WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #38

0
194

Mi casa es su casa! Den varme sensommer fortsætter, og jeg bliver sgu så varm om hjertet, at jeg har lyst til at åbne dørene til min ydmyg hybel på Vesterbro og invitere hele verden ind. Byen summer af folk, der ligesom os har lyst til at tilbringe deres tid sammen med andre københavnere, og dem, der er på besøg – og jeg giver dig her en lang liste over events, du kan kaste din hengivenhed på, hvis du er rådvild over, hvor du skal bruge din tid denne september weekend i København.

Jeg er så flov. Jeg er afhængig af gode høretelefoner – inears – og har derfor altid 3-4 par liggende, hvis ét af dem skulle gå i stykker. I løbet af et par uger er de alle sammen gået i stykker, én efter én. Det starter med, at jeg får et par retur fra min ekskæreste, og de virker ikke. Typisk, tænker jeg, og går i skuffen med reservehøretelefoner. Da de også går i stykker, bliver jeg knotten. Det var da imponerende! Det næste par hives op af reserveskuffen, og da de gudhjælpemig også går i stykker, tænker jeg, at noget må være galt med min telefon. Bestemt, fornærmet og meget beslutsomt cykler jeg ned til Telia med fem ødelagte høretelefoner i hånden, som jeg lægger på disken med ordene: Der er noget galt min telefon, den ødelægger alt, hvad jeg kommer i den af høretelefoner.

Manden kigger undrende på mig og sigde, at det problem har han aldrig støt på før, men at jeg jo kan indlevere telefonen, så han kan sende den til reparation. Jeg fnyser og siger, at det tager jo så lang tid, og I har ikke nogen lånetelefon, og det er meget besværligt. Han sukker og afventer stadig, om jeg vil tage imod tilbuddet. “Jeg kunne også købe et par høretelefoner af dig, og så komme tilbage med dem, hvis de også går i stykker? Så skal jeg nok lade dig sende telefonen til reparation.”  Det er han med på, der er jo garanti på alle Telias produkter, så det er intet problem.

Jeg går ud af butikken, stadig med en bestemt, lettere fornærmet Kirsten Birgitsk attitude, og afprøver høretelefonerne med det samme. Det virker SELVFØLGELIG ikke. Med hurtige skridt går jeg tilbage i butikken, hen til skranken: “De virker heller ikke. Hvilket ikke kommer som nogen overraskelse.” Manden kigger igen undrende på mig, mens jeg slukker og tænder min telefon og afprøver de nye høretelefoner igen. De virker ikke. Han sætter dem til sin egen telefon, og de virker. “Ja, så må det være din telefon, der er noget galt med. Men prøv lige at teste en sidste gang,” siger han. Jeg sætter dem irriteret i min telefon, og displayet viser, at den afspiller et nummer på Spotify, men der kommer intet lyd ud. Mens jeg har høretelefonerne i øret, tager han min telefon, kigger mig i øjnene, mens han trykker på siden af telefonen. “Hvad med nu? Begynder de at virke?” spørger han roligt. Det gør de. Mens jorden langsomt åbner sig under mig. “Du havde slukket for lyden. Her på siden af telefonen kan du skrue op,” siger han, stadig roligt.

I stedet for at grine af situationen, fortsætter jeg min fornærmelse og spørger, om det så stadig er muligt at komme igen, skulle de vise sig at gå i stykker alligevel, disse høretelefoner. “Ja da.” Og jeg går ud af butikken med verdens mindst rankede ryg, mens han helt sikkert tænker, kæmpe narrøv, efter mig. Med rette.

Tilbage på kontoret afprøver jeg alle høretelefonerne, og halvdelen virker. Hvordan det er muligt at være så dum, er mig ubegribeligt, men nu er historien ude og sendt til Telia. UNDSKYLD.

FREDAG

Cidersmagning i Boblebar i Carlsberg Byen

Cidersmagning på Boulebar i Carlsberg Byen

Det bobler under overfladen. Cider er på vej op. Kom og smag dig klogere på et udvalg af Boulebars franske cidere.
Boulebars ciderprøvesmagning sætter dig i stand til at udvælge, hvad du godt ka´li´ og vejlede andre i deres valg af cider. Den bliver kyndigt ledt af Rasmus Holm fra Holm Cider, Boulebars leverandør og Danmarks førende ciderimportør.

Under og efter smagningen vender Emil Broomé og Mikkel Oliver Brask plader indtil kl. 22, og de lover sunkissed pop, synth og disco.

HVAD: Cidersmagning HVOR: Boulebar, Pasteursvej 26 HVORNÅR: Fredag kl. 18- 22 PRIS: 200 kr.

SMK Fridays

Krop, køn og kusse

Der er igen SMK Fridays, Statens Museum for Kunsts fredagsbar, med masser af kunst, musik og tankevækkende underholdning for dig, der gerne vil have noget at tænke over, mens du drikker dig klar til weekenden. I forbindelse med Golden Days Festival sætter SMK Fridays denne gang spot på 1970’erne, og derfor kan du opleve fotoworkshop, lysbilledforedrag, kønshår, film, digte, stormvejr, streetfood, bar og hungry vaginas. Det lyder som en udmærket cocktail, synes du ikke?

HVAD: SMK Fridays HVOR: Statens Museum for Kunst HVORNÅR: Fredag kl. 16 – 22 PRIS: Gratis!

LØRDAG 

Comic Con

En skør verden i Bella Centret

Vi hørte en fugl (Kirsten Birgit) synge om, at Comic Con er i byen denne weekend. Comic Con er en popkulturel messe med fokus på film, tv, spil, tegneserier, gadgets etc., og hele weekenden er Bella Centret simpelthen proppet med ting, der bipper og disses vanvittige fans. Du skal tage herud, hvis du er et stort legebarn, der tager games og gadgets seriøst – ses vi, nørder?

