lørdag, august 6, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWeekend by LoveCopenhagen #4

Weekend by LoveCopenhagen #4

Weekenden er lige om hjørnet! Men det havde du måske ikke lagt mærke til, dagene har det lidt med at flyde sammen, når det er så gråt i gråt. Så for at det hele ikke flyder sammen, er du nødt til at hoppe i tøjet og tage ud og opleve alt det gode som København byder på i weekenden. Du kan lære om kulturelle strategier, se Rolling Stones live til Cinematekets fredagsbar, finde en træstub og danse natten lang til Twin Peaks fest og bruge din søndag i tropisk varme blandt palmetræer!

TORSDAG – Kultursnak med VINKkbh

Kulturfællesskabet VINK inviterer til årets første VINKel!, hvor du kan høre tre forskellige organisationer diskture, hvordan de bruger kultur som et strategisk værktøj til at sætte samfundsmæssige og sociale temaer på dagsordenen. Torsdag er det Kunstkollektivet FAMILIEN, non-profit cafeén MellemRummet og Forvandlende Fortællinger, der vil diskutere og fortælle, hvordan de selv benytter sig af kulturelle strategier for at nå ud med deres budskaber. Og efterfølgende har du selv rig mulighed for at stille spørgsmål til de tre organisationer.

VINK er en forening og et fællesskab, som har til opgave at samle og bane vej for kulturinitiativer i København, og det gør de blandt andet gennem deres digitale kulturmagasin VINKkbh og podcasts med personlige historier fra det københavnske byliv. Det er nogle af de ting, som du kan opleve live til pop-up eventet VINKel!. MellemRummet ligger lokaler til og har til aftenen kreeret en speciel drink, og derudover er der snacks fra Send Flere Krydderier.

HVAD: VINKel! HVOR: MellemRummet 11, 2200 KBH N HVORNÅR: 18-21 

IN ENGLISH: If you are interested in culture and especially how cultural organisations convey their message, you should stop by the non-profit café MellemRummet Thursday night. The cultural community VINK has invited three very different orgnisations to talk about culture and social trends.

 

FREDAG – Fredagsbar på Cinematekets 

Der er fyraftenshygge hos Cinemateket, som fredag viser koncertfilmen The Rolling Stones – Havana Moon. Filmen bliver vist på tre lærreder på én gang, både i deres Asta Bar på to mindre lærreder og også i stort format i biografen. Jeg elsker Rolling Stones! En koncert med dem var i mange år på min bucket liste, og den kunne jeg endelig hakke af, da jeg så dem på Roskilde Festival i 2014. Det var stort, og følelsesladet og jeg stortudede til sidst! Og var også rimelig imponeret og misundelig over deres energiniveau, når man tager deres alder og ikke mindst livsstil i betragtning. Desværre er det jo ikke en live koncert fredag, men at opleve dem på storskærm er en rimelig god erstatning. Koncertfilmen er fra marts 2016, hvor Rolling Stones var på Cuba, og gav koncert for over 500.000 i Havana. Cinematekets bar åbner kl. 16, filmen starter kl. 17, og jeg tror godt, at du må skråle med når koncertfilmen spiller – det er trods alt fredag!

HVAD: FRI FREDAG – The Rolling Stone live i Havana HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, KBH K HVORNÅR: 16-19

IN ENGLISH: Friday night you can see Rolling Stones live! Well, not really – but almost. Cinematiket are hosting a Friday bar, where they’ll be screening a Rolling Stones concert movie shot in Havana in 2016. It’s not the real deal, but on a big screen you’re pretty close.

 

LØRDAG – Twin Peaks party

Hvis du er fan af Twin Peaks, så kan du godt glæde dig til lørdag aften, hvor Absalon holder Twin Peaks Party. Måske kan du få en ”Damn good cup of coffee” eller bare nogle lækre drinks, men en udklædning er altså et must! Ja faktisk er det nærmest et krav, i hvert fald hvis du vil spare entréen på 30 kr. Et Twin Peaks kostume giver nemlig gratis adgang. Så du må hellere gå på jagt efter et stykke brænde, et cheerleader outfit eller en klap til øjet – eller måske bare en skovmandsskjorte. Der er cherry pie og Twin Peaks quiz, og senere på aftenen står DJ Laura Palmer bag pulten.

