Weekend by Lovecopenhagen #44

0
175
Jeg skal da love for, at kulden er kommet. Det slog faktisk ret hårdt i mandags, da jeg satte mig op på cyklen kl. 7.30 og skulle begive mig ud på min daglige 8 kilometers rute til arbejdet på Amager. Det var som om, at en eller anden havde byttet køleskabet ud med fryseren fra søndag til mandag – sådan føltes det i hvert fald. Men kulde eller ej så glæder jeg mig til weekenden, og jeg har allerede lagt en masse planer. Læs med her:

TORSDAG

Weekenden starter allerede torsdag, hvor du kan opleve danseforestillingen “The Perfect Humans” hos Kulturgeneratoren. Forestillingen er baseret på Jørgen Leth’s ‘Det Perfekte Menneske’, og den er ikke opbygget på den klassiske måde, hvor der er en scene, og så sidder publikum og kigger på. Det her er en unik danseoplevelse med 8 performere, der begiver sig ud af “tryghedszonen”, som er scenen, og ud blandt publikum. Og rygterne siger, at hovedpersonen ham selv også kommer!
Se traileren her.

HVAD: Danseforestillingen “The Perfect Humans” HVOR: Pasteursvej 7, 1799 København HVORNÅR: Fra 18.00-21.00 PRIS: Gratis entré

In english: You can kick of the weekend (almost) with a very unique danceperfomance called “The Perfect Humans”, which is based on Jørgen Leth’s “Det Perfekte Menneske”. The entrance is free and it is a way to get out of your comfort zone and experience something different.

FREDAG

Spark weekenden igang med manér med en sjatfest! Jeg har tilbragt hele min studietid i Aarhus, hvor “Klubben” (fedeste sted ever) på Aarhus Universitet ofte holdt deres berømte “Sjatfester”. Det var altid meget sjovt og meget vildt, så da jeg så, at Entreé Cph holder sjatfest fredag, så vakte det altså gode minder. Kom direkte fra arbejde og hjælp dem med at komme deres lager af øl, sprut og vin til bunds og fyld maven med cowboytoast og bølgefritter med remo – win!

HVAD: Fredagsbar/Sjatfest. HVOR: Steenwinkelsvej 19, 1966 Frederiksberg HVORNÅR: Happy Hour fra  17.00-19.00 PRIS: Gode priser på mad og drikke hele aftenen.

In english: I don’t know the english translation for “sjatfest”, but it’s basically a party where you drink all the leftovers of booze, wine and beer – not bad, huh? So that’s exactly what you can do at Entrée Cph friday. The Happy Hour starts at 17.00!

LØRDAG

Jeg elsker elsker elsker serien “Ditte og Louise”, og jeg blev oprigtig ked af det, da de aflyste den efter 2 hylemorsomme sæsoner. Øv! Men på lørdag kan du opleve de to sjove damer, Ditte Hansen og Louise Mieritz, i Revymuseets Moderne Salon, hvor de fortæller om deres makkerskab, erfaringer fra Cirkusrevyen, Zirkus Nemo og noget om, hvad de laver nu. Jeg ved ikke med dig, men det er jeg ret nysgerrig på. Og så bliver det garanteret ret sjovt, hvis man bare kender lidt til de to damer.

HVAD: Moderne Salon med Ditte og Louise. HVOR: Allégade 5, 2000 Frederiksberg HVORNÅR: Fra 15.00-16.00 PRIS: 125 kr.

In english: The two danish funny girls, Ditte and Louise, will tell us what they are up to right now, speak about their partnership and also speak about their experiences from Cirkusrevyen. I am quite sure that it will be pretty funny.

Psst.. varm op med deres “lille” indslag fra Zulu Comedy Galla. Er jeg den eneste, der håber, at de gentager dette på lørdag?

SØNDAG

Namasté.
Jeg har altid været meget glad for yoga, og jeg har dyrket det i over 10 år efterhånden. Nogle gange har jeg holdt længere pauser, men jeg vender altid tilbage til denne motionsform, da jeg virkelig synes, at det giver mig meget både mentalt og fysisk. Jeg elsker, at jeg allerede efter at have dyrket yoga et par gange kan mærke, at jeg er blevet stærkere i mine led og kan gå dybere ned i mine stræk. Og så elsker jeg, hvor afslappet jeg bliver af det – uanset hvor stresset min dag har været. Jeg kan virkelig kun anbefale alle at dyrke yoga.

Nå, men du kan også prøve yoga. Og det synes jeg virkelig, at du skal. Der er mange forskellige yogasteder i København (måske jeg skal lave et separat indlæg om det?), og på søndag kan du fx prøve et flowhold, som afholdes af yogacentret HéLT på Frederiksberg, og er den perfekte søndagstreat både til dig, der er helt nybegynder eller mere erfaren. Er du ikke til FlowYoga, men hellere vil prøve nogle af de andre former for yoga, så kan du se hele deres søndagsskema her.

HVAD: Yoga med HéLTHVOR: Henrik Steffensvej 4-6, 1864 Frederiksberg HVORNÅR: Fra kl. 10. Pris: Fra 140 kr for en gang. Se mere her.

In english: I love yoga and everything that it does to my health, mentally and physically. It is something I have been practicing one and off for over 10 years, and I always go back to it. I love the way it makes me strong and relaxes me after a busy day. That’s why I think that you should try it too this sunday!


På det seneste…

Har jeg frosset ret meget som nævnt i det indledende afsnit. Og jeg kan godt mærke, at kulden og mørket påvirker mit sind. Hver vinter kommer det som en overraskelse, og jeg forstår pludselig meningen med ordet “vinterdepression”. ‘Depression’ er nu meget sagt, men man får bare lyst til at kravle ind under dynen og aldrig komme ud. Før maj.

I weekenden havde jeg det på denne måde. Jeg havde ikke lyst til at gå ud, jeg ville bare blive hjemme i varmen. Men min kæreste fik mig overtalt, og jeg tog min tykkeste jakke på og mine varmeste strømper og så begav vi os ud på en lang tur i Københavns gader. Det blev faktisk til omkring 10 km, og vi kom omkring Nørrebro, søerne, Østerbro og indre by. En fantastisk hyggelig tur hvor vi fik nogle lange snakke om alt og ingenting. Og efter jeg havde fået gået mig varm, fandt jeg endda smilet frem 😉

23223092_10155836296472229_601137138_o

Ha’ en dejlig weekend.

/Nathalie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here