Weekend by LoveCopenhagen #25

0
249
the weeknd
Festivalsæsonen er godt i gang, og nu begynder det at blive svært at vælge, hvorhen man skal rette sin opmærksomhed. I denne weekend er der Copenhell, og samtidig åbner Roskilde Festival. Derudover byder byen naturligvis stadig på masser af udendørsevents – vejroptimister, som vi er her i København. Kom med til artsy torsdagsbar, en radiolaunch, en sejltur i Sydhavnen, headbanging på Reffen og få masser af grønne tip i Valbyparken. Louise guider.

TORSDAG

CPH Garden 2017

CPH Garden

Bor du i byen, og har du have eller altan, skal du tage et smut ud til Valbyparken, hvor havemessen, CPH Garden 2017, afholdes. Messen er fyldt med inspiration til, hvordan du dyrker naturen i dit eget lille grønne område. Min altan er lige nu fuldstændig nøgen, fordi jeg har formået at slå fem planter ihjel på to måneder, og det, selvom jeg fik kyndig vejledning i, hvordan jeg skulle passe dem. Ingen tvivl om, at jeg har godt af en tur til Valby i denne weekend.

HVAD: CPH Garden 2017 HVOR: Valby Parken HVORNÅR: Torsdag-søndag PRIS: 250 kr.

IN ENGLISH: This weekend you can get all the inspiration for city gardening that you’ve ever wanted. The large garden exhibition at Valby parken is filled with beautiful flowers, food you can grow in the garden or on the balcony, interviews with garden specialists and journalists, and much much more. 

Back to Future

BTF x Palmspress Thursdays

Pladeselskabet og eventbureauet Back to Future Sounds laver nogle af de bedste fester, det er ikke noget nyt. Denne sommer har de indlogeret sig på Postgrunden ved Tietgensgade, hvor de hver torsdag afholder en form kulturel og musikalsk torsdagbar med fokus på de bedste upcoming bands og dygtige dj’s, samt kunstnerisk udsmykning.

HVAD: Back to Future Sounds og Palspree fest HVOR: Postgrunden HVORNÅR: Kl. 17-21 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: This Thursday the independent recordcompany is throwing an artsy party with some of the best dj’s. It will take place behind the Central Station and it’s for free! 

FREDAG

At Dolores

HEARTBEATS RADIO ÅBNINGSFEST

Et af vores yndlingssites her på LoveCopenhagen er Heartsbeats – og det er ikke, fordi jeg skriver for dem. Det er fordi, det er et kultursite, der gør tingene på deres egne måde, som er båret af passion og vision, og som skaber debat og interessante indlæg og radioprogrammer. Godt gået! Derfor skal jeg på Sankt Hans Aften til åbningsfest på At Dolores og fejre Danmarks nye radio.

HVAD: Heartbears Radio åbningsfest HVOR: At Dolores, Lille Kongensgade 16, 1074 København K HVORNÅR: kl. 23-04 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: Denmark has a new interesting radio with both talks and music. We are celebrating that radio At Dolores until morning. 

LØRDAG

Copenhell

Copenhell

Vi er godt i gang med festivalsæsonen, og indtil videre har LoveCopenhagen besøgt SPOT Festival, Northside og Folkemødet. I denne weekend er metalfestivalen, Danmarks hyggeligste festival, Copenhell, tilbage. Jeg kommer kun til at være på årets Copenhell en enkelt dag, af den simple årsag, at Northside og Folkemødet har slået mig halvt ud. Og hvis jeg skal være klar til Roskilde Festival, hvor jeg er en del af madpresseteamet, så er jeg nødt til at sætte tempoet lidt ned og minimere min headbanging og håndtegnskast til en enkelt festlig aften på Refshaleøen. I

aften skal jeg opleve Slayer, som mange anbefaler mig (jeg kender simpelthen ikke nok til metal til selv at kunne navigere i musikprogrammet, men Slayer kender jeg trods alt). De spillede på Roskilde Festival for en del år siden, hvor jeg fik min debut som metalkoncergænger, og de spillede faktisk også på Orange Scene sidste år. I år gælder det dog Copenhell, som Ditte har skrevet om her. Ses vi i kirken?

