WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #4

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #4

by 19/01/2017
Sidste weekend stod i 20’ernes tegn; som i at være 20-something igen. Fredag blev det til et ungt bekendtskab og lørdag slog Louise herfra bloggen tonen an med et brag af en fest, hvor folk glemte alt om grå hår og begyndende rygproblemer. Nu rammer weekenden så igen, og denne gang vil jeg forsøge at opføre mig som en i 30’erne med kristiske overvejelser omkring vores liv og samfund i en digitaliseret verden, babybesøg på landet, sofistikerede sjusser i passende mængder samt søndagsjazz og indblik i den japanske kunsts betydning for den nordiske.
FREDAG: FERNISERING

Den Frie Udstillingsbygning 404 Not Found

Sidst jeg tog til en fernisering på en fredag udviklede det sig til en helt fortryllende og magisk aften. Så hvorfor ikke se, om det kunne ske igen? Fredag vil jeg derfor være at finde på den Den Frie Udstillingsbygning, når de åbner dørene til årets første udstilling ‘404 Not Found‘ med kunstnergruppen Artnode, der består af Jacob Lillemose, Nikolaj Recke, Mogens Jacobsen, Martin Pingel, Niels Bonde, Kim Borreby og Morten Schjødt. Gruppen opstod ud fra en fælles begejstring for internettets nye muligheder for at udvide det æstetiske felt, både formelt, institutionelt og socialt. Siden deres første aktiviteter i 1994 har Artnode kredset om internettets potentialer og problematikker. Med ‘404 Not Found’ vil Artnode nu sætte internettets udvikling og aktuelle betydning for det digitaliserede menneske og samfund på dagsordenen.

HVAD: Fernisering på udstillingen ‘404 Not FoundHVORDen Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, Kbh Ø HVORNÅR: Kl. 17 – 20
LØRDAG: FUNK DU KAN DANSE TIL

Gaarden og Gaden Vin og Hyl 4

Jeg forlader byen for en kort stund på lørdag for at betragte et lille nyt liv i Tølløse. Men når jeg kommer tilbage om aftenen, så skal den stå på sjusser og funky moves på Gaarden & Gaden, når de afholder deres månedlige DJ-event ‘Vin & Hyl‘. På lørdag kan du høre Tue Track & John Berchtold smide singler ud, du sikkert aldrig har hørt før; fra old school hip hop til diskobeats og vigtigst af alt; soulklassikere og smooth funk, som du kan danse til.

HVAD: Vin & Hyl HVOR: Gaarden & Gaden, Nørrebrogade 88, KBH N HVORNÅR: Kl. 21 – 02

SØNDAG: JAPANSK INSPIRATION PÅ SMK

The_Great_Wave_Off_Kanagawa_Katsushika_Hokusai_Honolulu_Museum_of_Art

Søndag for mig er jazz på pladespilleren og langsom kaffe på kanden inden, at jeg skal op og råbe af nogle aktive mennesker i fitnessdk. Hvis jeg kommer tidligt op søndag, så vil jeg slå et smut forbi SMK, hvor udstillingen ‘Japanomania i Norden 1875-1918’ åbnede i torsdags – den første udstilling i Danmark, der viser japanismens indflydelse på Nordens billedkunst. Udstillingen stiller kort og godt skarpt på, hvordan den japanske kunst har inspireret kunstnere i Norden i den sidste halvdel af 1800-tallet med værker af bl.a. Hammershøi, van Gogh, Monet og Anna Ancher. Sover du længe søndag, så frygt ej; udstillingen går helt frem til den 23. april. 

HVAD: Japanomania HVOR: SMK, Sølvgade 48, KBH K HVORNÅR: Frem til den 23. april ENTRÉ: 110 kr.


Alder

… er jo bare et tal (selvom man bliver yderst smigret, når en fyr på 23 gætter på, at man er jævnaldrende…) og derfor er der ingen af byens tilbud, som du på nogen måde må fravælge fordi, du føler dig for ung, for gammel eller noget helt tredje. De er til for dig, og bruger du dem, så er du med at at skabe det sted, hvor du bor, og få det til at blive ved med at vokse. Så giv den gas derude, præcis som du er.

/Ditte

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.