WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #31

0
249
vanguard festival 2015

Weekenden står i festivallens navn, og LoveCopenhagen skal til hele to festivaller – nemlig Trailerpark og Vanguard. Min fredag og lørdag er afsat til den hip hop dansende Vanguard Festival. Og jeg glæder mig. Men derfor skal I ikke snydes for forslag til weekendens skønne dage.

Trailerpark festival 2015

Torsdag – lørdag, Trailerpark Festival
Trailerpark har allerede været i gang siden torsdag, men derfor er der stadig god musik og masser af oplevelser på programmet. Vi har blandt andet snakket med Simon Caspersen, med-arrangør af Trailerpark, der definerer Trailerpark som en kunst- og musikfestival, hvor de fokuserer og går op i begge dele med lige stor begejstring og entusiasme. Han fortæller, at det der adskiller dem fra andre festivaler er, at det visuelle spiller en ligeså stor rolle, som musikken. “Vi overvejer grundigt, hvordan man kan bruge kunsten til at skabe de optimale rammer for musikken,” forklarer Simon. Du kan læse hele interviewet og blive klogere på Trailerpark. Og/eller se hele programmet.

Hvor: Copenhagen Skatepark, Enghavevej 80, 2450 København. Hvornår: Torsdag den 30. juli til lørdag den 1. august. Pris: 225 kr. – 500kr.

vanguard billede

Fredag – lørdag, Vanguard Festival
Vanguard er en to dages musikfestival i Søndermarken med et væld af internationale og danske hiphop, soul, R&B og funk artister i verdensklasse. Se programmet til Vanguard. Det er tredje år, at festivallen skyder op på Søndermarken, der ligger midt inde i København. Du kan læse mit Vanguard musikprogram for weekenden. Du kan blandt andet glæde dig til Bikstok, DJ Premier, Mobb Deep, Madvillain performed by DOOM, Jay Electronica, Dead Prez, D.I.T.C., M.O.P., S!vas, D/troit og mange flere.

Hvor: Søndermarken, 2000 Frederiksberg. Hvornår: Fredag den 31. juli til den lørdag den 1. august. Pris: 695 kr.- 895 kr.

Parkvandring i Kongens Have
Fredag – Søndag, Parkvandring i Kongens Have 
Jeg skal blive bedre til at opdage nye græsgange. Derfor vil jeg foreslå, at man tager med til parkvandring i Kongens Have. Her kan man slentre i rolige omgivelser alt i mens, man bliver klogere på kvarterets historie og seværdigheder.  Du kan vælge mellem tre forskellige vandringer med hver deres tema; Kongevandring, skulpturvandring og blomstervandring. Alle havevandringer er gratis, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Du skal blot møde op ved SMK (Statens Museum for Kunst), og stille dig under det grønne banner, hvor der står Parkmuseerne. Jeg har snakket med en af de lokale Park Rangers, som hun kalder sig, hun hedder Signe, og kommer med følgende råd: “Et godt råd er nok at klæde sig på efter vejret og så være nysgerrig – det er altid rart med spørgsmål. Og så plejer vi altid at hygge os uafhængigt af vejr og vandring“. Du kan se programmet for de andre parkvandringer her.

Hvor: Foran SMK under det grønne banner, hvor der står Parkmuseerne, Sølvgade 48-50, 1307 København. Hvornår: Fredag d. 31. juli kl. 17.30 og lørdag og søndag kl. 14 (Skulpturvandring). Pris: Gratis.

Open air i kongens have

Fredag og lørdag – Gratis film på plænen til Open Air i kongens have
I dag kan du vælge at holde øjnene åbne til Stanley Kubricks udødelige ’Rumrejsen år 2001’ i Kongens Have. Så pak endelig tæppet frem og pak en lille picninckurv. Og hold den blot klar til i morgen også, da de her viser Talking Heads-klassikeren ’Stop Making Sense’, der er blevet kaldt koncertfilmenes svar på ’Citizen Kane’. Både fredag og lørdag kan du slappe af til chillout-musik på plænen fra kl. 16 ved DJs Mashti og Jean von Baden. Og i dagens anledning frister Restaurant SULT med både vådt og tørt.

Hvor: Kongens Have. Hvornår: kl. 16 starter chillout-musik, og kl. 21.30 starter filmene begge dage. Pris: Gratis.

stella polaris

Søndag – Stella Polaris i Frederiksberg Have
Stella Polaris kan bryste sig af at være verdens største, gratis, elektroniske downtempo festival. Festivallen er stiftet af Kalle B og Nicka Kirstejn og har eksisteret siden 1997. Festivallen afholdes traditionen tro i grønne områder i flere danske byer, og nu er tiden endelig kommet til Frederiksberg. Du kan glæde dig til et væld af spændende navne – og så er der plads til både at danse og slappe af på græsset. Det er tilladt at tage sin egen picnickurv med.

Hvor: Frederiksberg Have. Hvornår: Søndag den 2. august fra kl. 12 – 21. Pris: Gratis.

Med ønsket om en god weekend!
/Maria

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here