WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #3

0
135

Man skal ikke komme og sige, at os københavnere ikke lærer af historien. Den lange, mørke januar er nemlig transformeret til at være en neonfarvet paraplydrink med masser af kunst, kultur og kinddans. Denne weekend skal handle om kærlighed; Kærlighed til film, kærlighed til at danse, kærlighed til musik, kærlighed til kunst, kærlighed til venner og familie, kærlighed til os selv, kærlighed til verden, og kærlighed til byen.

TORSDAG

nocturnal-animal

Brug lillefredagen på at se en film, der vil slå benene væk under dig – hvis du altså er til vanvittigt smukke billeder, angstprovokerende drama og forrygende skuespil. Tom Ford har efter min mening begået et lille mesterværk med Nocturnal Animal, som er i biffen netop nu – og den SKAL ses på et stort lærred. Bare de første fem minutter er hele billetten værd! (og der er noget for både mænd (Amy Adams) og kvinder (Jake Gyllenhaal).

HVAD: Nocturnal Animal HVOR: I alle de større biografer HVORNÅR: NU! PRIS: Omkring 100 kr.

Og ellers kan du – som jeg – fejre dagen med at få en lille tattoo – fordi vi kun lever én gang, og fordi vi lige så kan udsmykke det nøgne lærred, vi har fået hver især.

Jeg tager til Goodtimes Tattoo på én af mine yndlingsgader, Gammel Kongevej.

FREDAG

Skærmbillede 2017-01-11 kl. 21.58.38

Hvis du ikke har planer på denne fredag den 13. endnu, vil jeg anbefale, at du tager ind til Cinemateket for at se Filmnørdens Hjørne præsentere Die Hard kl. 18.15. Du kan også tage til Sneakbar samme sted kl. 20, hvor du kan få en smagsprøve på, hvad filmbranchen upcoming talenter har oppe i ærmet. Der er eftersigende intet uhyggeligt over disse arrangementer, men fredag den 13. behøver jo heller ikke nødvendigvis at handle om blod og splatter.

HVAD: Film i Cinemateket HVOR: Cinemateket HVORNÅR: Die Hard kl. 18.15-21, Sneakbar kl. 20- PRIS: 90 kr.

Eller du kan – som mig – tage ud og få en ansigtsbehandling, så du er klar til lørdagens fester.

LØRDAG

Cinemateket

David Lynch i Cinemateket

Nu går der altså lidt film i den her weekend, men tidligere i denne uge kom det frem, at tredje sæson af Twin Peaks er på trapperne. Til maj sker det endelig, og vi er mange, der næsten ikke kan klare ventetiden. Jeg opdagede David Lynch i gymnasiet, da jeg havde Film & TV som sidefag. Vi skulle producere en kortfilm, og i min gruppe var vi alle sammen fascinerede af David Lynch, Lars von Trier og Jim Jarmusch. Vores film skulle derfor være både underlig, sort og dyster. Det blev den kun pga. Esben og Fie, der styrede projektet i mål – og de er iøvrigt stadig kærester i dag og aktive i filmbranchen…

Tidligere i år hørte jeg i Filmland Jokum Rohde fortælle om Twin Peaks, og det i sig selv var uhyggeligt (du kan høre det her)! Han mener, at Twin Peaks handler om kokain, og Bob er i Jokums øjne den inkarnerede kokain-effekt. Og så siger han ganske rigtigt, at Lynch’s film kan man ikke slippe af med igen, når man først har set dem – Twin Peaks’ uhyggelige, dæmoniske, sorte magi bliver man på en måde besat af. Som Jokum Rohde siger: “Dine øjne har set noget, som du ikke skulle have set, og det går så ind i din bevidsthed og langsomt nedbryder den og ændrer den, indtil Bob er i spejlet. Det er meget overtro, paranoia, pseudo-psykose terræn. Man betaler en pris for at se Twin Peaks.”

