WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #22

0
280
pumpehusets byhave

Selvom det ikke helt er til at se og mærke det på vejret, så er vi nået til den sidste weekend i maj, og arrangementerne i byen hober sig op. Og så er der udskrevet valg ovenikøbet! Der er nok at tage sig af, og jeg vil gøre mit for at nå rundt til så meget af det, som muligt. Men især en lørdagsfest og et ostemarked står højt på min liste denne weekend.

Først lidt om valg

Politik er nok det område, hvor de fleste af os let kan komme op at toppes.  Jeg har ikke tal på, hvor mange gange mine veninder og jeg har diskuteret – eller skændtes – om politiske holdninger, så tallerkenerne klirrede og dørerne smækkede (næsten). Hjemme hos mine forældre har vi også ind imellem diskuteret politiske emner, og det har ofte udmundet i en lidt dårlig stemning. Det er nu engang sjovest at diskutere med nogen, man er enig med…

Folk må stemme på hvem, de vil, og i min hverdag bevæger jeg mig blandt folk, der stemmer vidt forskelligt. Det lærer jeg noget af – jeg rykker mig, men jeg bliver også bekræftet i mine holdninger.

Det eneste, jeg håber for alle danskere, er, at vi tager stilling til, hvilket samfund vi vil have. Sæt dig ind i, hvilke værdier der er vigtige for dig – ikke hvilken politiker, der er dygtigst til at udtale sig, er pænest, mest tjekket eller har/ikke har fået botox. Det er så ligegyldigt, for du bestemmer jo selv, hvilket samfund du vil have. Hvis du ikke stemmer, så skal du de næste fire år lukke r*ven, når det handler om samfundet, for så har du ikke deltaget i demokratiet, og så må du holde mund, mens vi andre diskutere, hvordan tingene skal være. Stem – og få ret til at brokke dig. Sådan kan man også sige det.

Og nu til weekenden, for uanset hvilke holdninger vi bærer rundt på, så skal der være plads til os alle sammen – synes jeg i hvert fald.

mater lagersalg

MATER LAGER SALG

Jeg er vild med design, og da jeg netop har købt lejlighed, er jeg lige nu ekstra opmærksom på gode køb. Mange aftener foregår med laptoppen på skødet, hvor jeg gennemsøger dba.dk for fine møbler – men her kan man jo skyde genvej og se de mange pæne ting live – og endda købe dem fra ny til en rigtig god pris. Det foregår godt nok ikke i København, men Virum er faktisk ikke mere end en time på cykel væk – eller ca. 18 minutter i S-tog.

Hvor: Virumgårdsvej 25 Hvornår: Fredag kl. 14-18, lørdag kl. 10-14 Pris: Gratis

dignity auktion

DIGNITY AUKTION

Dignity – Dansk institut mod tortur afholder auktion til fordel for torturofre og deres familier. I en verden, hvor tortur foregår hver dag, og hvor vi her i Danmark har asylansøgere, som er ofre for tortur, er det uhyre vigtigt ikke at vende det blinde øje til problemet, men støtte arbejdet mod tortur. En nem måde at gøre det på er at deltage i auktionen på Lauritz.com. På auktionen kan der blandt andet bydes på flybilletter fra Iceland Air og KLM. Hotelophold på Absalon hotel, Kong Arthur og The Square. 6 måneders kontorplads hos SOHO. Lamper fra Le Klint. Rejser fra Amisol og Nazar Rejser. Guldkort til Tivoli. Madoplevelser hos 1. TH, Kokkeriet og Alberto K. Kunst fra Per Hillo, Art Rebels og Ida Kvetny. En diamant ring fra Milas Jewellery. En dag med Chefkonditor Lars Juul fra La Glace og meget andet.

Hvor: Lauritz.com Hvornår: Fra nu og til med 7. juni kl. 15.00 Pris: Ja, det er jo ikke til at vide på forhånd

smk fridays #14

SMK FRIDAYS #14

Som altid bliver jeg nødt til at anbefale Statens Museum for Kunsts geniale fredagsbarkoncept, SMK Fridays. Der er vanen tro adskillige events i løbet af aftenen, som har temaet ‘remix’. Kunsten bliver sat fri – nye værker bliver skabt af eksisterende værker – en film får premiere i SMK Biografen – der er liveacts og djs – øl, vand og vin – streetfood – glade mennesker – og masser af fed kunst i de vildeste flotte rammer.

Hvor: Statens Museum for Kunst Hvornår: I dag kl. 16-22  Pris: Gratis!

pumpehusets byhave

ÅBNINGSFEST – PUMPEHUSETS BYHAVE

Nu skal vi endelig til at hænge ud i Pumpehusets byhave igen – fra onsdag til lørdag hele sommeren er der gratis livekoncerter og masser af hygge på programmet – og det skal naturligvis markeres med en fest. We Are The Way For The Kosmos To Know Itself og Phase5 står for musikken, Royal Beer skænker økoøl i bægeret, og arrangørerne lover at sørge for sol! Et løfte de nok ikke kan holde, men så længe du og jeg kan finde ud af at starte en fest, så går det nok. Jeg glæder mig!

Hvor: Pumpehusets byhave Hvornår: Lørdag den 30. maj kl. 18.30 Pris: Gratis

ostival

OSTIVAL

Sidste lørdag mødtes jeg med en veninde i Kødbyen til deres Mad & Marked (kan ikke anbefales nok). Lang næse til os, det var slet ikke ikke i den grå og blæsende weekend, at der var Ostival – næ nej, det er i denne grå og blæsende weekend! Endelig! I en hel uge har jeg glædet mig til, at Ostivalen skulle løbe af stablen med så mange forskellige osteboder, at jeg ikke magter at liste dem her. Men én ting er sikkert: på søndag skal jeg hylde den ost, som den aldrig er blevet hyldet før. Det bliver lidt af en søndagsfest!

Hvor: Kødbyen Hvornår: Søndag den 31. maj kl. 10-18 Pris: Gratis

Og så synes jeg lige, at vi i aften skal skåle for Noel Gallagher, som fylder 48 år i dag. Jeg skruer helt op for denne, mens jeg cykler til SMK Fridays i eftermiddag – SKÅL, TILLYKKE – OG:

RIGTIG GOD WEEKEND

/Louise