Weekend by LoveCopenhagen #41

0
151
Nogle har efterårsferie, andre har ikke. Men uanset om du ser frem til at kunne sove længe og lege dig igennem en hel uge eller ej, så er der grund til at nyde weekenden. Den byde eksempelvis på Kulturnatten, den byder på forfatterfest, den byder på vegetarmad, og så minder den dig om, at gammelt er godt (både når det gælder tøj og mennesker). Det bliver ikke meget bedre. Louise T. guider.

TORSDAG

Vegetarisk burger

Åbning af vegetarisk burgerrestaurant på Vesterbro

Det er på forunderlig vis gået forbi min næse, at vi har fået en ny vegetarisk grillbar på Vesterbro – og så endda på min boulevard! I dag er der åbningsdag, står der på Facebook, selvom burgerbaren vist nok har været åben i noget tid. Det er lidt underligt, men eventen lyder velsmagende og god, så jeg regner bestemt med at smutte forbi til et godt og solidt, fedtet måltid.

MENU:
BØRGER CLASSIC
Marineret halloumisteak
Syltede agurker
Syltede rødløg
Hjertesalat
Dijonnaise
Ketchup
Nybagt Børgerbolle fra Bageriet BRØD

BØRGER MEXI
Black Bean Patty m. cashewnødder og feta
Pico De Gallo Salsa
Guacamole
Røget cheddar
Hjertesalat
Chipotlemayonnaise
Nybagt Børgerbolle fra Bageriet BRØD

Alt er 100% vegetarisk og hjemmelavet og serveres med sprød tilbehør

HVAD: Vesterbros nye vegetariske grillbar HVOR: Sønder Boulevard 53 HVORNÅR: Kl. 17-21 PRIS: Varierende

IN ENGLISH: There is a new burger restaurant at Vesterbro where they make vegetarian burgers – and really good vegetarian burgers apparently. Tonight you can drop by from 5 to 9pm and have a taste. 

FREDAG

kulturnatten

Kulturnatten 2017

Kulturnatten er byens største årlige endagsbegivenhed. Den fredag skolerne går på efterårsferie, åbnes byen, og der skabes en festlig aften, der i over 20 år har været en af Københavns mest afholdte og velbesøgte kulturbegivenheder.

Flere end 230 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen byder publikum velkommen. Spændende og flotte arrangementer demonstrer, at byen favner bredt, når den viser sine mange sider af kulturlivet frem.

Og jo, der er kø, udsolgte arrangementer, propfyldte busser og masser af masser af masser af mennesker på gaderne – men det er det hele værd, når man for en gangs skyld får lov til at komme ind på ellers lukkede områder og høre spændende historier, anekdoter og røverhistorier om og i byen.

Min mor er hvert år af sted, og hun oplever altid et eller andet, hvor jeg bliver helt misundelig. Jeg har ofte selv spillet koncert (dengang jeg lavede den slags), så jeg har ikke altid været så aktiv kulturnatsgænger – men det skal der laves om på. Hvis ikke jeg skal til Kellermensch-koncert i Roskilde, for det har jeg faktisk også på tegnebrættet. Men det er en anden historie.

HVAD: Kulturnatten i København 2017 HVOR: København HVORNÅR: Hele dagen PRIS: 95 kr.

IN ENGLISH: For more than 20 years, Culture Night has been one of Copenhagen’s most well-attended cultural events. When the schools begin their autumn holiday the association Kulturnatten creates a festive evening, where the entire cultural life of the city works together to create joy and inspiration for all of us.
More than 230 museums, theaters, libraries, churches, ministries and parks throughout the city welcome the public during Copenhagen’s biggest annual one-day event, and the exciting events show that the city embraces many aspects of its cultural life.

LØRDAG 

Fest i Larsbjørnstræde

Fest i Larsbjørnsstræde

Vi er en del på LoveCopenhagen, der har et nært forhold til Jan Sonnergaard og hans fabelagtige litteratur – han har blandt andet været vores Københavnersnude, og så har han fungeret som bindeled i ét af mine mere turbulente tidligere kærlighedsforhold (dog ikke i fysisk forstand, men i litterær forstand).

Nu inviteres alle til støttefest for Jan Sonnergaards legat i Larsbjørnsstræde, hvor du kan møde forfatterne Casper Eric, Kirsten Thorup, Søren Ulrik Thomsen, Jonas T. Bengtsson og Nicolaj Stochholm. Lad Sebastian Dorset gøre en ting eller to klar. Musikerne Uffe Lorenzen og Niels Skousen spiller op og Radiatordrengene inviterer flere Special Guest Stars.
Deltag i Lotteriet med de usandsynligt ikkenærige præmier som denne dag har debut. I sandhed en fest.

HVAD: Støttefest for Jan Sonnergaards Legat HVOR: Pisserenden HVORNÅR: Kl. 15-21 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: This Saturday afternoon we celebrate the late Jan Sonnergaard, a beloved author who have given us many great reading experiences. Meet a lot of Danish authors, listen to live music and participate i a lottery and win nice prices. Oh, and party! 

