WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #48

0
373
shaka loveless

Det er den sidste weekend før den sindssyge jule-måned, som jeg både elsker og frygter – for er der noget, der føles påtrængende, så er det, når det er besluttet i plenum, at vi skal hygge os. Og det skal vi i december! Men fred være med det – for denne sidste weekend i november byder på så fede arrangementer, at det bliver umuligt ikke at hygge sig. Jeg kommer eksempelvis til både at hænge ud på en popup-bar, til en koncert, i biografen, til en demonstration, til Movemberfest, til et lagersalg og på min sofa med adskillige lækre podcast på anlægget. Læs mere her:

I øjeblikket lader det til, at der sker ubehageligheder hver fredag. For to uger siden blev Paris ramt af et voldsomt terrorangreb. I sidste uge lavede nogle lømler den ondeste prank og sendte falske advarsler rundt på SMS om et forestående angreb på Nørreport. Hvad bliver det næste?

Jeg er fast besluttet på ikke at lade mig skræmme i min gøren og laden, selvom det kan være svært. Det handler simpelthen om at lade være med at fokusere på det, vi er bange for. Vi kan gå helt i selvsving, når vi diskuterer disse sørgelige scenarier, og til sidst kan vi ikke magte det og lukker i stedet vores døre for verden. Det er så trist, som noget kan være. Jeg nægter!

Vi må generelt ikke lade os styre af vores frygt – heller ikke, når det kommer til lidt mere jordnære situationer. Det nemmeste er at lade være, men dér, hvor vi vover, lever vi jo. Jeg er inderst inde en bangebuks, men i mit liv har min insisteren på at glemme min frygt resulteret i et job som piccoline, hvor jeg skulle lave varm mad hver dag til 30 arkitekter i et år, selvom jeg ikke kunne lave mad, da jeg startede. Jeg har stillet op i et talentshow og sunget for 2 mio. danskere, selvom jeg havde den ringeste selvtillid. Jeg har kastet mit hjertet efter utallige kreative knudemænd, selvom det fra start virkede håbløst (for hvad nu hvis). Jeg har ringet et uendeligt antal redaktører og journalister op for at høre, om de mon har modtaget min pressemeddelelse – og ind imellem fået en verbal røvfuld for min frækhed i at gribe knoglen og forstyrre vigtige mennesker på diverse redaktioner. Og i denne uge har jeg lagt mit til tider turbulente kærlighedsliv ud til skue i en artikel i ALT for damerne.

Jeg tror nemlig på, at 1) vi nærmer os hinanden ved at nedbryde tabuer, og 2) man bliver sgu gladere af at turde. Så min opfordring til mig selv og til dig er at turde noget i denne weekend. Det kan sagtens være i det små – smil til en fremmed, syng mens du cykler, book drømmerejsen, fri til din kæreste, lav den soufflé! Jeg tror på dig – og ring bare til mig, hvis du tvivler på, om du tør. Så pepper jeg dig op. Vi ved jo for fanden ikke, hvornår det her er slut.

FREDAG

lulu ravnsborggade

Ny pop-up bar i Ravnsborggade

I sidste uge var jeg forbi en ny, interimistisk bar på Ravnsborggade, sammen med to søde veninder og en god ven. Lúlú hedder baren – eller det kommer den til at hedde, når den for alvor åbner op fredag den 4. december. Indtil da er der åben i den midlertidige bar hver fredag og lørdag fra kl. 16-02. Den er hyggelig, og den er ejet af hyggelige folk. Det støtter jeg.

black friday bio

Billig biftur

Denne fredag er det Black Friday over hele landet – et amerikansk koncept, hvor du kan shoppe igennem til lave priser og gode rabatter. Vist nok for at få folk til at købe julegaverne nu. Jeg skal ikke shoppe, men jeg vil overveje at tage i biografen, hvor der også er tilbud, i hvert fald i Nordisk Film Biografer, hvor du kan se film som ‘Krigen’, ‘Kartellet’, ‘9. April’ og ‘Mennesker Bliver Spist’ for kun 25 kr.

