torsdag, juli 7, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #42

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #42

Selvom du har ferie, kan du sikkert stadig godt mærke, at vi nærmer os fredag – dagen med den løsslupne og flirtende personlighed, hvor du er mere gavmild med dine likes, hvor du smiler lidt mere, og hvor du nyder livets goder som eksempelvis alkohol, mad og sex lidt mere. Det siger statistikkerne i hvert fald, så lad os elske (med) fredagen og resten af weekenden!

Så røg Messerschmidt ud af Dansk Folkepartis top – men vi ved efterhånden godt, at det kun er et spørgsmål om tid, før korrupte politikere finder vej tilbage til toppen. Vi vælgere skal bare lige glemme, hvad det nu var, han gjorde, og det har vi glemt i morgen. Det var også ugen, hvor Miley Cyrus meldte ud, at hun er panseksuel og altså ikke betragter sig selv som noget køn men blot et menneske, hvilket ærlig talt er lige så trættende som en fri fortolkning af begrebet mandehørm.

Jeg har fundet ud af, at jeg er afhængig af Lauras Bakerys Red Velvet cookies, at jeg faktisk ikke rigtig kan se noget længere, hvis jeg ikke har mine briller på (som jeg aldrig går med), at jeg i øjeblikket er mere nysgerrig, end jeg nogensinde har været og derfor ved en masse om mange ting og mange mennesker og føler mig lidt som verdens bedste researcher og verdens største stalker, at jeg var forelsket i både Kim Larsen, Klaus Kjellerup og Peter Frødin, der jeg var barn, og måske er det derfor, jeg har lidt vanskeligt ved at finde ud, hvilken type mand jeg bedst kan lide, at jeg bliver lykkelig af at interviewe kloge mennesker, at jeg ikke rigtig kan lide ikke at arbejde, hvis jeg skal være ærlig, og at jeg aldrig kommer til at skære ost ud af min kost, selvom ernæringseksperter anbefaler mig at gøre det, jeg er nemlig sikker på, at jeg får mine superkrafter fra ost, så det kommer ikke på tale. Og med de nye erkendelse kan jeg meget snart gå glad på weekend:

TORSDAG

Back to future

Smuk lyd og kunst med Back To Future, Haeng og mono mono

I aften er der hele to events på programmet – det første er City Lights Session Copenhagen, som Back To Future står bag. Vi har tidligere anbefalet Back To Futures arrangementer, fordi de altid formår at lave events med spændende upcoming kunstnere på unikke locations, og denne aften er ingen undtagelse. Festen foregår hos designbutikken Haeng, som dæmper belysningen og skaber stemning med varme glødepærer – og så kommer mono mono, en ny dansk elektronisk duo, der laver ret spændende, drømmende og knitrende popmusik – du kan høre nummeret Citylights i playeren ude til højre (nederst, hvis du er på mobilen).

HVAD: City Lights Session Copenhagen HVORNÅR: I dag kl. 17-19 HVOR: Haeng, Vesterbrogade 204, 1800 Frederiksberg ENTRE: 50 kr. (køb billetter her)

pizza-party-graphic-2

Cover, AOK og LoveCopenhagen anbefaler: ”Tag til pizzafest med øl fra Brooklyn”

Sådan skrev Madklubben i går. Og ja, vi anbefaler! Endnu et event, vi ikke har lyst til at gå glip af, er Brooklyn Pizza Party. Hvis du følger med på Instagram, så du måske for nogle uger siden, at Brooklyn Brewery lancerede en ny øl, og i den forbindelse fik jeg en snak med Michala, som arbejder med Brooklyn Brewery i Danmark. Hun fortalte den mest charmerende historie om skaberne bag ølmærket – passionerede mennesker, der mod alle odds kæmpede for deres drøm og skabte en succes. Fordi jeg virkelig godt kan lide øl, og fordi jeg virkelig godt kan lide pizza, kan jeg ikke se nogen grund til at holde mig væk fra festen hos Madklubben i aften.

Udover pizza og øl, vil der være live street art (!), vinyler på pulten, pop-up street wear butik fra Legends og after party med DJ på Bar Next Door. I aften glemmer jeg, at jeg har nogle deadlines i morgen – nogle gange arbejder man bedst under pres (og jeg når jo alligevel altid mine deadline, ik, redaktør?)

HVAD: THE BROOKLYN PIZZA PARTY HVORNÅR: I aften kl. 17.30-00 HVOR: Gran Turino ENTRE: 290 kr. (mad og fire øl)


angel-olsen

Canadisk dragende sangerinde, Angel Olsen

Den amerikanske folk singer songwriter Angel Olsen spillede for nogle år siden to udsolgte koncerter på Vega – og på det tidspunkt havde min ekskæreste netop introduceret mig til hende. Jeg faldt for hendes dragende, lo-fi indspilninger med det samme, og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med hende, skal du skynde dig at lytte til hendes plader og købe billet til aftenens koncert, som er i DR Koncerthusets Studio 2. Jeg er sikker på, at det bliver en uforglemmelig oplevelse.

HVAD: Angel Olsen med band HVORNÅR: I aften kl. 20 HVOR: DR Koncerthusets Studio 2 ENTRE: 210 kr.


FREDAG

p3-guld

GULDREGN MED MUSIKPRISER

Jeg har altid været vild med prisuddelinger – jeg elsker den højtidelige stemning, talerne, tårerne, de sjove indslag, tv-kiksene, som uundgåeligt sker, når der livetransmitteres, og ikke mindst musikken. Jeg lapper det i mig, og jeg elsker, at vi stadig kan hylde nogle kunstnere, som har formået at favne bredt. Når vi får lov til at fyre den af med det flotteste skrud, champagne og kindkys, pailletter, glimmer, læbestift og høje hæle, bliver jeg modsat mange andre ikke kvalt i stemningen – jeg bliver høj. P3 Guld er den rigtige pris, det er den, der minder mig om Dansk Grammy i 1980’erne, hvor Helmig havde lange slangekrøller, og Lars H.U.G. var en glad dreng, der opfordrede danskerne til at elske sig selv.

