WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #51

0
243
Julen er hjerternes fest – og lad os bare bide mærke i ordet ‘fest’. De næste dage byder nemlig på masser af musik og festivitas, som ikke behøver at forgå sammen med hverken famse eller svigerfamilien. Når du først har svedt juledellerne af, kan du passende sluge en omgang frisk luft, mens du ser et af årets små mirakler helt tæt på. Med andre ord; leder du efter alternativer til julen i familiens skød, så er hjælpen her.

god-goes-deep

LILLEJULEAFTEN: Gud går dybt i Vor Frue

Jeg er vild med God Goes Deeps magi i Vor Frue kirke, hvor det non-profitte event formår at skabe et roligt frirum til forbydelse i nogle af byens smukkeste omgivelser. Lillejuleaften kan du opleve Soul Anders aka Anders Andreasen & Søn samt Double Seitz aka Adam & Kay Seitzmayer spille julen ind og afrunde dette års God Goes Deep, som først er tilbage den 17. februar næste år. Har du ligesom mig allerede forladt byen lillejuleaften for at vende snuden mod familien, så kan du sætte Chris Rea på pause for en stund og i stedet lytte til et af de 98 tidligere dj-sets fra God Goes Deep lige her

HVAD: God Goes Deep HVOR: Vor Frue Kirke HVORNÅR: Kl. 20 ENTRÉ: Gratis

In English: God Goes Deep in Vor Frue Kirke from 8 pm. Free admission.
stengade-julejam

JULEAFTEN: Julejam på Stengade

Jeg er ikke i København juleaften men sidder hjemme hos de gamle i Fensmark på Sydsjælland. Skulle jeg i byen juleaften, ville det blive på Crazy Daisy i Næwer – og det vil jeg ikke anbefale dig. Men er du i København juleaften og mangler et sted at få din juleboogie på, så slår Stengade traditionen tro dørene op for deres årlige julejam. Når klokken slår tolv kommer hip hop-julemændene Cars10 og DJ Pladespiller med deres store pladesæk, så du kan danse juleflæsket af til sprød hip hop, lækker soul, silkeblød boogie og svedig disco hele natten.

HVAD: Julejam på Stengade HVOR: Stengade 18 HVORNÅR: Lørdag kl. 23.59 ENTRÈ: Gratis

 In English: Christmas party at Stengade 18 from 11.59 pm. Free admission.

emil-langes-lorte-lounge
1. JULEDAG: Lort på Chateau

Igen; don’t do Crazy Daisy i Næwer. Det er bliver helt sikkert noget lort. Det samme gør det på Chateau Motel – men på den gode måde. For her kan du komme til Emil Langes Lorte Lounge med masser af dårlig julemusik og gløgg – et perfekt pusterum til dig, der allerede har fået nok af julefestlighederne i familiens skød og bare har lyst til at komme væk fra onkel Arnes dårlige ånde og tante Grethes dumsmarte bemærkninger. Helt lortet bliver det dog ikke, for sammen med Emil Lange kommer Dixone – bedre kendt som Anders Dixen, der er en del af AVAVAV. Med andre ord; der skal nok komme styr på lortet, hvis du tager på Chateau.

HVAD: Emil Langes Lorte Lounge  HVOR: Chateau Motel, Knabrostræde 3, Kbh. K HVORNÅR: Kl. 22 ENTRÉ: Gratis til kl. 00.00

In English: Christmas Party with Dixone at the Chateau Motel. Free admission from 10 – 12 pm.

zoo-okapi
2. JULEDAG: Cutness i ZOO

Jeg har gennem året været ret begejstret for Zoo, som jeg både har fremhævet som byens bedste datingspot og for deres nye og smukke bro over savannen. I juledagene vil jeg derfor anbefale dig at komme helt ned i gear sammen med de nuttede dyr. Du kan blandt andet komme på julebesøg hos den sjældne okapiunge, hvis vidunderlige historie jeg skrev om her. Den 24., 25. og 26. december kan du fra kl. 11 til 11.45 besøge den lille okapi i dens stald, hvor du måske også er heldig at se dens halvbror; den lille antilope, som okapi-parret adopterede, da de havde problemer med at sikre arvefølgen.

HVAD: Julebesøg hos okapiungen HVOR: Zoo HVORNÅR: 24., 25. og 26. december kl. 11 – 11.45 ENTRÉ: 170 kr.

In English: Visit the newborn and rare okapi in its barn the 24th, 25th and 26th of December from 11 – 11.45 am at Copenhagen Zoo. Ticket: 170 DKK.

 


 

Det er mit sidste weekendindlæg for i år – et år, hvor jeg har tabt mit hjerte flere gange til vores fantastiske by og ikke mindst til mændene i den. I denne hjerternes tid banker det dog ufortrødent videre, mens Mariah Careys søde julehit kører på repeat som soundtrack til min ønskeliste.

Jeg håber inderligt, at du, kære læser, får de bedste juledage fyldt med kærlighed til dem, du har nær, dem, der lige er kommet ind i dit liv og dem, som du måske møder lige om lidt dansegulvet en julenat.

De bedste julehilsner fra

Ditte

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here