Weekend by LoveCopenhagen #5

Weekend by LoveCopenhagen #5

by 01/02/2018
Hånden på hjertet – det meste af januar har jeg været lidt i hi. Jeg har hygget mig derhjemme og ikke fået brugt København helt så meget, som jeg plejer. Men det skal der laves om på i denne weekend! Byen byder nemlig på rigtig mange spændende tiltag, som jeg ikke vil gå glip af. Og min kalender er fyldt med kunst og musik, som jeg glæder mig til at nørde de næste par dage. Læs med her:

TORSDAG

Made in Space

Made in SpacePhoto credit: Tycho Brahe Planetarium

Min torsdag eftermiddag skal jeg bruge på at blive klogere samtidig med, at jeg får en oplevelse rent visuelt. Torsdag den 1. februar 2018 er nemlig dagen, hvor Tycho Brahe Planetarium åbner op for deres nye udstilling ’Made in Space’. Der har været teaset en hel del for udstillingen rundt omkring, og jeg har derfor glædet mig til at se den længe!
Udstillingen handler om, hvor vi alle sammen kommer fra, og tager publikum med på en kosmisk rejse, der undersøger, hvor de forskellige grundstoffer, som udgør kroppens byggesten, bliver dannet i rummet. Hydrogenet i vandet i vores celler kommer for eksempel fra Big Bang, jernet i vores blod er blevet dannet inde i stjerner, og zink, som er vigtigt for immunforsvaret, kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer.
En af grundende til, at jeg især glæder mig til opleve udstillingen er, at den er lavet i samarbejde med 59 Productions, og skulle være en high tech eksplosion af visuelle udtryk.

HVAD: Udstillingen ’Made in Space’ HVOR: Tycho Brahe Planetarium HVORNÅR: Fra den 1. februar PRIS: Varierer.

IN ENGLISH: ’Made in Space’ is a new exhibition, which opens the 1st of February. It is about our history – Big Bang and life in the universe.

 

FREDAG

Vinterjazz 2018

keld_Lauritzen_foto_1_2-thumb-1200Photo credit: Keld Lauritzen

Jeg har det lidt med jazz, som jeg har det med rødvin – det er noget, jeg øver mig på. Så på fredag vil jeg slå to fluer med ét smæk og tage ud efter arbejde og lytte til noget jazz og drikke et glas rødvin. Der er nemlig Vinterjazz festival i København. Jeg ved ikke så meget om jazz, men jeg har allieret mig en ven, som har besluttet, at vi skal på Drop Inn i København K og høre Miriam Mandipira. Hun skulle nemlig være virkelig dygtig. Miriam Mandipira er inspireret af stjerner som Ella Fitzgerald og Aretha Franklin, og koncerten skulle byde på alt fra swingende jazz over smukke ballader til blues og funkmusik. Jeg glæder mig!

HVAD: Vinterjazz festival 2018 HVOR: Flere steder i København HVORNÅR: Fra den 2 – 25 februar PRIS: Varierer.

IN ENGLISH: It’s time for the annual Winter Jazz festival in Copenhagen. For the next three weeks you can experience an outstanding line-up of artists playing all over the city.

 

LØRDAG

UHØRT Præsenterer 2018

Photo credit: Privat billede taget på UHØRT i sommers, Catharina

Det meste af ’sommeren’ festede jeg udenfor på Roskilde, Distortion, Haven, Musik i Lejet, Summer in the City-festival og UHØRT. Det var fantastisk, men da sommeren var forbi var jeg også en smule mættet af at være på festival. Det var lidt hårdt med al den regn, men nu er jeg begyndt at savne festivallerne igen! Jeg savner at høre musik, der overrasker – og nørde nye artister. Derfor blev jeg begejstret, da jeg så eventet ’UHØRT præsenterer 2018’. I fornemt selskab af resten af team-LoveCopenhagen vil jeg derfor tage til endags-festival i Pumpehuset, når UHØRT præsenterer syv nye artister, som lyder spændende på hver deres måde. Om aftenens lineup skriver UHØRT:

Motorique: Motoriques lydunivers placerer sig i et charmerende krydsfelt mellem synthpop, krautrock, psykedelisk pop og 70’er funk. Kompositionerne er stramme og kompakte, men lyden er alligevel levende og håndspillet.

BROER: Barrierer brydes, og broer bygges, når to brødre mødes over tunge, tektoniske beats, fængende melodier og hudløst ærlig lyrik. Broer består af Aleksanders soulvokal og Carlos’ legesyge rap.

The Oceans: Bandet The Oceans’ karakteristika er støjende guitarer, insisterende beats og fængslende melodier. Udtrykket er en kombination af byens puls, støj og kaos samt den ro, man finder i dette hav af impulser.

Teenage Love: Teenage love laver eksperimenterende pop-musik der bryder de faste rammer med legende tekster og melodier, lækre beats og en overflod af violinharmonier.

Eerie Glue: Hvis du tager en smule støj, tilsætter en knivspids pop og rører det rundt i en god omgang alternativ rock, så har du Eerie Glue.

Julie Ellinor: Det er inderligt og ørehængende – lidt poppet, lidt rocket og med inspiration fra folk og soul.

SUNDAYS: Kvartettens særegne stil væver sig gennem poppens melodiøsitet, indie-rockens melankoli og folk-scenens lidenskabelige tekstunivers.

Det kan ikke andet end at blive godt!

HVAD: Koncert, UHØRT Præsenterer 2018 HVOR: Pumpehuset HVORNÅR: Den 3. februar kl. 20.00 PRIS: 135 kr.

IN ENGLISH: I cannot wait for this event! On Saturday, I will go with the rest of team-LoveCopenhagen to Pumpehuset and listen to live music when UHØRT festival presents seven new Danish artists.

 

SØNDAG

’The Wave’ lyser København op igen

Frost Festival, The WavePhoto credit: Frost Festival

På søndag vender ’The Wave’ tilbage til Ofelia Plads. Og jeg har uden tvivl tænkt mig at ta’ en varm kop kaffe i hånden og lægge vejen forbi det 80 meter lange interaktive lys- og lydværk, når det igen lyser Vinterkøbenhavn op!
Værket er skabt af lysdesignkollektivet Vertigo. ’The Wave’ er udstyret med 80 censorer fordelt på de 40 trekantede porte, som er programmeret til at reagere med lys og lyd, når de besøgende bevæger sig igennem værket. På den måde bliver man som besøgende medskaber af værkets udtryk, og det synes jeg er ret sejt. Værket er ikke helt det samme som sidste år. Det har nemlig fået komponeret to nye lys- og lyduniverser. Det kan opleves fra den 4. februar til vintertiden slutter den 25. marts.

HVAD: Den interaktive lys- og lydinstallation ’The Wave’ HVOR: Ofelia Plads HVORNÅR: Den 4 – 25 februar, kl. 06.00-24.00 PRIS: Gratis. Læs mere om Frost Festival her.

IN ENGLISH: Every year, Frost Festival shines a light in the dark month of February and presents a series of curated music events and light installations at handpicked locations in the Copenhagen area. On Sunday, I will go and see ’The Wave’, which is an interactive light- and sound installation at Ofelia Plads.

 

Jeg håber du får en skøn weekend!

/Catharina

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.