Weekend by LoveCopenhagen #3

0
189
Denne weekend er fyldt med kultur og ikke så meget fest og ballade. Jeg vælger fordybelsen frem for fart i disse dage – dels fordi, det er for koldt og mørkt til, at jeg gider at feste hver weekend til kl. 5 (som jeg gjorde sidste weekend), og dels fordi denne årstid altid byder på så meget godt: musik, film, sport og journalistik fører og vinder over druk og dans. Kedeligt? Overhovedet ikke! Læs bare her:

TORSDAG

AUGUST ROSENBAUM PÅ LILLE VEGA

august rosenbaum

I år vil jeg gå til flere koncerter og se flere kunstudstillinger. Så jeg starter denne pre-weekend-lille-fredags-torsdag med at opleve den hypede August Rosenbaums koncert på Lille Vega. Jeg har en del måneder nu crushet på 80’ernes synthesizer-bands, efterfulgt af en lille bitte periode på seks dage, hvor jeg var tilbage i hiphoppens favn. Nu vil jeg gerne lade mig forføre af Augusts dragende klangflader. Faktisk har jeg nogle gange haft helt åndenød, når jeg har lyttet til hans album – og så gør det heller ikke noget, at han ser umanerlig sød ud. Så hvis du er til drømmende, melankolsk musik, der tryllebinder din opmærksomhed, skal du tage med til denne koncert.

HVAD: Koncert HVOR: Lille Vega HVORNÅR: Kl. 20 PRIS: 200 kr.

IN ENGLISH: The Danish artist August Rosenbaum writes hypnotic and alluring music that turns on all your senses! Yes, that’s how I describe this beautiful musician, and tonight he is playing with a full band at one of the city’s best venues, Vega. 

FREDAG

Oscarfilm i biograferne frem til april

three-billboards-outside-ebbing-missouri

I næste uge offentliggøres de Oscarnominerede film, og jeg kommer til at sidde på kanten af stolen og slubre det i mig, når der sendes live tirsdag den 23 fra Oscar.com. Hvert år de sidste 7 år har jeg set Oscaruddelingen live – med undtagelse af sidste år, hvor jeg lå ved en pool på Sri Lanka, og min gode ven Simon kunne fortælle mig, at der blev sagt et forkert navn, da Bedste Film blev offentliggjort. “Hvor har du læst det henne?” spurgte jeg ham meget mistroisk, som om han da måtte være mere end almindelig dum, hvis han hoppede på den hoax. “DR,” svarede han ligegyldigt. “Pmmft.. hm!” sagde jeg og gik online, kun for at se, at det umulige var sket: Simon havde ret! Det er det eneste tidspunkt, hvor jeg har ønsket, at jeg ikke lå ved en pool men i stedet sad i snekolde København.

Mange spår, at Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kommer til at vinde en hulens masse priser, så den skal jeg se i aften. Men da dette er biograf-sæson (sidste år så jeg ca. 4 film om ugen i både januar og februar), kan det være, at jeg ombestemmer mig og i stedet ser: I am not your negro, Væbnet med ord og vinger, Vinterbrødre, Loveless eller Blade Runner 2049 (igen). De Oscarnominerede film plejer først at få premiere omkring februar/marts, men der er stadig masser af gode film i biffen lige nu, så sæt endelig en aften af om ugen frem til foråret – du vil ikke fortryde alle de oplevelser, du får i bio-mørket.

HVAD: Oscar-film i biografen HVOR: Biograferne HVORNÅR: Fra nu! PRIS: Ca. 100 kr.

IN ENGLISH: Next week we will know which movies are nominated for an Oscar. I love this time of year, because there are always so many great and interesting movies at the cinema. Make sure to watch Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – I’m pretty sure that movie is going to take home a couple of statuettes. 

Håndbold EM
Håndbold 2018
Billede lånt af tv2.dk

Faktisk er denne tid på året kendetegnet ved en vis mængde stress i forbindelse med håndboldherrenes VM og EM-slutrunde. For efterhånden mange år siden var jeg på weekend-spaophold i Tyskland med min daværende kæreste. Vi kørte fra hotellet søndag om formiddagen den dag, der var finale, hvor Danmark var med (eller var det semifinalen?). Vi skulle op til min søster og se kampen, og da vi kom til København, kom jeg til at køre lidt forkert, hvilket forlængede køreturen med 20 minutter. DET startede i den grad den dårlige stemning, jeg har aldrig følt mig så stresset bag et rat før. Vi nåede det heldigvis, og jeg husker det som den vildeste nervepirrende kamp, hvor alle gik frem og tilbage, holdt vejret, tog sig til hovedet, holdt sig for øjnene, klappede, heppede og stønnede.

