WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #7

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #7

by 16/02/2017
Weekenden står godt nok på Kolding fremfor København for Ditte, der dog når at vende tilbage med 180 i timen, så hun kan nå at opleve ny lyd fra Vestegnen, danse til Københavns bedste klubaften, se Gustav Wieds nådesløse klassiker lande i et nyt århundrede og hylde skamløsheden i våde og varme omgivelser. Bliv guidet til en hæsblæsende weekend, der starter i Danmarks mekka for pizzeriaer og slutter skamløst i en sauna på Nørrebro.
Torsdag

Ordrupgaard la ring

Torsdag skal jeg på eksotisk kultur-roadtrip til Kolding for bl.a. at besøge Trapholt, nyde at Alt. Er. Love, drikke bobler i sengen og tjekke et af Koldings over 100 pizzeriaer ud (videste du, at Kolding er den by i Danmark, der har flest pizzeriaer pr. indbygger?! Nej vel? Det ved du nu. Selv tak.). Hvis du ikke tager turen til Jylland for at være kulturel og spise pizza på en torsdag, så vil jeg anbefale dig en lille tur nordpå til Ordrup. I weekenden besøgte jeg Ordrupgaard, der netop nu viser udstillingen ‘Mellem lys og mørke‘ med L.A. Rings dragende værker. Jeg var der sammen med mine forældre (er de ikke søde på billedet?), som altid har haft en plakat med værket ‘Ved  frokostbordet og morgenaviserne’ af L.A. Ring hængende i deres gang fra en udstilling på netop Ordrupgaard tilbage i 1984 – året hvor jeg blev født. Mange af værkerne er desuden fra Næstved-egnen, hvor mine forældre bor, så det var på mange måder en spændende udstilling med indblik i den danske kunstners eminente evne til at fange lyset. Du kan stadig nå at se den, men du skal skynde dig, for den kun går til og med den 26. februar.

HVAD:Mellem lys og Mørke‘ af L.A. Ring HVOR: Ordrupgaard, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund HVORNÅR: til den 26. februar PRIS: 110 kr.

FREDAG

SUSPEKT SIGNERER

Suspekt

Endelig kan jeg forkæle min pladespiller med Suspekts nye album “100% Jesus”, som udkommer på fredag. I den anledning rykker de tre drenfe fra Albertslund ned i Beat på Enghave Plads for at signere det, som jeg spår, bliver en af de bedste udgivelser fra danske hænder i 2017. Jeg glæder mig til at høre de numre, som Suspekt uden tvivl vil brænde Forum ned med, når de spiller udsolgt koncert til april. Indtil da kan jeg så overveje, om jeg får taget mig sammen til at få tatoveret “Hun blev bare så glad” henover min lænd.

HVAD: Suspekt signerer deres nye album HVOR: Beat, Enghave Plads 13, Kbh. V HVORNÅR: Kl. 16 til 18

LØRDAG

ONDSKAB PÅ NØRREBRO

Livsens Ondskab Nørrebro teater

På lørdag bliver det anden gang i denne uge, jeg smutter i teatret. Allerede torsdag går turen nemlig til Kolding på et eksotisk roadtrip, hvor jeg skal til premieren på ‘Nationen’ på Mungo Park – et stykke, som du kan læse anmeldelsen af i næste uge, da det kommer til det københavnske publikum til marts. Tilbage i byen skal jeg starte min lørdag aften på Nørrebro Teater til premieren på ‘Livsens Ondskab‘. Forventningerne er store efter vores sidste besøg, der bød på ‘Svantes Lykkelige Dag’ – det bedste stykke vi indtil nu har set på et af Københavns bedste teatre – og jeg glæder mig til at se Gustav Wieds nådesløse klassiker lande i et nyt århundrede.

HVAD:Livsens OndskabHVOR: Nørrebro Teater HVOR: 18. februar – 12. april PRIS: Fra 100 kr. til 435 kr.

FINNEBASSEN PÅ BOXEN

Efter premierefesten på Nørrebro stikker jeg ind til Københavns bedste klubaften for elektronisk musik; What Happens som Tim Andresen står bag – og selv spiller til. På lørdag har han til min store begejstring fået norske Finnebassen (er det lige det mest awesome DJ-navn ever!?) til Danmark for at spille. “Jeg mødte Finnebassen sidste år, da vi var på samme lineup til en fest i Sverige, og vi klikkede super godt sammen og aftalte, at vi selvfølgelig skulle spille sammen igen. Og det sker så nu,” fortalte Tim mig tidligere på ugen. “Det er hans første besøg på Culture Box, og jeg ved, det er en af de klubber, han har hungret efter at komme til at spille på.”

Jeg tror dig Tim, og jeg glæder mig til at høre begge jeres musikalske tryllerier i Black Box natten til søndag.

HVAD: What Happens with Finnebassen & Tim Andresen HVOR: Culture Box, Kronprinsessegade 54, Kbh. K HVORNÅR: 23 – 09 PRIS: 100 kr.

SKÆV & SKAMLØS

Skæv og skamløs selskabet for ligestilling

Normalt vinterbader jeg på ugens sidste dag, men denne søndag vil jeg skifte Bryggen ud med Sjællandsgade Badeanstalt, hvor Selskab for Ligestilling inviterer indenfor i de hyggelige, intime og skamløse lokaler. Her vil de gennem otte personlige oplæg, der omhandler skam i forhold til ikke at leve op til normen for ‘det rette menneske’, slå et slag for menneskets ubetingede værdighed samt sætte skammen i skammekrogen. Det bliver med andre ord en eftermiddag i skævhedens og skamløshedens tegn med plads og åbenhed overfor ikke at passe ind i samfundets fordrejede normer om, hvordan man er et rigtigt menneske. Husk kontanter, hvis du efterfølgende vil i sauna eller bad – eller bare købe lidt lækkert i baren under arrangementet.

HVAD: Skæv og Skamløs HVOR: Sjællandsgade Badeanstalt, Sjællandsgade 12B, Kbh. N HVORNÅR: 16 til 18 PRIS: Gratis

 


Sjældent har jeg glædet mig så meget til weekend, der for mit vedkommende allerede starter torsdag med fuld fart mod Kolding med Danmarks svar på Jeremy Clarkson bag rattet. Fredag lander jeg igen; klar til ny lyd fra Danmarks rapgruppe numero uno, komik på et af byens bedste teatre, dans og Gyldne Damer til Københavns fedeste klubaften og et søndagsfrirum i skamløse omgivelser. For at opsummere kan jeg vel passende citere Suspekt: Hun blev bare så glad!

/Ditte

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.