WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #37

0
256
Lige nu oplever jeg foråret og sommeren på ny – både vejrmæssigt og i kroppen. Det kribler og krabler, hjertet banker med fornyet håb og jeg har lyst til at omfavne alt på min vej. Jeg vil derfor dyrke fælleskabet, kønnenes mangfoldighed, byens puls og bilfrie og åbne gader i weekenden, hvor arrangementer af sådanne karakterer står i kø for at blive oplevet og taget ind under huden.
FREDAG

14202523_1159378570795866_1023809891863361584_n

NYT FRA KØNSFORSKNINGEN

De fag, som fangede mig allermest på uni, var klart dem, som jeg læste på kønsstudier. Hvis jeg skulle vælge om, så havde jeg læst rub og stub der – men det gjorde jeg ikke. Det er der til gengæld andre, som har gjort, og fredag kan du ganske gratis høre det nyeste indenfor kønsforskningen, når en række nyudklækkede kandidater og ph.d’er fortæller om deres forskning. Det er Kvinfo og Foreningen for Kønsforskning, der inviterer til gratis fyraftensarrangement med spritny kønsforskning, hvor der efter oplæggene bliver budt på gin og tonic. Eftermiddagens program byder på kønsroller i danske besættelsesfilm, en analyse af mænds udfordringer i samlivet med karrierekvinder (woop – det glæder jeg mig til!), bud på hvordan man skaber inkluderende organisationer og en analyse af udviklingen i klassikeren ’Kvinde kend din krop’ (må hellere huske mit eget eksemplar fra bogreolen).

HVAD: Nyt fra kønsforskningen HVOR: Kvinfo, Christians Brygge 3 HVORNÅR: kl. 16 – 19 PRIS: Gratis

WHAT: News from gender research WHERE: Kvinfo, Christians Brygge 3  WHEN: 4 – 7 pm PRICE: For free 

LØRDAG
 14292331_1081527798606213_7684250454688915878_n

BLIV KLOG PÅ KOLLEKTIVET

Jeg har aldrig boet i kollektiv, men jeg har gået på efterskole og været i militæret… hvilket, når jeg tænker over det, nok ligger meget langt fra 70’ernes kollektivistiske ånd. Og selvom jeg i dag ikke kunne forestille mig at skulle dele min lejlighed med andre end min hund (og på sigt måske en mand, hvis han kan fikse min opvaskemaskine og lave mad), så er jeg alligevel utrolig nysgerrig efter at høre mere om den alternative boform. På lørdag vil jeg derfor sætte mig i skrædderstilling i Absalon, når kollektivisterne Henrik Strube, Søren Vinterberg og Pernille Kløvedal Helweg i forbindelse med Golden Days inviterer indenfor for at synge og fortælle udvalgte historier fra 70’er kollektiverne Maos Lyst, 100 Blomster og Nordkrog. Udover samtaler, sange og chai-drikning vil der på aftenen også blive vist filmene “Kollektivet” og “Bennys Badekar”. 

Psst! Dagen efter er der 70’er yoga til 50 kr. kl 10.00.

HVAD: Bliv klog på kollektivet HVOR: Absalon, Sønder Boulevard 73 HVORNÅR: kl. 20 PRIS: 50 kr.

WHAT: Learn about the communes in the 70’s WHERE: Absalon, Sønder Boulevard 73 WHEN: 8 pm PRICE: 50 kr.  

 

14138218_836047199828458_296677526051717646_o

ARKIVER KØBENHAVNS HAVN ANNO SEPTEMBER 2016

Sidste fredag var jeg på en date, hvor vi tog på podwalk for at lære mere om Københavns Havn – og for at spise burgere og drikke øl i måneskinnet, der spejlede sig i vandet (hvor nøgne, fulde mænd plaskede rundt – meget meget romantisk. Og meget typisk vores skønne, frisindede by). Her lærte jeg om tankerne bag arkitekturen langs havnen og hvad den førhen har været brugt til. Lørdag vil jeg så tage temperaturen på Københavns Havn anno september 2016, når kunstnergruppen zURBS, der arbejder med performance i byrum, inviterer alle, der har lyst, til at deltage i forestillingen “I går var i dag Fremtiden – en tidskapsel”. Forestillingen varer i 24 timer, hvor skuespillerne vil gå en ca. 20 km lang rute til fods, som bliver GPS-tracket undervejs (link bliver offentliggjort på lørdag her). Har du derfor lyst til at indtage rollen som “nutids-arkæolog” og være med til at skabe en tidskapsel, der i fremtiden kan fungere som et øjebliksbillede og en arkivering af et “her og nu” i Københavns Havn på en bestemt dag, et bestemt sted, oplevet af mennesker, der var der på præcis det tidspunkt – ja, så er det bare om at joine zURBS et sted på ruten rundt om havnen.

HVAD: I går var i dag Fremtiden – en tidskapsel HVOR: En rute langs Købnhavns Havn HVORNÅR: lørdag kl. 07 – søndag kl. 07 PRIS: Gratis 

WHAT: zURBS performnace act along Copenhagen’s habor WHERE: Copenhagen’s habor  WHEN: Saturday 7 am – Sunday 7 am PRICE: For free

SØNDAG

13310559_10154210061788674_4414067313494373606_n

BILFRI SØNDAG

Hvis du ser mig blandt de mange marathonløbere på søndag, så er det bestemt ikke med vilje. Jeg er nemlig ikke den store løbeentusiast, så ser du mig, vil det være fordi, jeg har fået forvildet mig ind i mængden på vej mod min holdundervisning i Fitnessdk. Ser du mig derimod efterfølgende med øl i hånden midt på vejbanen, så er det helt med vilje. Jeg vil nemlig fejre Bilfri Søndag, når Østerbrogade, Strandboulevarden, Nørrebrogade (inklusiv Dronning Louises Bro), Enghavevej og Ingerslevsgade forbliver ryddet for biler efter, at løberne er kommet i mål. Frem til kl. 20 kan du nyde gaderne uden bilos og de mange forskellige arrangementer og happenings, som finder sted i de bilfrie timer på vejbanerne.

Psst! Du vil faktisk kunne se mig iført løbesko, når Louise og jeg løber Urban Trail Cph gennem Københavns arkitektur den 25. september. Mere info følger!

HVAD: Bilfri søndag HVOR: Østerbrogade, Strandboulevarden, Nørrebrogade, Enghavevej og Ingerslevsgade HVORNÅR: kl. 15 – 20 PRIS: Gratis

WHAT: Car free Sunday WHERE: Østerbrogade, Strandboulevarden, Nørrebrogade, Enghavevej and Ingerslevsgade WHEN: 3 pm – 8 pm PRICE: For free

 

Jeg er bogstaveligt forelsket i København igen og nyder at opleve byen med nye øjne og følelser, som bekræfter mig i, at jeg er det rigtige sted – et sted, som jeg aldrig vil give slip på. For København er med sine mange muligheder og vidunderlige kulisser den perfekte ramme for små eventyr, som hver dag udspiller sig i byrummet, når vi gennem vores færden er med til at skabe, fortælle og (forhåbentligt) finde lykkelige slutninger, som gør, at vi holder endnu mere af hinanden – og vores by.

God weekend derude og nyd eventyret.

/Ditte