HVAD: Copenhell metalmusikfestival HVOR: Refshaleøen HVORNÅR: Torsdag-lørdag PRIS:

IN ENGLISH: The metal festival Copenhell is one of the biggest and most popular metal festivals in Europe, growing bigger and better every year. This year bands like System of a Down, Carcass, Europe, and Slayer are playing. It takes place at Refshaleøen, and there are still tickets for Friday and Saturday. 

the weeknd

Roskilde Festival

Nu gælder det Roskilde Festival, min festival, som jeg har gæstet så mange gange, at jeg ikke har talt på det længere. De sidste mange år har jeg dog suppleret koncerterne og festerne med arbejde, enten som akkrediteret journalist eller som en de af de forskellige RF-presseteams. I år står jeg sammen med mine to medsammensvorne PR-damer, Josefine og Maria, for al madpresse og skal derfor afholde pressemøder hver morgen kl. 9. Hurra.

Men jeg er heldigvis typen, der sagtens kan køre på efterbrænder i en uges tid og fake mig til friskhed. Og faktisk glæder jeg mig vildt meget til at fortælle om alle de fede madtiltag, der er på årets festival, hvor vi blandt andet har opnået målet om 90 % økologi på tværs af over 120 madboder, og vi har også i samarbejde med Fødevarestyrelsen fået vores helt eget økologimærke. Og nå ja, vi har fandme fået rosé til Roskilde! Festivalens helt egen rosévin fås nu i alle Tuborgboderne. Hvor nordsjællandsfedt er det lige?!

Nå, nu stopper jeg med at lyde som en pressemeddelelse. Jeg skal se The Weeknd, The XX, Angel Olsen, Farther John Misty og Kellermensch. Og så skal jeg ud at opleve nogle talks, noget kunst, noget øl og nogle mennesker.

HVAD: Roskilde Festival 2017 HVOR: Roskilde Dyreskueplads HVORNÅR: Den 24.-1. juli PRIS: Udsolgt

IN ENGLISH: Roskilde Festival is opening this weekend and although I’m going to be working as a part of the food press team, I’m also going to enjoy some of the best and most interestering bands in the world right now – along with art, food, rosé wine and lots of beautiful people. 

SØNDAG

Teglholmen

PÅ GUIDET TUR I SYDHAVNEN

Om ikke så længe, faktisk allerede om en måned, får du en række artikler her på sitet, hvor vi vil beskæftige os med det nye og det gamle Sydhavnen. Jeg oplevede bydelen sidste år, hvor jeg forvildede mig ud på nogle ukendte stier og veje i håb om at finde det nye Supermarco, som plejede at ligge bag Fisketorvet. Supermarco, et italiensk og ret lækkert supermarked, er stadig et besøg værd, men er der et sted, jeg gerne vil fare vild igen, så er det Sydhavnen. Her er ret fint.

Lige som da jeg skulle til min venindes bryllups sidste år, og jeg for vild omkring Mozarts Plads. Det er interessant på en lidt anden måde, end ved Sluseholmen, men jeg var stadig ret vild med det. Det nye og det gamle Sydhavnen.
På søndag kan du komme på en gratis rundtur i havnen – i kajak – og få historien om det nye Sydhavnen. Kajaken sejler hver hele time mellem kl. 10 og 15.

HVAD: Guidet tur i Sydhavnens kanaler HVOR: Teglholmsbroen HVORNÅR: kl. 10-15 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: See the new part of Sydhavnen from the seaside with a guide who can tell you all about this part of the city which is growing bigger every day with new architecture. The trip is for free. 

Der er én ting, der ikke er sikkert, og det er vejret. Men du ved heller ikke, hvad der sker det næste øjeblik. Alting kan ændre sig. Du kender godt det der med, at dagene tager hinanden, du lægger planer, nyder at det er sommer, solen skinner, alt er godt. Og så sker der noget, som forstyrrer disse planer. Det kan både være godt eller skidt, men det betyder, at du lige skal revurdere, hvordan du bruger din sommer.

Jeg var heldig at lave en spændende aftale i starten af juni, som gør, at min arbejdssituation ændrer sig per 1. august. Det betyder så – desværre- at jeg har sindsygt og vanvittigt travlt den næste måned for at få lukket nogle af de opgaver, jeg er i gang med, og for at få plads til alt det, jeg gerne vil resten af året.

Og så vil jeg naturligvis også gerne nyde det sommerhus, som jeg købte sammen med min søster, i december måned. Tænk, at jeg skulle nå dertil i midt liv, hvor jeg lider så lidt af FOMO, at jeg sagtens kan tage væk fra byen i flere weekender i træk uden at få event-abstinenser.

Jeg skal dog nok love, at jeg bliver ved med at fodre dig med tip til byen. Det vil jeg og du ikke gå glip af.

GOD WEEKEND

/LOUISE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here