WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #36

0
231

September er én af mine top tre yndlingsmåneder, og denne tegner til at blive både smuk, festlig, interessant og lærerig. Min kommende weekend bliver fyldt med alt det, jeg bedst kan lide; dejlige og interessante mennesker, god mad og vin, musik og teater, motion og natur og ikke mindst familie og fordybelse. Læs med og se, om du kan blive inspireret af anbefalingerne:

TORSDAG OG FREDAG

Debatter og fest

Ungdommens Folkemøde 2016

Både i dag og i morgen er der Ungdommens Folkemøde i Søndermarken, som er en to-dags demokratisk festival hvor unge, politikere og erhvervsfolk mødes i øjenhøjde for at diskutere aktuelle samfundsemner. Der er masser af arrangementer – blandt andet kan man møde Roskilde Festival, som jeg arbejder for. Og der er debatter, foredrag, poetry slam, workshops, film og musik og meget andet. Om aftenen flytter festivalen ud og finder sted rundt omkring i byen, men tjek programmet og tag derhen, hvor det passer dig.

Hvad: Ungdommens Folkemøde Hvor: Søndermarken Hvornår: torsdag og fredag Pris: Gratis

In English:
A two-day democratic festival is taking place from today. Young people, politicians and business people will meet to discuss current social issues. There are plenty of events – including several events with Roskilde Festival, where I work. And there are debates, lectures, poetry slam, workshops, movies and music and much more. In the evening, the festival moves out and takes place around the city, but check out the program and go wherever it suits you.

FREDAG

Kirsten Birgit Schøitz Kret Hørsholm live

Den Korte Radioavis Live

Nu har jeg lyttet til det radioprogram i over et år, og jeg har fået Ditte med på vognen, så jeg ikke er alene i min morskab over landets sejeste satire-duo. Vi var lynhurtige, da billetterne til fredagens liveudsendelse blev set til salg, så nu skal jeg sidde sammen med Ditte på Bremen kl. 11.45 og nyde en time i selskab med Den Korte Radioavis og især den mægtige Kirsten Birgit.

Hvad: Den Korte Radioavis Live Hvor: Bremen Teatret Hvornår: Fredag kl. 11.45-13.00 Pris: Udsolgt

In English:
I have listened to the radio program, Den Korte Radioavis, for over a year and I’ve got Ditte to listen to it as well, so I’m not alone in my amusement of the country’s best satire duo. So now I look forward to sitting with Ditte at the Bremen theatre tomorrow at noon and enjoy an hour in the company of the mighty Kirsten Birgit.

Disco på Vega

Golden Days åbningsfest

Jeg er vild med palietter, glimmer og konfettikanoner. Så det passer mig fint, at min aften skal tilbringes på Lille Vega, når festivalen Golden Days afholder deres åbningsfest med masser af disco. Til festen spiller blandt andre Vinnie Who, Henrik Milling og Christian D’or, og 1970’er-stemningen fortsætter i ugen efter, da Golden Days i år netop har fokus på det glitrede årti.

Hvad: Discoteque – Golden Days åbningsfest Hvor: Lille Vega Hvornår: fredag kl. 19 – ? Pris: 200 kr.

In English: 
I love sequins, glitter and confetti. So it suits me fine that my evening on Friday will be spent at Lille Vega, when the festival Golden Days will throw their opening party with lots of disco. At the partyVinnie Who, Henrik Milling and Christian D’or will will Dj’ing – and the 1970s feeling continues during the following weeks, as the Golden Days festival are focussing on the glittering decade this year.

LØRDAG

Vild høst!

Vild Festival 2016

Jeg har netop været på pressetur til Alsace sammen med nogle ret inspirerende madjournalister, der virkelig nærede min lyst til at gå i køkkenet. Derfor glæder jeg mig til Byhøsts Vild Festival i den smukkeste efterårssetting på Vestvolden ved Kagsmosen på lørdag. Vild Festival er en lille uformel gratis festival, der handler om de vilde spiselige ting, som man kan finde i naturen. Dagen drejer sig udelukkende om at nyde den vilde bynatur og alt det lækre, den har at byde på. Her kan du eksempelvis møde en masse eksperter på den vilde mad, lære om fermentering, komme på guidede sanketure, smage en masse vild mad og meget mere. Jeg glæder mig til at lære nyt, mens jeg nyder en øl i den vilde bar.

Hvad: Vild Festival 2016 Hvor: Vestvolden nær Husum Station og Kagsmosen Hvornår: lørdag kl. 11-17  Pris: Gratis

In English:
I’ve just been on the press trip to Alsace with some very inspiring Food Journalists that really fueled my desire to go into the kitchen. I am therefore pleased that this food festival, Vild Festival, are taking place on Saturday. Vild Festival is a small informal festival that is all about the wild edible things you can find in the nature. The day is all about enjoying the wild urban nature and all the deliciousness, it has to offer. Here you can for example meet a lot of experts on wild food, learn about fermentation, taste a lot of wild food and much more. I look forward to learning new things, while I enjoy a beer in the wild bar.