For nogle år siden lærte min daværende kæreste mig at spille på kampe via en app, som jeg nu lykkeligt har glemt. Vi hev projektoren ind i stuen og smed kampen op på væggen, mens vi spiste middag og tippede på kampene. Jeg var vild med det, selvom jeg startede med at vinde og endte med at tabe det hele igen. Da jeg nogle uger senere skulle til Hong Kong, sad jeg ved Lagkagehuset i lufthavnen, og pludselig satte Mads Mensah sig ned ved siden af mig. Jeg stivnede og sad i 10 minutter og forsøgte at stjæle blikke mod ham, mens jeg følte mig heldig og lidt lykkelig. “Jeg sad ved siden af Mads Mensah!!”, skrev jeg efterfølgende til kæresten, helt stolt.

Nu er der EM, og mange af kampene bliver vist ude i byen, blandt andet på Rosie MgGee’s. Jeg overvejer at smutte derhen og nyde synet af de dygtige herrer, der skaber spænding på banen, når de i aften møder Slovenien.

HVAD: Herrehåndbold EM HVOR: Rosie McGee’s HVORNÅR: Kl. 20 PRIS: Gratis adgang

IN ENGLISH: Danes love Handbold, it’s like the second big national sport right after football. This week – and next week – the european championship is taking place in Croatia, and last night Denmark won the match against Spain – a pretty exiting match. This Friday we are playing against Slovenia, and I’m sure the bars will be filled with expectant Danes!

LØRDAG

Aarstiderne åbner i Nordhavn

DSCF7666

Den gamle posthal i Nordhavn kommer til at summe af grøn energi fra i dag, når Aarstiderne for første gang slår porten op og byder byen velkommen med masser af grønne arrangementer på programmet. Et stort hold af madkyndige specialister står nemlig klar til at byde på en bid mad, et stykke kage og en kop frisk te til alle de gæster, der har lyst til at fejre åbningen i Nordhavnen.

Posthallen kommer til at fungere som Aarstidernes arrangement-lokaler i København, hvor alle kan komme til foredrag af forskellig art, få fingrene ned i fermenteringskrukkerne og på den måde få naturen lidt tættere på livet midt i den pulserende storby.

Til åbningen vil det være muligt at øve sig i at fermentere og lave sin egen kraut. Der vil være talrige juicemaskiner, så man selv kan lave sin egen juice af frugt og grønt – mens børnene kan bygge deres egne flotte dyr af grøntsager. Aarstidernes egne måltidskassekokke Lone Kjær, Sanne Venlov, Morten Schou, Jens Mohr, Pernille Skjødt og Louisa Lorang vil også være tilstede og give kyndig vejledning i, hvordan man laver et velsmagende måltid med masser af grøntsager. Det er nemlig disse kokke, der hver uge sammensætter indhold og opskrifter til måltidskasserne. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

HVAD: Aarstiderne i Posthallen HVOR: Posthallen, Århusgade 126, 2100 København HVORNÅR: Kl. 10-15 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: Aarstiderne is an organic corperation focussing on growing organic fruits and vegetables and teaching the Danes how to use different crops and ingredients and taking good care of the environment. Now, they are opening up a country kitchen – in the city, yes – where everyone can learn how to make great organic food that is good for both you and the Earth. This Saturday they are having a house warming party for everyone and there are no entrance fee. 

SØNDAG

I dag skal du lytte, læse og se. Det er jo januar, så det er nu, du skal fordybe dig, mens vejret er for dårligt til, at vi gider at bevæge os udenfor. Så her får du en lille søndagsliste over, hvad du skal:

Lyt til:

Jeg lytter til tonsvis af podcast – to om morgenen, to om eftermiddagen og én om aftenen, inden jeg skal sove (eller mens jeg falder i søvn!). Hvad end du interesserer dig for, findes der en podcast om det, det kan jeg næsten garantere. Mine favoritter skifter jævnligt, men disse er yndlingsprogrammerne i øjeblikket:

Radio Information:
Et godt overblik leveret af Anna von Sperling, forunderlige historier og spændende eksperter i studiet. Ugens optur af Rune Lykkeberg. Med Savage Rose som titelmelodi.