HVAD: Comic Con Copenhagen HVOR: Bella Centret HVORNÅR: Lørdag-søndag kl. 9- 18 PRIS: 250 kr. pr. dag (400 kr. for begge dage)

Kødbyens Mad & Marked

Sidste madmarked i Kødbyen!

Ja altså, sidste madmarked i år – de vender tilbage igen til næste uge, de kære mennesker bag Kødbyens Mad & Marked. Denne lørdag vil der være marked helt til kl. 22, og om søndagen kan du nyde din mad til jazzmusik under den åbne himmel. Det er dermed sidste gang, at du kan sætte tænderne i den fabelagtige tatar-sandwich, som jeg har spist så mange af denne sommer, at jeg snart får tatar-kvalme, helt efter planen.

HVAD: Kødbyens Mad & Marked HVOR: …Kødbyen… HVORNÅR: Lørdag kl. 10-22, søndag kl. 10-18 PRIS: varierer

Vin & Hyl

Ny hyggefest på Nørrebro

Det er aldrig for sent at starte en tilbagevendende fest, heller ikke selvom vi nu hastigt bevæger os ind i en tid med storm, regn, muligvis sne og helt sikker mørke og kulde. Gaarden & Gaden på Nørrebrogade, som står bag denne Vin & Hyl #1, ved nemlig, at så længe der er vin i glasset og Tue Track og John Berchtold (Mesteren & Lærlingen) bag pulten, kan vi holde festen kørende til foråret igen dukker op. Vi er blevet lovet avandadistisk vin og stærke drinks til eksempelvis soul, jump blues, rocksteady, ska, rockabilly, jazz, funk og dansable hiphop.

HVAD: Vin & Hyl HVOR: Gaarden & Gaden, Nørrebrogade 88 HVORNÅR: Lørdag kl. 21-02 PRIS: Jeg ved det faktisk ikke.

Jeg håber i øvrigt, at de spiller det her nummer. Jeg vil så gerne lave rundt om jorden og gå tur med hunden…

SØNDAG

Endnu et løb i Københavns gader

Det her bliver et sjovt løb! Ditte og jeg deltager i Urban Trail, som er et 10-kilometers løb gennem Københavns gader – og nogle bygninger – og INTET er spærret af, lyder det fra arrangørerne. Jeg tror ikke, at man skal tage det som en form for indlagt spænding, men det bliver en udfordring for konkurrencemennesker som os. Pulsen vil uden tvivl være højst på de tidspunkter, hvor vi skal holde os selv tilbage, men til gengæld går turen gennem Christiansborg Ridebane, Glyptotekets smukke have, Teatermuseet i Hofteatret, Københavns Rådhus og Christian IV’s gamle Bryghus. Det er ikke kun Københavns fortid, men også byens fremtid, som vi kigger nærmere på – bl.a. kommer vi forbi BLOX (tegnet af Rem Koolhaas/OMA), der i 2018 vil danne ramme for bl.a. Dansk Arkitektur Center samt rumme boliger, restaurant, butikker, kontorer, park og pladser.

Efter løbet er der morgenmad, hvor mit yndlingsbageri, Lauras Bakery, leverer croissanter – en finale i vores ånd!

HVAD: Urban Trail HVOR: Start kl. 8 ved Den Sorte Diamant HVORNÅR: Søndag kl. 8 – 12.30 PRIS: 299 kr.

Mr Robot

Nu skal søndagen Netflixes igen

Endelig er det efterår, hvor vi igen skal følge med i den nyeste dramaserie på DR, og hvor det igen er lovligt undskyldt at ligge en hel dag i sengen og binge-watche tv-serier. Jeg deler stadig login til Netflix med min ekskæreste, og det eneste problem ved det er, at vi har samme smag, og jeg kan ikke se de samme serier som ham, for det fucker jo op i, hvor han er kommet til. Jeg vil dog anbefale alle at se Stranger Things, Better Call Saul, Jessica Jones, Dexter – eller hoppe over på HBO Nordic og se Mr Robot, Girls og Veep – eller se Skam på NRK. Og så skal du glæde dig til, at vi også går ind i et halvår proppet med gode film efter en lang tørke i løbet af sommeren.

Og ellers kan du printe denne liste og tjekke den af, når du har oplevet det i løbet af efteråret:

 • Gå tur i parken og læg mærke til det smukke efterårslys og -farver
 • Meld dig ind i en vinterbaderklub
 • Drik vin på et tæppe i Østre Anlæg
 • Tag cyklen ud til Eremitageslottet
 • Se Knud Rasmussens grav på Vestre Kirkegård
 • Gå ind i en tilfældig baggård
 • Læg mærke til stjernerne på en klar nattehimmel
 • Køb de røde småkager hos Laura’s Bakery i Torvehallerne
 • Spil Uno
 • Ring til din mor
 • Flash bryster på Inderhavnsbroen (nu skal den bro sgu ha’ et rigtig godt øgenavn)
 • Spis svampe (ikke nødvendigvis euforiserende)
 • Drik varm kakao med vaniljeis
 • Se en film i Planteriet
 • Giv en kompliment til en fremmed
 • Indrøm over for en ven det mest pinlige website, du ofte besøger
 • Gå en tur i regnvejr
 • Læs din yndlingsbog igen
 • Ryd op og smid ud
 • Tag til PIX Festival
 • Hvis du ikke snapper nøgen, er du spild af data
 • Gå i tomgang og fald i staver
 • Hør radio mens du laver ingenting
 • Hold liv i en plante

GOD WEEKEND!

/Louise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here