periode nu, hvor man ikke kan regne med nogen. Festivalsæsonen er i gang, og du ved aldrig rigtig, om dine venner er i den ene eller anden ende af landet. Mange er mine dejligste venner er i dag smuttet til Heartland, og jeg håber, at de vil send luftkys til både Eddie Vedder og Francis & The Light.

Der er igen Distortion i dag, og ellers kan du feste løs i Absalon til Friday Night Delight.

HVAD: HVOR: HVORNÅR: PRIS: 

LØRDAG

Humørpressen

Så du åbningen af Pumpehusets Byhave på min Insta Story? Hvis ikke, er du virkelig gået glip af det helt stor. Men tør din tårer bort, for byhaven har jo åben hele tiden nu – i hvert fald indtil september. I dag, lørdag, kommer Humørekspressen, og ok, det er ikke lige det, jeg plejer at lytte til derhjemme, men det skal nok blive ganske godt, ikke mindst fordi baren i byhaven er blevet så flot – og der er god mad.

HVAD: Koncert i Pumpehusets Byhave HVOR: Studiestræde HVORNÅR: kl. 15-20 PRIS: Gratis

Pinsepetanque

Hvis ikke du vil i Pumpehusets Byhave, skal du svinge forbi Kødbyens Mad & Marked, hvor der er Pinsepetanque. Om ikke andet fordi det er et pissefrækt ord: pinsepetanque. Som når Joey siger: Grandma’s chicken salad.

HVAD: Petanqueturnering HVOR: Kødbyens Mad & Marked HVORNÅR: kl. 15-22 PRIS: Gratis

SØNDAG

Jødisk markedsbuffet

Vidste du, at der er Jødisk Kultur Festival i denne weekend? På søndag er der jødisk markedsbuffet, hvor køkkenchefen fra Tivoli Hotel & Congress Center, Thorbjørn Scott Moy, vil fortælle om den jødiske indflydelse på det danske køkken. Han medbringer et udvalg af nødder, krydderier, tørrede og friske frugter og fortæller historien om de spændende madvarer og frugter, som bl.a. jøderne fra Altona og det sydlige Tyskland medbragte til Danmark, f.eks. kanel, mandler, jødekager, bagels osv. Sammen med kollegaen, Daniel Edery, vil de uddele smagsprøver på spændende krydderurter, krydderier, nødder og frugter. Ligesom på alle andre kulturelle områder har der gennem århundrederne udviklet sig adskillige traditioner inden for jødisk madlavning.

HVAD: Jødisk Markedsbuffet HVOR: Krystalgade 12  HVORNÅR: Kl. 16-17.30 PRIS: Gratis

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.