Det Næste Kapitel:
Tidligere var det Iben Maria Zeuthen, der styrede slagets gang, nu er det Hassan Preisler. En gæst bliver interviewet af to omgange med en uges mellemrum, med tesen om, at man altid har opfølgende spørgsmål, når man har haft en interessant og personlig samtale. Nærvær og intimitet er nøgleord.

Bagklog på P1:
Mere eller mindre arrogant vært, Esben Kjær, der på humoristisk vis ser tilbage på ugens vigtigste historier med ugens gæst. Altid både interessant og morsomt.

55 Minutter:
Et aktuelt emne tages under kærlig behandling i 55 minutter af vært Tinne Hjersing Knudsen. Vi kommer i dybden og får vent og drejet et emne – som en perspektiverende baggrundsartikel.

Filmland:
Per Juul Carlsen anmelder premierefilm og har aktuelle gæster i studiet. Kom med bag ved kulissen på filmbranchen og hør interviews med nøglepersonerne, der står bag dine yndlingsfilm.

Per Juul Carlsen Filmland

Læs:

Det var i går et år siden, at den 45. præsident i USA, Donald Trump, blev indsat. Mange opsigtsvækkende ting er sket siden da, bøger er blevet skrevet, og selv mandens mentale helbred diskuteres vidt og bredt. En spændende – og muligvis også skræmmende – tid, som er spændende at dykke ned i.
Læs disse artikler, der forsøger at tegne et billede af, hvordan verden ser ud i dag efter et år med Trump – samt hvem han egentlig er:
Berlingske: Lukker Washington ned på Trumps etårsdag? 

The Guardian: Trump Voters – One Year On review: the president’s people offer a bleak vision of the new Amerika 

ABC News: ANALYSIS: One year in, Donald Trump has redefined the precidency

Information: Et år efter sejren er Trump godt i gang med at radikalisere amerikanske midtervælgere

Berlingske: Test dig selv: Hvor meget ved du om Donald Trump?

Børsen: Eksperter: Trumps første år er båret af held

Børsen: Quiz: Russiagate, atomknapper og løgne – test din viden om Trumps første år

Berlingske: Danmarks ambassadør i USA: Trump sidder solidt i sadlen og står stærkere politisk end nogensinde før

Nogle artikler kan kræve login. 

trump-december-15-ap-img

Se:

comedians in cars list main

Og nu vi er ved den amerikanske præsident: sidste weekend tilbragte jeg store dele af min søndag med at se David Lettermans nye talkshow, My Next Guest, på Netflix, hvor han havde Barack Obama som gæst – og efterfølgende Jerry Seinfelds talkshow Comedians in cars getting coffee.

Da jeg så Obama i Lettermans talkshow, blev jeg igen mindet om, hvorfor Obama blandt andet var så populær. En mand, der virkelig har ordet i sin magt, der lader til at være et meget behageligt menneske med en indsigt udover det sædvanlige. Der siger ting som, at vi skal passe på med at lade algoritmer på de sociale medier styre vores informationstilgang, at held har meget at gøre med, hvor langt vi når i livet, og at alle har ret til en sin egen mening, men ikke sine egne fakta. Er det små stikpiller? Jeg er ligeglad – jeg bliver rolig og tryg, når jeg lytter til et menneske som Barack Obama.

Jerry Seinfeld kan noget af det, jeg elsker allermest; have finurlige samtale med folk om meget ligegyldige emner. Jeg elsker den form for fortrolighed og indforståethed, han lynhurtigt får bygget op mellem sig selv, sin gæst og seeren. Det er virkelig godt fjernsyn, og det er lang tid siden, jeg har grint højt af et program, som jeg ofte gør her. At man også får kendskab til nogle af de smukkeste biler, er blot et ekstra plus. Og i øvrigt har Seinfeld også besøg af Obama i et afsnit.

Derudover skal du tjekke Filmstriben, bibliotekernes streamingtjeneste, hvor du kan se talrige film og dokumentarer – en værdig konkurrent til Netflix. Særligt dokumentargenren er velrepræsenteret – så godt, at din søndag vil gå med lynets hast!

Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Louise T.

IMG_5525

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here