SØNDAG 

Loppemarked

Veras Marked i Westmarket

Jeg er glad for vintage, og det har jeg været, siden jeg i gymnasiet ugentligt besøgte den lokale genner for at lede efter underkjoler, der kunne komme uden på bukserne. Jo, det var moderne dengang, og det er det jo igen i dag.

Da jeg sidste weekend var i Madrid, gik veninderne og jeg shop-amok i et par genbrugsbutikker, og jeg faldt over den yndigste, viktoriansk-inspirerede bluse i sart rosa fra 1970’erne, en fin sort kjole, ligeledes i viktoriansk stil, fra 1980’erne, en japansk rød og sort-mønstret kjole fra 1960’erne, samt et par guldøreringe fra 1970’erne.

Måske er du ikke så heldig, som jeg var, når du tager til Veras Marked i Westmarket på Vesterbro – men hvis du er opmærksom nok, kan du finde nogle skjulte skatte, som du ikke vidste, at du ikke kunne undvære.

HVAD: Veras Marked HVOR: Westmarket HVORNÅR: kl. 11-16 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: I love vintage shops and fleamarkets. Veras Marked is one of my favourites and this time it’s indoor so you don’t have to freeze or fear the rain while you are doing your vintage shopping. It’s from 11am – 16pm. 

En lille note:

Når jeg rejser ud i verden, vender jeg altid retur med et gensynssmil på læben. Jeg kan mærke, at jeg har savnet København, og jeg elsker at lægge mig i min egen seng og lytte til Sønder Boulevards susen. Dufte den friske morgenluft, når jeg vågner. Høre børn, der leger i gården. Selv metrobryggeriets trivielle, syngende arbejdslyde er som en fjern bekendt, der hvisker til mig.

9 veninder på 20. år

I sidste weekend var jeg i Madrid med hele otte gymnasieveninder. Jeg tænker tit over, hvor heldige vi er, at vi stadig kender hinanden og ikke mindst holder af hinanden. Meget kan ske, når man går fra at være teenager til at være i 30’erne. Men vi holder stadig sammen, og det er lang tid siden, at jeg har grint så meget på en rejse, som jeg gjorde i sidste weekend.

En af veninder sagde, at hun altid har en ny rejse planlagt, når hun kom hjem fra én. På den måde har hun altid noget at se frem til. Derfor har jeg netop købt billet til Island i starten af november, hvor der er Iceland Airwaves.

Island har mit hjerte

Jeg tabte mit hjerte til Island sidste år, hvor jeg tog alene derop på en forlænget weekend. Allerede på vejen derop blev jeg forelsket. Jeg sad nemlig ved siden af den smukkeste, unge amerikaner, der blev ved med at tale til mig, og det endte med, at vi havde en tre timer lang samtale om alt og ingenting – og derefter tog han med ind til Reykjavik og gik på opdagelse med mig i 5 timer med adskillige kopper to-go-kaffe og en masse røverhistorier som ledsagere. Amerikaner-forelskelsen var ikke den slags romantiske forelskelse – men mere en livs-forelskelse. En reminder om, at der venter eventyr rundt om hvert et hjørne, hvis man bare er åben for det. Hvis man tør at tage kontakt til andre mennesker og have meningsfulde samtaler, hvor man deler noget af sig selv, og hvor man ikke mindst er nysgerrig på, hvad den anden har at sige.

På Island blev jeg også veninder med den mest fantastiske unge dame, Valdis, som jeg nu tager op at besøge. Vi kan lide nogenlunde den samme slags musik, kan drikke nogenlunde lige mange øl, og har nogenlunde samme fest-gen. Dette bliver mit 4. besøg til Island inden for halvandet år, og jeg håber – som altid – at opleve nordlys, selvom det er uden for sæson. Men man ved jo aldrig med naturen, hvilket humør den er i. Det har vi efterhånden lært.

Valdis og amerikaneren er stadig i mit liv, og det er jeg lykkelig for. To fremmede mennesker, der er blevet til gode venner – én befinder sig på Island, én i Tokyo. Verden er proppet med spændende steder, kulturer og mennesker, og jeg søger konstant at tilføje flere både steder og mennesker til mit liv, for jeg oplever, at jeg bliver et både gladere og bedre menneske af at være sammen med spændende og søde mennesker. Og selvom der bor en lille, sky teenager indeni mig, som er lidt bange for, at folk ikke vil mig det bedste, så prøver jeg altid at tysse på hende, og i stedet stole på, at alt er godt.

Og det er det ofte.

GOD WEEKEND! 

/Louise

PS. Jeg elsker normalt The National så meget, at jeg driver mine kolleger til vanvid, og nu er der nedlagt forbud mod at høre mit elskede band, når det regner (egentlig meget fair beslutning). Men jeg elsker også popmusik, og jeg er faldet head over heals for det her nummer, som er lige på grænsen til at irritere mig, men jeg kan alligevel ikke lade være med at lytte til det konstant. Sådan er det tit med stormende forelskelser. Hvad synes du om nummeret?

Ellers er jeg blevet ret glad for dette nummer – igen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here