WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #47

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #47

by 24/11/2016
Det har mildest talt været en mærkværdig uge; den store københavnerelsker og min litterære helt, Jan Sonnergaard, døde, jeg opdagede til min store lettelse, at jeg kunne blive boende i min skønne lejlighed i hjertet af Frederiksberg og så blev jeg ramt af forelskelse på et galleri på Vesterbro. Nu skal de mangeartede indtryk fordøjes med en weekend, som jeg hellere ser grøn end sort, norsk end dansk og bevægelig fremfor fast.
FREDAG: BLACK FRIDAY GO HOME

Et af mine mareridt handler om at blive fanget på Strøget en travl decemberweekend eller endnu værre; nu på fredag, hvor det afskyelige koncept Black Friday lokker til storforbrugerisme. Til gengæld vil jeg gerne shoppe gennem GoGreen Friday, der er et modsvar til den sorte fredag. GoGreen Friday sætter det bæredygtige forbrug på dagsordenen og opfordrer alle til at tænke over, hvordan vores ”køb-fordi-jeg-kan-kultur” har en dårlig effekt på både mennesker såvel som miljø i hele verden. På fredag kan du derfor finde produkter og serveringer, der koster lidt mere end de plejer på gogreenfriday.dk som eksempelvis det danske modebrand Best Behavior, der forhandles i butikken Gul på Blågårdsgade (se deres Green Friday event her). Betaler du fx 10% mere for en ting, donerer virksomheden også 10%. Overskuddet går til Remake Christmas inviterer til genbrugsjul, hvor du fra 1. til 14. december kan besøge den eventyrlige landsby på Nytorv og lave alt fra julegaver til julepynt af overskud fra byens butikker. Der kommer hele tiden nye GoGreen Friday butikker til, så hold øje med gogreenfriday.dk og GoGreen Friday og gør fredagen grøn fremfor sort.

HVAD: GoGreen Friday HVOR:  gogreenfriday.dk HVORNÅR: Fredag og fremefter

skaermbillede-2016-11-22-kl-18-57-56
LØRDAG: JUL SOM I SKAM

Nej, jeg har på ingen måde sluppet min indre Noora og crush på SKAM. Sidste weekend endte jeg til fest hjemme hos en nordmand og frydede mig hver gang, at folk sagde “kødder du med meg”. Næste morgen så jeg ugens afsnit i senge to gange, mens jeg spiste den danske version af kanelbullar fra Meyers. Derfor er der heller ingen tvivl om, at det eneste julemarked, jeg skal på i år, er ‘Norsk julemarked i Sjømannskirken‘:

Det blir salg av norsk tradisjonsmat, som f.eks. pinnekjøtt, lutefisk, norsk sjokolade, julekaker i mange slag og mye mer. Kirken er smekkfull av boder der man kan finne håndarbeid og gode julegaver. Vi holder lotteri, og tombola for barna – der man kan vinne mange fine gevinster. I tillegg har vi et flott loppemarked i kjelleren, der man kan gjøre flere scoop! Hvorfor ikke gi en miljøvennlig fin bruktgave denne julen? I vår café kan du smake norsk rømmegrøt og julegløgg, krumkaker med multekrem, vafler, verdens beste og mye mer. Her kan du sitte og nyte julestemningen, finne nye bekjentskaper og få en smak av norsk jul!

Behøver jeg sige mere, ass!?

HVAD: Norsk julemarked HVOR: Sjømmanskirken, Ved Mønten 9, Kbh. S HVORNÅR: Fredag – søndag ENTRÉ: 10 kr. (Serr? Det er så meget billigere end den fesne ostetoast, som Isak købte i Nissens kantine!)

14963150_1260762667328239_4437466638811078498_n
SØNDAG: SE DET, DU IKKE SER

Sidste fredag var jeg til ferniseringen af udstillingen ‘You Can’t See’ af kunstneren Hej, som har kastet sig over alt det, som bevæger sig omkring os, men som vi ikke kan se med det blotte øje. Det var en virkelig fin blanding af forskellige medier som malerier, installationer og andre værker, som jeg stærkt vil anbefale dig at tjekke ud. Søndag er sidste dag for ‘You Can’t See’, så sving endelig forbi Vess og berig din søndag med et kulturelt indspark, når du alligevel skal ned efter junk på Isted Grill. Galleriet er nok småt, men oplevelsen er stor – og så kan du være heldig, at blive forelsket derinde.

HVAD: You Cant See by Hey HVOR: Vess, Oehlenschlægersgade 35, Kbh. V HVORNÅR: frem til søndag ÉNTRE: Gratis

 

 

Jeg går på weekend med sommerfugle i maven og tunghed omkring hjertet. Jan Sonnergaard har været min danske, litterære helt lige siden, at jeg som så mange andre blev introduceret til ‘Radiator’ i gymnasiet. Mit første interview (nogensinde) var med ham, da jeg var i praktik på det hedengangne københavnermagasin WHERE2GO. Artiklen skulle være kort. Interviewet strakte sig over flere timer i kælderen på Floß, hvor vi drak skingrende stærke ‘Søde Jan’ og jeg efterfølgende slingrede hjem på cykel over Langebro. Sidste år i oktober havde vi fornøjelsen af ham her på bloggen som Københavnersnude i forbindelse med hans (desværre sidste) roman ‘Frysende Våde Vejbaner’ (genlæse snuden her). Jeg kommer derfor til at bruge noget af weekenden på at nyde hans velskrevne ord og finde den gamle artikel frem. Og så kommer jeg til at gribe det, som har fået liv igen i mit liv; nemlig kærligheden, der blomstrede op blandt ting, vi ikke ser, og flasker med rigelige mængder rødvin på Vess.

 

/Ditte

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.