Derfor skal jeg til P3 Guld, for jeg vil sgu også have høje hæle og glimmer på og fejre den brede kommercielle musik og dem, der kommer til at præge hitlisterne årene frem. Min favorit blandt de nominerede er Alex Vargas, som jeg har været vild med, siden hans første single udkom i 2014. Det sidste år er det gået stærkt for den unge mand, og det manglede da bare. Alex Vargas skal optræde, og det skal en anden af mine yndlings også, nemlig Karl William, men jeg glæder mig også til at se Liss og Chinah og naturligvis MØ.

Kan du ikke se showet live, sendes det på DR – og så er der selvfølgelig efterfest, som du stadig kan købe billet til.

HVAD: P3 GULD HVORNÅR: Fredag den 21. kl. 20 HVOR: DR Koncerthuset ENTRE: Udsolgt, billet til efterfest her.


LØRDAG

Det er noget tid siden, jeg har holdt sjatfest. Det er faktisk en del år siden. Jeg ved ikke, hvordan det kan være, at der altid er ca. 8-10 forskellige flasker spiritus i mine køkkenskabe, for jeg drikker meget sjældent spiritus, og jeg synes da ikke, jeg køber det nogensinde. Er der mon nogen, som efterlader dem hos mig? Måske nogle af mine dates har stillet en flaske i ny og næ? Jeg har faktisk ikke tjekket, om de har haft flasker i jakkelommen, så det er da en mulighed.

I hvert fald er jeg træt af de sjatter, så i stedet for at hælde dem ud, giver jeg dem til mine venner. Ja, sådan er jeg – deler ud af det, jeg ikke selv kunne drømme om at drikke. Og én af mine yndlingsvenner har bedt mig om at holde sjatfesten denne lørdag, så det gør jeg. Jeg er allerede begyndt at tænke over, hvordan jeg skal pynte op – hvordan ser der ud til en sjatfest? Skal jeg gå all in på pynt for at opveje de halvfyldte flasker, eller kører jeg temaet helt ud med iturevne guirlander, slatne balloner og konfetti trådt ned i guldtæppet?

Når vi har tømt de sørgelige rester, tager vi på Ideal Bar:

jærv

JÆRV PÅ IDEAL BAR

Ugen Københavnersnude spiller på Ideal Bar, og det MÅ du ikke gå glip af. Hun kommer til at løbe med en pris til næste års P3 Guld, så skynd dig at opleve hende på en intim scene og vær med fra start, så du også kan brokke dig, når hun bliver allemandseje, og du kan sige ting som, “nå men jeg har jo lyttet til Jærv siden de allerførste udgivelser.” (præcis som jeg lige har sagt om Alex Vargas). Det er elektronisk popmusik med danske tekster og et skiftevis drømmende og kraftfuldt udtryk. Jeg kommer nogle gange til at skrive ‘Jævn’, når jeg skal skrive hendes navn, og det er sjovt, for det er faktisk det modsatte af, hvad Jærv er.

HVAD: Jærv HVORNÅR: Lørdag den 22. kl. 21 HVOR: Ideal Bar ENTRE: 80 kr.


 

SØNDAG

skaermbillede-2016-10-19-kl-22-43-57

De sidste tre weekender har jeg arbejdet nonstop, og det er derfor, jeg absolut ikke skal lave noget som helst denne søndag. Andet end at se de sidste mange dages Deadline, for det nåede jeg desværre ikke i løbet af ugen* Og så vil jeg undre mig over, hvorfor jeg skulle rammes af angst på grund af, at andre folk åbenbart har efterårsferie, og det har slukket for mit eneste flammende lys i efteråret, Kirsten Birgit. Hvad sker der?!


 

Husk i øvrigt at læse Kaspar Colling Nielsens Mount København, Paul Austers Illusionernes Bog og Douglas Couplands Alle Familier Er Psykotiske, hvis du vil have lidt analog underholdning. Du vil grine. Det kan jeg garantere. Med mindre du ikke forstår bøgerne selvfølgelig.

GOD WEEKEND!

/Louise

Outfit Of The Week:


skaermbillede-2016-10-19-kl-22-51-39

 

*Det skal jeg selvfølgelig ikke, jeg skal se Crazy Stupid Love og Eat Pray Love, mens jeg overbeviser mig selv om, at Ryan Gosling er lige om hjørnet, og at jeg ligner Julia Roberts. I øvrigt har jeg fundet ud af, at kvinder åbenbart ikke må skrive først på Tinder og Happn. Jeg har gjort det fire gange, og ingen af gangene er der kommet noget godt ud af det. Og det ikke fordi, jeg skriver perverse ting… men det skulle jeg måske… er det for aggressivt, når kvinden tager det første skridt? Jeg kan simpelhen ikke finde ud af det, men det værste er, at jeg nok ikke kommer til at holde mig tilbage alligevel, jeg kan ikke lade, hvis jeg ser noget, jeg gerne vil have… 

Love Copenhagen
Love Copenhagen
Louise Taarnhøj. Presserådgiver hos Koalition. Stifter og redaktør. Fluffer og ildkugle. Sørger for, at der er indhold på sitet, som du kan lide. Holder derudover meget af smukke ting - mad, musik, vin. Kan ikke leve uden spændende samtaler med interessante mennesker.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste