WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #51

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #51

by 18/12/2015

Det er jul, det er cool, det er nu, vi hygger os bedst. Og derfor er der mange arrangementer for dem, der holder jul i storbyen. Jeg selv tager til Norges land for at suse ned af de hvide bakker på et par brædder, men det skal da ikke være en hindring for at anbefale nogle hyggelige ting i den gode gamle København.

 

FREDAG – Fredagslounge Julespecial

Kenneth Bager

På Louisiana sker der altid fede ting og sager. I dag er der Fredagslounge julespeciel, hvor Kenneth Bagers Music for DREAMS præsenterer Nick Mackrory & Harry Collier. De to britiske kunstneres udgivelse beskrives som “Et elektronisk og organisk lydunivers i genren ‘Balearic’; house-musik inspireret af Sydeuropas sprudlende klubscene“. Jeg er sikker på, at det nok skal blive en fed fest.

Hvor: Louisiana Museum of Modern Art, Louisiana Cafe. Hvornår: Fredag den 18. december kl. 18.00. Pris: Gratis for museets gæster.

 

FREDAG – Julefest i Kronprinsensgade

kronprinsensgade 2

Det er ikke lang tid siden, at Kronprinsensgade var dækket til med rullegræs til årets Havefest. Nu er det blevet en del koldere udenfor, og turen er kommet til den forhåbentlige snart hvide jul, selvom jeg ikke tror, at den falder foreløbigt. Det er nemlig tid til julefest i Kronprinsensgade. Det er Copenhagen Christmas, der sammen med butikkerne i gaden inviterer til julehygge og gløgg. Der kommer musik, varmelamper og siddepladser, så du kan opleve den hyggelige julestemning i en af de hyggelige københavnske gader.

Hvor: Kronprinsensgade. Hvornår: Fredag d. 18. december fra kl. 16-19. Pris: Gratis.

 

LØRDAG – måneskinstur på Rådhuset

københavns rådhus

Vi har et af de smukkeste rådhuse i landet. Jeg er fuldstændig vild med det, og så bærer det på så mange traditioner, store begivenheder og historier. På lørdag inviterer Københavns Rådhus alle til måneskinstur en julenat. Her kommer du hele vejen rundt på det store smukke Rådhus. Du bliver guided igennem Borgersalen og andre flotte steder i bygninger, og undervejs hører du fortællinger om bygningens historie – om Rådhusforvalter Ernst Larsen og “Rådhusets fader” Finansborgmester Borup, som sammen med Elna og Fru Olrik udgør nogle af husets spøgelser. Det lyder som en (u)hyggelig rundtur med masser af gode historier. De byder på en rådhuspandekage og et glas mousserende vin eller en økovand på vejen, og kl. 24.00 står du på tårnets balkon, og spejder ud over byen og hører klokkerne kime. OBS: Du skal have nissehue på.

Hvor: Københavns Rådhus. Hvornår: Mødested ved hovedporten kl. 22.00 (lukker 22.05), hvorefter turen går ind på Rådhuset. Pris: Du kan købe billetter her. Voksen: 130 kr. og børn: 80 kr.

 

SØNDAG – julehygge

Min yndlingsjulesang for tiden er fra sidste års julekalender. Jeg er vild med den og Mads Langer.

Jeg har mange yndlingsjulefilm, men denne her bliver altid sat på.

 

Så er der kun tilbage at ønske en rigtig glædelig jul til jer allesammen! Ho ho ho ho….

/Maria

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.