 

LØRDAG

juledage i jægersborggade

Forskud på julen

Vi er så tæt på jul, og alligevel føler jeg, at det er at snyde lidt at nyde godt af julens glæder allerede nu (skriver jeg med hånden nede i Karen Volfs pebernødde-pose). Alligevel vil jeg befinde mig til Juledage i Jægersborggade, for den gade er jo som en lille by i byen. Og så er der masser af lækre steder, som Manfreds & Vin, Istid og Coffee Collective, som kan forsøde lørdagen med godt til ganen og maven. Og der er faktisk også adventskoncert i Stefanskirken, men det er naturligvis først om søndagen – og det er kl. 17.

youyouyou ideal bar
Kompetente mænd på Ideal Bar

Om aftenen skal jeg på Ideal Bar. Dem af jer, der følger med på Instagram (@lovecopenhagen) har hørt om YouYouYou, der holdt release party i Nohos nye kælderbar den 7. november. Nu spiller de koncert på Ideal Bar med opvarmning fra dygtige Laurence, som nogle af jer kender som Laurids Smedegaard. To artister, som helt sikkert vil gøre lørdag aften både festlig og fortryllende. Det starter kl. 20.

shaka loveless

Sympatisk og pissehamrende dygtig

Det er svært at se, hvorfor man skulle befinde sig andre steder end i nærheden af Vega denne lørdag, for samtidig med koncerten på Ideal Bar, underholder Shaka Loveless i Store Vega. Jeg har faktisk aldrig oplevet Shaka Loveless live før, men jeg har set ham optræde i diverse tv-programmer, og dér har han fanget min opmærksomhed hver gang. Og så virker han som én af landets mest sympatiske mænd. Det er også kl. 20.

6847065-standard1

Movember Shave Off Party på The Standard

Skulle jeg bevæge mig væk fra Vega på denne lørdag, så kommer turen til at gå til The Standard, hvor en masse mænd vil tage afsked med deres skæg. Ja, det er stadig nogen, der fejrer Movember, og på lørdag kan du komme til Schnurrbart-fest på The Standard Jazz Klub, hvor Carl’s Barber Shop vil være til stede, så herrerne kan få shavet deres moustache af, i den helt rigtige old fashion style for at fejre slutningen på årets Movember. Kongen af bakkenbarter, Master Fatman, vil stå for de labre vinyler, mens baren vil flyde over med potente Movember-cocktails. Selvom jeg er mega stor fan af skæg, så lyder det som et rart sted at befinde sig denne weekend. Det er kl. 22, og det er gratis! 

SØNDAG

klimamarch

Klimademonstration

Jeg er bekymret for klimaet, ligesom så mange andre. Jeg synes, det er trist, at der ikke er mere fokus på det – hvorfor skal alt handle om vækst – hvis vi til sidst ikke har nogen planet at vækste på. Jeg har meget svært ved at forstå prioriteringen. Derfor vil jeg gå med i klimademonstrationen denne søndag fra kl. 13-16 ved Den Røde Plads. Jeg ønsker et grønt og globalt ansvarligt Danmark, og denne klimamarch foregår dagen før COP21 klimatopmødet i Paris, så måske kan vi skabe noget opmærksomhed og sætte streg under, at ikke alle er enige i, at klimaet skal nedprioriteres i den politiske dagsorden.

best behavior

Pop-up shop, jazz og yoga

Når jeg har været til klimamarch, vil jeg svinge forbi Skydebanegade, hvor Best Behavior, mallow og re-sources har lavet en pop-up shop. Der er faktisk også gratis yogaundervisning kl. 9.45, så hvis ikke aftenen på Ideal Bar og Vega har slidt for meget på min energi, smutter jeg herned og strækker ud i en times tid. Ellers bliver det til eftermiddagshygge i shoppen på Vesterbros hyggeligste gade. Og så skal det lige siges, at shoppen faktisk allerede popper op om lørdagen, hvor der er jazz og æbleskiver!

third ear

TV og Radio

Om aftenen skal jeg naturligvis se sidste afsnit af Broen – der er mange løse ender, jeg mangler at få bundet sammen, synes jeg – men det lover til at blive en fantastisk finale. Og mens jeg så laver mad, skal jeg høre én af mine yndlingspodcasts. Jeg har efterhånden mange, jeg skal nå hver uge (Den Korte Radioavis hver dag!), og jeg kan i den grad anbefale Thirdear x Politiken, Eksistens, TedTalk og Romerriget. Du griner, undres, underholdes og bliver klogere. Alt sammen på samme tid. Og det er endda helt uden alkohol. Ja, man skulle ikke tro, at det kunne lade sig gøre, men prøv selv at lytte.

RIGTIG GOD WEEKEND – og så kan vi godt begynde at glæde os til årets sidste måned!

/Louise

PS. Jeg har genfundet kærligheden til dette fabelagtige Stella Polaris-remix af Rangleklods’ Behaviour – det kan du passende lytte til, når du bevæger dig gennem byen fra sted til sted i denne weekend:

Og ellers skal du lytte til Minds of 99, som bare bliver bedre og bedre. Det er lang tid siden, at jeg har følt en nærmest teenage-agtig fryd af at lytte til ny musik, men den følelse kan Minds altså skabe. TAK!