Weekend by LoveCopenhagen #36

Weekend by LoveCopenhagen #36

by 07/09/2017
Første uge af efteråret er snart overstået, og det var da ikke så slemt… eller… September har måske indtil videre været lige lovlig grå, kold og våd. Men det skal ikke spolere din weekend! Det er stadig alt for tidligt at trække i uldsokkerne og hoppe under dynen. Der er en masse godt i vente – gratiskoncerter på Vesterbros nyeste spillested, udforskning af Nordhavn, verdensmusik på Kajen, og en gåtur for en god sag, så frem med paraplyen, her kan du se, hvad din weekend byder på.

 

TORSDAG

Den gamle PH Café på Halmtorvet har fået en make-over og genåbner nu som det nye kulturhus, bar og spillested Halmtorvet 9. Det markeres med gratiskoncerter hele weekenden, og torsdag er det danske Sune Feld, der går på scenen. Koncerterne fortsætter fredag med Royal Feet Factory og lørdag med Blended Brew – og i øvrigt vil det nye spillested, H9 Live fremover præsentere en masse livemusik, mens baren H9 Bar vil sørge for kolde drinks og øl. Koncerterne i åbningsweekenden starter kl. 21, og der er gratis entré.

HVAD: Halmtorvet 9 – Åbningsweekend HVOR: Halmtorvet 9A, 1700 KBH V HVORNÅR: torsdag kl. 21

IN ENGLISH: Copenhagen has a new music venue, Halmtorvet 9 in Kødbyen. This weekend the new venue and bar will open with 3 free concerts with Danish acts Thursday, Friday and Saturday. The concerts start at 21 and are free.

 

FREDAG

København har fået en ny bydel, og Østerbro er blevet en halvø større med det hastigt voksende Nordhavn. I weekenden kan du opleve den nye bydel til Design & Food Weekend Nordhavn, hvor den står på arkitektur, design, street food og kreativ botanik. Det hele skydes i gang med en fredagsbar fra kl. 17-22 hos Menu Space og Depanneur, som netop har åbnet en kaffebar i forlængelse Menu Space’s showroom på Hamborg Plads. I løbet af weekenden vil FindersKeepers fylde fire store butikslokaler med halvtreds talentfulde designere, som har medbragt alt fra møbler interiør, billedkunst og fotografi til keramik, tøj, smykker – og kreativ botanik hos Plant København. Kødbyens Mad & Marked vil sørge for lækker street food og kolde drikke. Alt i alt en rimelig god undskyldning for at gå på opdagelse i den nye bydel Nordhavn.

HVAD: Design & Food Weekend Nordhavn HVOR: Travemündegade, 2150 Nordhavn HVORNÅR: Fredag 15-20 (åbningsfest 17-22) og lørdag og lørdag 11-17

IN ENGLISH: Copenhagen is rapidly expanding, and this weekend you can explore the new harbour area, Nordhavn. Design & Food Weekend Nordhavn will this weekend, as the name implies offer the best of design, street food and architecture of the new area Nordhavn. Join the Friday bar from 17-22 at Menu Space and Depanneur and return the rest of the weekend to explore this new and exciting part of Copenhagen.

 

LØRDAG

Som du måske har set, er der World Music Festival i denne uge, og lørdag er der reggae på programmet, når Ida Ambrose og Mia I Am sammen med bandet Raggateers giver koncert på Karma Kajen. Vejret i denne her uge har ikke ligefrem været noget at råbe hurra for, og det ser desværre også ud til at blive en lidt regnfyldt lørdag, så der er virkelig god grund til at få et skud eksotiske rytmer og gode vibrationer. Det er jeg sikker på, at du nok skal få med denne dansk/caribiske konstellation – så uanset om det regner og er lidt gråt, så smæk danseskoene på og få det bedste ud af din lørdag aften med god musik på Kajen.

HVAD: Female Reggae Night feat Ida Ambrose og MIA I AM  HVOR: Karma Kajen, Børskaj 12, 1221 KBH K HVORNÅR: Lørdag kl. 20-23

IN ENGLISH: This week you can experience music from all over the world at World Music Festival 2017. Saturday, you should put on your dancing shoes and head down to Karma Kajen for reggae vibes and a free concert with Danish singer Ida Ambrose and MIA I AM and Caribbean band, Raggateers.

 

SØNDAG

Det er en klassiker, og det støtter et godt formål, så hvorfor ikke tage søndagsgåturen omkring kastellet til årets ECCO Walkathon og samtidig donere lidt til velgørenhed. Det er 18. gang, at ECCO afholder deres Walkathon i København, og konceptet er ganske simpelt, ECCO donerer 7,50 kr. for hver kilometer, hver deltager går – og du vælger selv, om din donation skal gå til SOS Børnebyerne eller Hjerteforeningen. Du kan som noget nyt i år vælge to nye ruter, Halvmaraton Ruten og Caffe latte Ruten – så alt efter hvordan bentøjet har det på søndag, kan du gå mellem 6 og 21,6 km. Det koster 50 kr. at deltage, men som sagt donerer ECCO til de to velgørende formål, og jo længere du går, jo flere penge har du indsamlet.

HVAD: ECCO Walkathon 2017 HVOR: Kastellet, 2100 København Ø HVORNÅR: Søndag kl. 8.30-15.30

IN ENGLISH: Sunday you should take a long walk around the historical and beautiful Kastellet – why? Because you can support a great cause by joining ECCO Walkathon, a charity event that supports the Danish Heart Foundation and SOS Children’s Villages. You can choose different routes ranging from 6-21.6 kilometres, and for every kilometre you walk, ECCO donates 7.5 DKK to one of the two charities – you choose which. A great way to spend your Sunday and see Copenhagen.

 

… og det var så den første uge i september, og nu kan vi ikke længere løbe fra, at det er efterår. Efterår? Jamen vi har jo slet ikke haft sommer. Jeg føler mig en anelse snydt, ikke pga. den manglende sol og varme, men fordi sommeren i år slet ikke nåede at komme rigtig i gang. Man plejer at kunne mærke den, dufte den, og bare se hvordan hele byen summer. Det synes jeg kun, at jeg har mærket i små glimt, og måske skyldes det vejret. Sagen er den, at jeg på en eller anden måde altid ender med en lille status, når sommeren er ved at være slut. Nåede jeg at få nok ud af den og de lange dage og lyse nætter? Og til trods for, at de bare ben ikke er blevet luftet lige så meget, som de plejer, så er konklusionen, at det har været en aldeles dejlig sommer. Den har været fyldt med festivaler, koncerter, lækker mad og farlige drinks, sjove dage og lange nætter, surfing, skønne mennesker og oplevelser. Og hver årstid har jo heldigvis sin charme, så selvom september indtil nu har været lidt grå, er efteråret jo også smukt – specielt når man bor i en så skøn by som København.

God weekend 🙂

/Louise Bro

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.