Weekend by LoveCopenhagen #30

0
144
feist
Jeg har ikke sommerferie i år, fordi jeg går fra ét job til et andet og har derfor en del ting, der skal lukkes ned i øjeblikket. Jeg ser derfor ualmindeligt meget frem til weekend, når den er i sigte – som nu, hvor det er lillefredag, og vejret er helt ok (= det regner ikke). Jeg har med vilje holdt denne weekend fuldkommen åben, så jeg kunne lade mig guide af, hvad der lige dukkede op. Og nu har jeg fundet frem til events fra i dag og til og med søndag, som simpelthen lover så godt, at det nok kan gøre det ud for en ferie. Kom med.

TORSDAG

Cancer

Lillefredag med Cancer

Ja, det er efterhånden en del år siden, at vi støtte på Cancer for første gang, og vi har hørt dem adskillige gange lige siden. Det er nemlig altid en smuk og følsom oplevelse at se og høre Nikolaj Manuel Vonsild og Kristian Finne Kristensen på scenen med deres fælles projekt.

I dag spiller de i Orangeriet i Tivoli, og det må du ikke gå glip af.

HVAD: Koncert med Cancer HVOR: Tivoli HVORNÅR: kl. 19-20 PRIS: Entrébillet til Tivoli, som koster 120 kr.

In English: Cancer are a duo consisting of Nikolaj Manuel Vonsild and Kristian Finne Kristensen. Nikolaj is also known as the lead singer of electronic band When Saints Go Machine and Kristian from his americana-inspired solo-career as Chorus Grant. This Thursday they are performing a concert at the amusement park, Tivoli, in the centre of Copenhagen. Listen to their music here.

FREDAG

Drink Copenhagen City Map

Drink Copenhagen City Map Release Party

Det her er et ret genialt koncept: nogle mennesker samler et udvalg af barer og laver deres egen pop-up-bar med drinks og øl fra de udvalgte barer. Herefter kan du så finde et Copenhagen city map med en oversigt over disse steder – i forskellige butikker rundt omkring i København.

Denne fredag kan du tage ned til Gensyn på Rolighedsvej og drikke drinks fra Atze Peng, BRUS, The Barking Dog og Mikropolis for kun 35 kr. per drink eller øl.

Til dine drinks kan du købe snacks fra Latin Lovers foodtruck.

HVAD: City map launch HVOR: Gensyn, Rolighedsvej 20 HVORNÅR: Kl. 17-02 PRIS: Gratis, men alt mad og drikke koster 35 kr.

In English: Power to the people! Cocktails and Beers for the people! Come and join us for the launch of the new city map, at GensynAtze Peng, Brønnum House, The Barking Dog, Mikropolis and Gensyn will be making the cocktails for 35 a piece. BRUS are bringing the beer’s, also 35 a piece. Tasty snacks from the Latin Lovers foodtruck. The launch is open for all, bring your friends & be thirsty!

LØRDAG

SOUNDTRACKS

SoundTracks

Det kommer altså til at handle lidt meget om alkohol og musik, denne weekend – men det har du måske ikke noget imod. I hvert fald er der endnu en endagsfestival, som jeg gerne vil anbefale. Det er Back To Future, der indtager Postgrunden bag ved Hovedbanegården og afholder en længere fest med forskellige dj-showcases, pop-up-stande med kunst og ikke mindst masser af øl, drinks og mad.

Men allerbedst, så afholdes en petanque-turnering, og er der noget, jeg er god til, så er det at kaste med kugler. Dette er en direkte udfordring til alle, der læser med. Jeg er nærmest ubesejret i petanque, og det har jeg i sinde at blive ved med at være. Ses vi?

HVAD: SoundTrack minifestival HVOR: Postgrunden bag Hovedbanegården HVORNÅR: kl. 15-00 PRIS: Gratis

In English: Back To Future Sounds cordially invite you to a big summer event in Copenhagen, SoundTracks.
Located behind Copenhagen’s Central Train Station, BTF will showcase music, culture and summer vibes including artists plus some of Copenhagen’s finest stores setting up stalls for the public to browse and buy. Join us and be part of the 2017’s summer SoundTracks!

SØNDAG

MORGENMAD OG MARKED

Morgenmad & Marked

Jeg føler, at det er ved at være sidste chance for at komme på Kødbyens Mad & Marked. Men det ER jo slet ikke efterår endnu. Det er også Papirøen, jeg tænker på her – det er snart sidste chance, den lukker nemlig til nytår.

Kødbyens Mad og Marked stopper ikke lige foreløbig og gudskelov for det. For de har nemlig lavet deres egen version af den ellers lidt 90’er-trætte brunch. Her kan du for 140 kr. shoppe rundt i de forskellige boder og vælge fem små retter, så du får din egen unikke brunch. Wauw! Jeg er helt oprigtigt begejstret, og jeg håber, at jeg kan få både tatar og forårsruller til brunch. Normalt skal man jo holde sig til mysli, skyr eller rugbrød med ost til morgenmad. Men alle ved jo, at det er aftensmad, der smager bedst, og det gør det også om morgenen. Særligt råt kød.

HVAD: Brunch på Kødbyens Mad & Marked HVOR: Kødbyen på Vesterbro HVORNÅR: kl. 10-13 PRIS: 140 kr. for fem småretter.

In English: In the middle of a packing lot at the Meatpacking District you can find a food market every Saturday and Sunday. This Sunday it’s possible to get a brunch for 140 DKK, where you put together five small dishes from the many food stalls. 

NØRDE-WEEKEND

Jeg er ellers i gang med at nørde to ting i øjeblikket: Haruki Murakami og Feist – gerne samtidig. Det er så vanvittig en bog, Kafka på Stranden, at mine kolleger blev helt grebet af min fortælling om den og troede, det var en film, jeg havde set. Jeg er ikke engang halvvejs, men den er så spændende og godt skrevet, at jeg ind imellem tager mig selv i at sidde på cafeer og restauranter og længes efter at komme hjem og ikke sidde og hygge mig med veninder, familie og dates. Sorry. Men fuck, det er bare så godt skrevet.

Feist nørder jeg også – lytter til det ene remix efter det andet og afspiller hendes nyeste album, Pleasure, så mine naboer må være ved at blive sindssyge. Hun spiller jo på Haven Festival i næste måned, og jeg kan næsten ikke rumme, hvor meget jeg glæder mig til at opleve hende. Jeg har aldrig set hende live, men nu sker det endelig. Efter så mange forelskede år.

Tjek lige det her remix. Godt lavet, Beck:

Men alt det her nørderi er måske alligevel mit råd til jer – selvom det kan gå i selvsving, så man glemmer alt omkring sig. Nørderi er noget af det sjoveste, og det er de færreste, der giver sig selv tid til at nørde, falde i staver, begejstres over noget i længere tid. Måske kravler der en lykkeedderkop på din hånd. Leg med den – sørg for, at den løber rundt og rundt og rundt om din hånd. Eller sæt dig på hug og studér den næste bænkebidder, du møder.

Du kan også bare forsøge at lære teksten til Despacito eller tælle, hvor mange gange  de siger ‘goddamn’ i et afsnit af Suits.

Du kan også læse en bog. Eller lytte til et album fra start til slut. Du kan gøre lige, hvad du vil. Bare du nørder det.

God weekend!

/Louise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here