Weekend by LoveCopenhagen #43

Weekend by LoveCopenhagen #43

by 26/10/2017
Det er ingen hemmelighed, at jeg blev meget glad og beæret, da de dygtige damer bag bloggen spurgte, om jeg ville være en del af team-LoveCopenhagen. Jeg kunne selvfølgelig ikke andet end at sige: Ja! – København har nemlig mit hjerte. Jeg glæder mig derfor til at dele mine bedste tips og tricks til byen med jer. Og jeg håber I vil læse med på mit første indlæg, der handler om mine weekend-planer, som bl.a. står på film, kunst, shopping og fest i vores fine by.

TORSDAG

’Mens vi lever’ 

mens vi lever

Torsdag er dagen, hvor Mehdi Avaz debutfilm ’Mens vi lever’ får premiere i de fleste biografer i København. Jeg var så heldig at få lov til at se filmen i tirsdags, da den havde forpremiere i Imperial. Og jeg kan kun anbefale dig at skyde weekenden i gang med en tur i biografen for at se den! Personligt kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har set så god en dansk film, og mit hjerte er stadigvæk helt berørt over historien.
’Mens vi lever’ er baseret på autentiske begivenheder og fletter på den fineste måde to parallelle fortællerspor sammen, når fire unge menneskers skæbne mødes.
Brødrene Mehdi og Milad Avaz debuterer som henholdsvis instruktør og manuskriptforfatter på filmen.
Jeg er ikke filmanmelder. Men jeg føler mig overbevidst om, at vi kommer til at se meget mere til brødrene Avaz. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til at se deres næste projekt!

HVAD: Filmen ’Mens vi lever’ HVOR: 90 biografer i Danmark HVORNÅR: Afhænger af biografen PRIS: Afhænger af biografen

In English: Thursday, the new Danish movie ’While We Live’ premieres across cinemas all over the country, and I can highly recommend that you go see the movie made by the talented Avaz brothers.

FREDAG

Fernisering på ’Flora in situ’

flora in situ
På fredag efter arbejde har jeg tænkt mig at tage et smut forbi Vesterbro, hvor der er fernisering af udstillingen ’Flora in situ’, som bygger på et samarbejde mellem fotografen Rosalina Serup og floristen Poppykalas. Blomster bruges jo ofte til at udtrykke følelser mellem afsender og modtager. Men igennem en række fotografier eksperimenterer kunsterne med betydningen, når de spiller de symboltunge blomster op mod kontrastfulde kontekster som lossepladser og byggepladser. Jeg er nysgerrig!

HVAD: Fernisering, Flora in situ HVOR: Poppykalas’ Studie, Galleri CAN Family, Tullinsgade 5. 1618 København V HVORNÅR: Kl. 16.00 – 21.00 PRIS: Gratis

In English: On Friday, I’m going to see the exhibition ‘Flora in situ’, which is the result of a collaboration between photographer Rosalina Serup and the florist Poppykalas. The artists are experimenting with the symbolic meaning of flowers by putting them into odd contexts such as construction sites, which has made me curious!

Musik i Pumpehuset

Pumpehuset
Min fredag aften og nat står på fest i Pumpehuset, når Red Bull Sound Select præsenterer Sekuoia og Moody efterfulgt af afterparty med Dj E.D.D.E.H., Lucy Love og Attention Whores Inc. Jeg glæder mig især til at høre karismatiske Moody live for første gang (!) – og fortabe mig i Sekuoias flotte elektroniske beats.

HVAD: Red Bull Sound Select: Sekuoia & Moody + Afterparty HVOR: Pumpehuset, Studiestræde 52. 1554 København HVORNÅR: Kl. 16.00 – 21.00 PRIS: 100 kr. + gebyr

In English: On Friday night, Sekuoia and Moody are playing live in Pumpehuset, and I cannot wait to dance the night away.

Halloween-fest på Carlsberg

Mens vi lever
Hvis du er på udkig efter en Halloween-fest, så inviterer Carlsberg på en uhyggelig en af slagsen i det gamle bryggeri, hvor de har planer om at skræmme gæsterne fra vid og sans i ølkældrene. De opfordrer til, at du hopper i dit mest frygtindgydende kostume og garanterer til gengæld masser af kold øl i hanerne, fede Dj’s og varm mad. Og det lyder jo slet ikke helt tosset!

HVAD: Carlsberg Halloween Party HVOR: Gamle Carlsberg Vej 11, 1799 København HVORNÅR: Kl. 19.00 – 2.00 PRIS: Gratis

In English: If you are looking for a Halloween party, Carlsberg invites you to a creepy one of a kind in the old brewery, where they are planning to scare the guests in the old cellars while serving cold beer and hot food.

LØRDAG

Chatoxic Halloween Party’

Chateau Motel
Hvis du ikke har fået nok sjov og ballade fredag, og dit Halloween-outfit stadigvæk er nogenlunde intakt –  så holder Chateau Motel deres første ’Chatoxic Halloween Party’. Og er der nogen, der kan finde ud af holde fest i København, så må det være drengene bag Chateau Motel. Så hvis du er i humør til at lægge hæmningerne på hylden og lade dæmonerne komme frem, skal du kigge forbi Knabrostræde. Der er vist ingen tvivl om, at det godt kunne gå hen og blive a helluva night!

HVAD: Chatoxic Halloween Party HVOR: Chateau Motel HVORNÅR: Kl. 23.00 – 6.00 PRIS: Gratis entre med udklædning, masker, ansigtsmaling eller noget, der minder om.

In English: If you didn’t have enough fun yet, then Chateau Motel is the place to go. They are hosting their first ‘Chatoxic Halloween Party’ – and it is probably going to be a helluva night.

SØNDAG

Wood Wood lagersalg på Nørrebro

Wood Wood
I weekenden holder et af mine absolut yndlingsbrands – Wood Wood – deres årlige lagersalg. Wood Wood har sin base på Nørrebro og er for mig et af de mest ikoniske danske mode brands. Jeg elsker måden,  Karl-Oskar Olsen and Brian SS Jensen kombinerer vibes fra undergrunden med high-end mode. Så søndag formiddag har jeg tænkt mig at skyde en hvid pil efter min sofa og stille mig i kø foran Nørrebrohallen sammen med en masse andre Wood Wood-glade københavnere. Wood Wood lover nemlig, at man kan spare op til 70 % på varer fra adidas, adidas Consortium, Asics, Clarks, Champion, Converse, Kitsune, New Balance, Nike, NikeLab, Nike Gyakusou, Peter Jensen, Puma, Reebok, SNS Herning, Undercover, Vans, WTAPS og masser af Wood Wood – og hvem kunne ikke bruge mere af den slags i sin garderobe?

HVAD: Wood Wood lagersalg HVOR: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København HVORNÅR: Fredag kl. 14:00 – 20:00, lørdag kl. 10:00 – 18:00, Søndag kl. 10:00 – 15:00 PRIS: Gratis

In English: This weekend, the Danish brand Wood Wood is having an annual stock sale on Nørrebro, and it is definitely worth a visit if you are into Scandinavian fashion.  

Afsløring af årets julepynt på Centralhjørnet

Centralhjørnet
Om vinteren, hvor jeg konstant dagdrømmer om at tage ud og fange solen, så redder julen altid mit humør. Derfor vil jeg også lægge vejen forbi Centralhjørnet på søndag, når de traditionen tro slår dørene op kl. 16.00 og afslører årets julepynt! Centralhjørnet lover, at de igen i år vil holde sig til en enkelt og på ingen måde prangende stil under mottoet: ’Det kan aldrig blive for meget’.  På Centralhjørnet er der plads til alle, øllene er billige, og stemningen er kitsch. Den 100 år gamle homobar i midten af byen betragtes af mange københavnere som et lille stykke kulturhistorie. Baren er kendt for at gå ganske juleamok – og er et absolut must, hvis du ligesom mig er pjattet med julen!

HVAD: Jul på Centralhjørnet HVOR: Centralhjørnet, Kattesundet 18, 1458 København HVORNÅR: Kl. 16:00 PRIS: Gratis

In English: During the wintertime, I constantly long for the sun, but Christmas always saves my mood. Nothing says Christmas in Copenhagen like the flashy decoration you will find at Centralhjørnet, which will be revealed on Sunday. 

Så er der kun tilbage at sige mange tak fordi du ville læse med. Jeg glæder mig til at dele mit helt personlige take på København, og alt det, jeg bedst kan lide ved byen, når jeg på næste søndag har fået æren af at være ’Københavnersnuden’.

Rigtig god weekend!

// Catharina

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.