Men inden sæson tre kommer til os til maj, kan vi opleve nogle af Lynch’s andre mesterværker, når Cinemateket har ham som tema i januar og februar. Denne lørdag kan du eksempelvis se Blue Velvet.

HVAD: David Lynch tema HVOR: Cinemateket HVORNÅR: Januar og februar PRIS: ca. 100 kr.

Vega

CLUB Supreme

Der var engang, hvor Vega var en natklub, som havde nogle af landets – og verdens – bedste dj’s bag mikserpulten. Sådan er det ikke længere – og dog, for ind imellem laver spillestedet fester som dengang i nullerne. På lørdag blænder de op for CLUB Supreme: Born in the 90’s, hvor du kan opleve DJ Typhoon og hans venner.

Er du til hiphop og r’n’b-lyden af 90’erne, så er den her fest lige noget for dig!

HVAD: CLUB Supreme: Born in the 90’s HVOR: Vega HVORNÅR: Lørdag kl. 23-05 PRIS: 60 kr.

Culture BVox

Culture Box 12 Year Birthday

Københavns bedste elektroniske klub, Culture Box, har 12 års fødselsdag, og det skal naturligvis fejres. Fra New York kommer Levon Vincent og spiller den bedste house og techno, og herefter følger danske NORTHERN STRUCTURES, og til sidst Kenneth Christiansen. I Red Box kan du opleve Martinez og Steen Kong. Det er din egen skyld, hvis du ikke bliver euforisk af at danse her på det bedste dansegulv i KBH!

HVAD: Culture Box 12 Years Birthday HVOR: Culture Box HVORNÅR: Lørdag kl. 23-09 PRIS: 100 kr.

Eller du kan gøre som mig på denne smukke lørdag: holde privatfest med masser af balloner, konfetti, vin og musikquiz!

SØNDAG

sidecar

Brunch på Sidecar

Jeg er lige kommet med i et netværk for kommunikatører, og den slags mennesker kan jo godt lide at tale og anbefale og så videre. Således fik jeg den fineste anbefaling til Sidecars weekendbrunch – der eftersigende skulle være nærmest den bedste i byen. Jeg har ikke prøvet den endnu, men det må være den perfekte måde at sparke søndagen i gang på, efter en nat med glimmer og husfest.

HVAD: Brunch HVOR: Sidecar HVORNÅR: Lørdag og søndag fra kl. 10 PRIS: ?

Min sidste anbefaling til weekenden er: Husk at spørge dine nærmeste, hvordan deres dag er gået. Vis interesse, small talk om hverdagens små oplevelser, del erfaringer, sjove historier og grublerier. Alt for mange af os er for optagede af vores egne ting til at opdage og se hinanden. Så derfor: spørg din sidemand lige nu, hvad personen lavede i går aftes. Spørg hvad personen skal i aften? Eller spørg vedkommende, hvad hans eller hendes yndlingsret er? Og hvorfor? Den bedste restaurantoplevelse for nyligt? Hvor går drømmeferien hen? Hvad med den bedste plade, vedkommende sidst har hørt? En god film? Det er de små snakke midt i hverdagen, der kan løfte en dag. Så frem med spørgsmålene og lyt!

Som Søren Huss sagde for et år siden:

»Jeg tror, at vi skal blive bedre til at lytte. Være tålmodige og gøre os umage med at lytte og forstå konteksten bag både egne og andres ord og ytringer. I de her dage taler jeg med min 10-årige datter om vigtigheden af, at hun lytter tålmodigt og spørger ind, når hun taler med andre. At hun ikke kun venter på at fortælle sin egen historie. Måske er det i grunden vigtigere at lære end matematik og geografi? At lære kunsten at tale sammen og ikke kun lære at tale. Jeg tænker, at det at ytre sig frit ikke har nogen reel værdi i sig selv. Hvis alle er døve, er tale vel overflødig.«

RIGTIG GOD WEEKEND! 

/Louise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here