HVAD: Twin Peaks Party HVOR: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 KBH V HVORNÅR: 20.30-02

IN ENGLISH: If you’re a fan of Twin Peaks Saturday night is your lucky night! Absalon is having a Twin Peaks party with cherry pie, a quiz and who else but Laura Palmer behind the DJ booth. If you go all in and wear a costume, you get in for free – otherwise, entrance is 30 kr.

 

SØNDAG – Tropisk varme og palmetræerBotantisk-have_louise-bro_lovecopenhagenVi trænger efterhånden alle sammen til lidt sol og varme, det gør jeg i hvert fald! Jeg har intet imod kulde og frost, men hvis det endelig skal være bidende koldt, så vil jeg i det mindste gerne have at solen skinner, så jeg trods alt kan blive mindet om, at det på et eller andet tidspunkt bliver sommer igen. Men det har jo desværre lidt lange udsigter med sol og varme – medmindre du allerede har bestilt en vinterferie sydpå. Så indtil da vil jeg anbefale dig at bruge din søndag i Botanisk Have. Jeg var selv afsted sidste weekend. Det var faktisk min første tur, hvilket jeg er utroligt flov over at indrømme. Jeg er i flere år cyklet lige forbi flere gange om ugen, hvis ikke dagligt. Og for nyligt boede jeg ovenikøbet for en kort periode lige ved siden af. Men af en eller anden grund, har jeg bare aldrig været indenfor i Palmehuset. Det kommer jeg til at råde bod på nu, for det er jo et fantastisk sted. Og med temperaturer der svinger lige omkring frysepunktet, og tunge grå skyer, så er Botanisk Have og Palmehuset det perfekte tilflugtssted for lidt tropisk varme og de smukkeste grønne omgivelser. Jeg havde godt nok købt mig en dejlig varm kop kaffe i deres café, men jeg ville næsten ønske, at jeg havde haft en drink, en lænestol og en god bog, for så kunne jeg sagtens være gået i hi blandt palmerne, indtil solen igen har lyst til at vise sig.

God weekend!

/Louise Bro


En lille note om boligdrømme, boligjagt og boligmangel.

Denne her uge har nemlig været overordentlig stor for mig. Jeg har sat min underskrift og købt min første lejlighed! Det er surrealistisk, efter i månedsvis at have været på en omfattende og stressende boligjagt. Jeg var klar til at smide håndklædet i ringen – jeg kunne absolut ikke finde noget at bo i. Hverken leje-, andels- eller ejerlejlighed. Uanset hvad jeg fandt, så stod den enten på lange ventelister, penge under bordet, eller bare absurd mange om buddet og desperate boligsøgende, der var villige til at leje og købe uden overhovedet at have set den lejlighed, de bød på. Det kom meget bag på mig, at det var så svært at finde en bolig, også selvom jeg til sidst var indstillet på at skulle betale absurde summer for en skotøjsæske. Jeg føler virkelig med dig, hvis du pt. er på boligjagt i København!

Der er jo heldigvis stadig en helt naturlig rotation, som giver ledige boliger i København. Når folk flytter sammen, familier trænger til plads og flytter udenfor byen osv. Der er ledige boliger i København – også den slags der er til at betale sig fra. Det er desværre bare et meget lukket marked, der ikke nødvendigvis har noget at gøre med din økonomi, dine boligdrømme, eller beliggenhed. Det handler i langt de fleste tilfælde om rent og skært held og om at kende nogen, som kender nogen osv. Så den store boligmangel i vores ellers så skønne by, er desværre nok ikke kun betinget af, at København efterhånden er blevet en lille metropol, der vokser dag for dag.

Det har taget mig over otte måneder og to flytninger, og ja i sidste ende rent og skært held at finde mit næste hjem. Jeg ville ønske, at boligmarkedet ikke var så vanvittigt (og vanvittig dyrt!), for jeg vil stadig gerne have at København er åben for alle, og at alle har råd til at bo her.

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://Lovecopenhagen.com
Louise Bro Pedersen. Creative Planner på et digitalt bureau. Elsker København, men er slet ikke københavner - oprindelig fra smilets by. Danser når alle ser det, griner alt for højt, knuselsker koncerter, festivaler, lækker mad, gode drinks, vand, windsurfing, og min cykel.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste