Weekend by LoveCopenhagen #38

0
144
Bladene er så småt begyndt at drysse af træerne, og man kan godt mærke i luften, at efteråret er kommet. Men for en sjælden gang skyld, ser det rent faktisk ud til, at vi får en weekend uden alt for meget regn! Hurra! Så du har alle mulige gode grunde til at begive dig ud til en masse fantastiske events i byen – her er lidt inspiration til din weekend.

 

TORSDAG 

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen – en af mine livretter er street food. Man slipper for at vælge, og det er den bedste undskyldning for at få indtil flere småretter fra et væld af lækker verdensmad. I weekenden er der for sidste gang i år street food på den Røde Plads, så det er en oplagt mulighed for at nyde solen og få lidt lækkert til ganen og til maven torsdag – og skyde weekenden i gang. Der er som altid en masse forskellige boder med økologisk gademad, og hvis tørsten melder sig, er der også gin & tonics, vin og øl. Blandt boderne er bl.a. JIPI Empanadas, Vegan Volume, Jacobs Pita og Smoked & Greens. Hvis du ikke kan finde noget, som du har lyst til blandt det udvalg, så må du være et meget kræsent menneske. Og hvis torsdag ikke lige passer dig, så har du også muligheden for smæske dig i de mange lækkerier fredag og lørdag på den Røde Plads.

HVAD: Street food på den Røde Plads HVOR: Den Røde Plads, 2200 KBH N HVORNÅR: Torsdag 15-20.30 (fredag 13.20.30 og lørdag 12-20.30)

IN ENGLISH: This weekend is your last chance to go and enjoy delicious street food on the Red Square on Nørrebro before the season ends. There will be a wide selection of organic food served from different food trucks from Thursday to Saturday.

 

FREDAG 

Sorry boys, fredag er damernes aften. Der er nemlig Power of Women festival fra den 22.- 24. september, og fredag er der launch party på Reaktor på Republique. POW festivalen er et udstillingsvindue for værker skabt af kvindelige kunstnere indenfor forskellige kunstformer som film, musik, scenekunst, design, litteratur og arkitektur. Men selvom der er tale om en fejring af kvinder i kulturen, så er alle naturligvis velkommen – vi har trods alt ligestilling! Og der er en masse arrangementer i løbet af de fire dage, med indslag fra nogle af de stærkeste kvinder indenfor de kreative brancher. Det er helt klart værd at tjekke programmet ud, alle arrangementerne er gratis, du skal blot melde dig til på Facebook – og uanset om du er til kunst, film, musik, debatter eller så meget andet, så byder programmet på det.

Men tilbage til launch festen fredag. Der står den på nogle af København dygtigstige (kvindelige) DJs og musikere. Det er gratis at deltage, og du kan udover at få lækre cocktails bl.a. høre rapperen Ellie Jokar, den internationalt anerkendte perkussionist Simona Abdallah og danse til Nannalicious, Sakena Ali og Lisa Kaye.

HVAD: POW launch party HVOR: Reaktor på Republique, Øster Fælled Torv 37, 2100 KBH Ø HVORNÅR: Fredag kl. 20-02

IN ENGLISH: Power of Women festival is kicking off a weekend of different exhibitions, talks, concerts and movie-screening with a launch party at Reaktor at the theatre Republique on Østerbro this Friday. The POW festival celebrates women in the arts and culture with different events across the city, and at the launch party on Friday you can enjoy different female DJs and singers. 

 

LØRDAG

Gennem hele ”sommeren” har du kunne danse og opleve fede DJs, en fest og et hop i havnen til Bølgens lørdagsfester på Kalvebod Brygge. De havde håbet på, at kunne få et brag af en afslutningsfest i tørvejr og solskin på den skulpturelle Bølgen, men det utilregnelige vejr drillede. Gad vide om vejret er gået i stykker???

På lørdag bliver der taget revanche for den manglende solskins-sæsonafslutning. Men i modsætning til de mange lørdage i løbet af sommermånederne, bliver festen ikke holdt på Bølgen, den bliver derimod holdt på en endnu hemmelig location indendørs – og derfor også med et løfte om tørvejr. Hold øje med eventen på Facebook for at se, hvor den hemmelige location er – det kan kun blive godt.

HVAD: Bølgen Final Party HVOR: ??? HVORNÅR: Lørdag fra kl. 16

IN ENGLISH: Throughout the summer, the sculptural Bølgen at Kalvebod Brygge has hosted DJs and dance on Saturday and were hoping for a huge end of season party – but due to bad weather they had to cancel. Instead they are now having their final party indoor at a still unknown venue this Saturday, so sign up to the event on Facebook and keep posted to see where the party take place.

 

SØNDAG

Vinderen er allerede kåret, men nu kan du se de mange andre vinderbilleder fra årets World Press Photo. Så søndag kan du jo passede tage en tur ned i kælderen under JP/Politikens Hus og se nogle af verdens allerbedste pressefotografier. Det er på mange måder et tilbageblik på en masse begivenheder gennem det sidste år, og et indblik i nogle verdener, naturbilleder og nyheder, som du måske er gået glip af eller blevet forskånet for. Det er svært ikke at blive ramt og rørt over de mange historier og skæbner, som man ser på de udstillede pressebilleder. Det koster 100 kr. at komme ind og udstillingen løber frem til 15. oktober.

HVAD: World Press Photo HVOR: JP/Politikens Hus, Rådhuspladsen 37, 1785 KBH V HVORNÅR: Søndag kl. 11-18 (udstillingen fortsætter frem til 15. oktober)

IN ENGLISH: You should go and see the exhibition World Press Photo on Sunday. As always, the exhibition is at JP/Politikens Hus and it is always really interesting and quite moving to see some of the world’s best press photos. Entrance fee is 100 kr. but it is worth it. 

Og det var så den september weekend… og en lille opfordring til at udforske byen ved at gøre noget så simpelt som at kigge op. Du bliver forhåbentlig ikke ramt at regnbyger i weekenden. Jeg er pt. på den store boligjagt, og selvom jeg har en klar idé om, hvor jeg drømmer om at bo, og hvor helst ikke vil bo, så har boligjagten fået mig til at opleve helt nye sider af København – jeg er nemlig begyndt at kigge op på bygninger fremfor kun facaderne i øjenhøjde i min spejde efter drømmelejligheder og til salg skilte. Du kender helt sikkert alle facaderne i dit hood – restauranter, butikker og alt andet godt, men hvor tit er det lige, at du kigger op og ser hele bygningen. Det har været noget af en øjenåbninger for mig, for hold nu op, hvor er der uendeligt mange smukke bygninger i København – og i alle bydele. Der er selvfølgelig også en del grimme. Men det er værd at huske at nyde de mange fantastiske bygninger, specielt nu hvor der er tale om en ny ø mellem Nordhavn og Refshaleøen, og om at tillade flere af de høje byggerier. Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting med ny arkitektur, der er tydeligvis brug for flere boliger – og også en del flere, som ikke kun de velstillede har råd til. Men uanset hvad de mange snakke ender med at betyde for København, så er byen i konstant forandring, så kig op og nyd den, mens den ser ud, som den gør lige nu.

God weekend

/ Louise Bro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here