Mad og bobler på Grønttorvet med Rebel Food

Rebel Food Housewarming

Efter den vilde høst, skal jeg med Ditte til Rebel Food Housewarming – Rebel Food har nemlig fået vokseværk og derfor rykker de rødderne op og planter en ny og større base – ikke i muld – men på rå beton i en kæmpe hal og garage på det nedlagte Grønttorv i Valby. Housewarmingen starter kl. 17.00 og varer ved til kl. 0.00. Vi satser på at nå en fadøl eller et glas bobler sammen med lidt street food i bedste Rebel Food-stil.

Hvad: Rebel Food Housewarming Hvor: Grønttorvet 50, 2500 Valby Hvornår: lørdag den 10. kl. 17-0-00. Pris: Gratis entré, men du skal naturligvis betale for det, du indtager.

In English:
After the wild harvest, Ditte and I will join the Rebel Food Housewarming – Rebel Food are growing bigger and therefore they are moving to a bigger venue at Grønttorvet in Valby. The housewarming starts at 17 and continues until midnight.

Kaspar Colling Nielsen på mit yndlingsteater

Den Danske Borgerkrig

Jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg så, at Nørrebro Teater sætter ‘Den Danske  Borgerkrig 2018-2024 op dette efterår. Jeg er stor fan af Kaspar Colling Nielsen, hvis roman stykket bygger på. Jeg synes, han er sjældent skarp og morsom – så meget, at jeg helst skal læse ham alene, så jeg ikke forskrækker folk med mine konstante udbrud – senest har jeg i Alsace fået grineflip af dette uddrag (håber ikke, jeg bruger nogen copyright-lov ved at bringe disse linjer – men hvis jeg nu siger, at du SKAL købe hans bøger, er det så ikke i orden?)

“En af de mest pudsige ting, som jeg vil nævne er, at flere af os har valgt at bruge stamcelleprogrammet til vores kæledyr. Min hund, Geoff, er en border collie på 350 år. Jeg valgte netop denne race, fordi det er den klogeste af alle hunderacer. Han har lært at tale og læse. Han kan dog stort set ingen fremmedsprog, selvom jeg har forsøgt at lære ham både fransk, engelsk, italiensk og spansk. Han kan forstå rigtig meget, og han kan mange flere ord, end han aner. Det er altså sjovt. En af mine venner har en abe på næsten 400 år, der programmerer computerspil i sin fritid.”

Stykket har premiere på lørdag, og mine forventninger er høje – men I kan jo se, om de bliver indfriet, når Ditte og jeg lægger en videoanmeldelse online i næste uge.

Hvad: Den Danske Borgerkrig 2018-2024 Hvor: Nørrebro Teater Hvornår: 9. september – 22. oktober Pris: fra 100 kr.

In English:
Nørrebro Teater are showing ‘The Danish Civil War 2018-2024, which is based on the Danish writer Kaspar Colling Nielsens novel. The novel is sharp, funny and a little depressing – but he’s one of my favourite writers, so I look so much forward to seeing in on Saturday when it premieres.

Når premieren er overstået, tager vi videre til vores fælles veninde, Catharina, der holder fødselsdagsfest på Østerbro. Og hvad der sker derefter, er der ingen, der ved….

SØNDAG

 

10 kilometers velgørenhed med mad

Ecco Walkathon

Jeg har en tradition med min mor og søster om at gå med i Ecco Walkathon hvert år. For hver kilometer du går, donerer Ecco penge til et velgørende formål, som du selv kan være med til at bestemme. I år har vi tilmeldt os streetfood-ruten, som kommer forbi Kødbyens Mad og Marked – og min niece og nevø skal gå med på de 10 kilometer.

Hvad: Ecco Walkathon Hvor: Start ved Kastellet Hvornår: søndag den 11. september kl. 10 Pris: fra 50 kr.

In English:
I have a tradition with my mother and sister to walk the Ecco Walkathon every year. For every kilometer you walk, Ecco donates money to a charity, and you decide which charity. This year we have signed up for the street food route, which passes Kødbyens Food and Market – and my niece and nephew are coming along on the 10 kilometers long route.

Denne weekend bliver packed! Og det passer mig fint, når det er så dejlige events, som finder sted. Jeg er et sted i mit liv, hvor alt kan ske. Nogle døre har jeg lukket, andre har jeg genåbning og så er der dem, som jeg ikke har fået øje på endnu. Det er både dejligt og forvirrende, når mennesker fra fortiden pludselig dukker op, men jeg tror ikke på, at den slags sker ved en tilfældighed. Der er noget, der skal undersøges ved disse relationer, som pludselig er så aktuelle, før dørene kan lukkes igen, og du kan komme videre. Hvis noget ikke går din vej, så kig på udfordringen og lær af den måde, du kommer igennem den på.

Det er både spændende og nervepirrende ikke at vide, hvad der sker i morgen, men jeg har mest af alt lige nu lyst til bare at drive med og opleve, hvad der rent faktisk kommer til at ske. Ingen kender jo morgendagen, så det er det samme for dig. Hvad vil du gerne opleve i dag? Du bestemmer.

/Louise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here