fredag, august 19, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWeekend by LoveCopenhagen #9

Weekend by LoveCopenhagen #9

Den sidste uge af februar har været en overordentlig kold én af slagsen – og kulden ser ud til at blive lidt endnu. Men nu er det 1. marts, og det er jo – tro det eller ej – officielt årets første forårsdag, så selvom det er så vanvittigt lammende iskoldt, så er du nødt til at finde uldtøjet frem og komme ud og nyde det frostklare solskin. Weekenden byder nemlig på en masse godt – en yderst eksotisk fredagsbar, street food market, gratis is og selvfølgelig en søndag fyldt med Hollywood glamour – det er Oscar tid! 

 

FREDAG

København har fået en ny super cool fredagsbar med pool, tropisk klima og feriestemning. Så hvis kulden er blevet for meget for dig, er det her stedet, hvor du skal søge i ly fredag eftermiddag til en fredagsbar der får dig til at glemme kulden og tro, du er på Bali. Hotellet Manon le suites har efter en stor ombygning åbnet den vildeste lille gemte oase i deres indendørs gårdhave, og den første fredag i hver måned bliver der afholdt fredagsbar på dette fantastiske spot. Der er fyldt med tropiske planter i det overdækkede poolområde med lounge-solsenge, som du kan slænge dig i, når du ikke lige er smuttet op til poolbaren for at hente friske forsyninger. Der er happy hour fra 17-18, og hvis du har lyst til en dukkert i poolen, så kan du også gøre det for 150 kr.

HVAD: Manon’s Lounge Fridays HVOR: Manon Les Suites Guldsmeden Hotels, Gyldenløvesgade 19, 1600 KBH V HVORNÅR: 16-24

 

Når du har fået varmen til Manon’s fredagsbar, så kan du smutte videre til Bar 7 i Studiestræde og danse dig varm til musik der får dig til at glemme tid og sted. Aftenens line-up byder på The Revenge, Bell Towers, Amanda Baun, Tight Cherry og Jean-Robert Saintil. Der er med andre ord lagt op til den helt store fest, som med Make it Counts egne ord består af 100% vinyl, 99% of the time.

HVAD: Make it Count presents the Revenge HVOR: Bar 7, Studiestræde 7, 1455 KBH K HVORNÅR: 20-04

IN ENGLISH: The hotel Manon le suites have opened the coolest Friday bar in town. The first Friday of each month they invite you to enter their hidden oasis around their pool area – a covered courtyard filled with exotic plants and tropical island vibes. Happy hour is from 17-18 and if you want, you can go for a swim in their pool for 150 KR. just remember to bring your bathing suit. Afterward you should stop by Bar 7 on Studestræde for a line-up of some of the best DJs, including Glasgow’s finest DJ, The Revenge and the ever-cool and talented Jean-Robert Saintil.

 

LØRDAG

Er der noget bedre end en lørdag uden alt for mange planer, hvor du bare kan trisse rundt, nyde byen og spise og drikke hvad end hvad du falder over på din vej? Det er i hvert fald min perfekte lørdag, og derfor er jeg utrolig glad for, at der er pop-up street food market på Østerbro. Du kan garanteret finde din livret blandt de forskellige foodtrucks, når de trodser kulden for at diske op med lækker mad. Til dette lille pop-ud street food market er det primært de mexicanske lækkerier, der vil blive serveret fra madboderne Yacu Taco, Zapata Mexican Grill, Wild Kiwi Pies og Tacopop.

HVAD: Pop-up Street Food Market HVOR: Odensegade 20, 2100 KBH Ø HVORNÅR: 13-18

 

Ja det er jo officielt forår, og selvom kulden bider, så er det altså nu, at du så småt kan begynde at se erantis og påskeliljer poppe op rundt omkring i byens parker og haver – jeg har allerede set et par stykker i Fælledparken. Men det betyder jo også, at det er blevet is-tid, og pt. kan det måske forstås på flere måder, men i det her tilfælde er der altså tale om den slags, du kan spise. Paradis is-butikkerne åbner op igen og giver traditionen tro gratis is til alle i deres butikker rundt omkring i byen for at fejre sæsonstarten.

HVAD: Sæsonstart og gratis is HVOR: Paradis is butikker i København og på Frederiksberg HVORNÅR: 11-14

IN ENGLISH: This Saturday is all about enjoying delicious food. Stop by Odensegade at Østerbro for a pop-up street food market with delicious Mexican food served straight from the food trucks. Afterwards, you can find the nearest Paradis ice-cream shop, which offers free ice-cream to celebrate the start of the season – in Copenhagen most ice-cream shops are closed during the freezing winter for quite obvious reasons.

 

SØNDAG

Søndag står i Oscar-statuettens tegn! Da jeg var barn, sad jeg altid oppe om natten med min familie for at se showet. Jeg var nok mest interesseret i starten på den røde løber, åbningsshowet og så de helt store priser, best actor & actress og årets film – priserne derimellem forsvandt som regel i søvn og små-lure. Men jeg må indrømme, at jeg ikke har set showet de sidste mange år, primært fordi jeg er blevet så dårlig til at gå i biografen, og så er der bare ikke den samme spænding ved at se showet, når jeg alligevel ikke har haft favoritter blandt de forskellige priser.

Louise T er uden tvivl vores film-connaisseur, og hun har allerede taget lidt bestik af årets Oscar uddeling, som du kan læse her. Hvis du ligesom Louise T er vild med Oscar, så kan du selvfølgelig vælge at blive hjemme i varmen og holde dig vågen for at se årets uddeling af de mange priser, men der er som altid også en del biografer, der viser showet. Så hvis du gerne vil dele natten i selskab med en masse andre film-entusiaster, så er her er en lille guide til de biografer der viser Oscar-showet direkte søndag nat:

HVOR: Imperial, Ved Vesterport 4, 1612 København HVORNÅR: 22-06.30 BILLETTER: Købes til 125 kr. her

HVOR: Cinemaxx på Fisketorvet, Kalvebod Brygge 57, 1560 KBH V HVORNÅR: 23-06 BILLETTER: Købes til 185 kr. her

HVOR: Valby Kino, Gammel Jernbanevej 40, 2500 Valby, HVORNÅR: 23-06 BILLETTER: Købes til 150 kr. her

HVOR: Dagmar, Jernbanegade 2, KBH K HVORNÅR: 22-06-30 BILLETTER: Købes til 125 kr. her

IN ENGLISH: It’s Oscar time! And if you are a movie-buff and want to stay up all night to see the show live from Hollywood, there are plenty of cinemas in Copenhagen that screen the whole show from start to finish.


Jeg havde fødselsdag i går – hurra for mig! Jeg er en af de typer, der altid frygter min fødselsdag og at blive endnu et år ældre – av! Det er ikke altid en tanke, jeg kan overskue, og jeg har altid misundt dem, der glæder sig helt enormt meget til deres fødselsdag og formår at fejre dem selv med store fester. Som vinterbarn forbinder jeg altid min fødselsdag med kulde, sne og vinterdepression, og derfor har jeg de sidste par år altid planlagt en lille get-away på min fødselsdag til en bounty-strand, hvor jeg har kunne glemme, at det var min fødselsdag med en kold drink i hånden. Men sådan skulle det altså ikke være i år – ovenpå et lille lejlighedskøb så blev min vinterferie sparet væk, og jeg fejrede min fødselsdag i skønne København.

Det er som regel altid tiden op til fødselsdagen, der er værst. Når først dagen rammer, så vågner man jo op, og opdager at alt er præcis, som det plejer. Og sådan var det også i år. Og selv i den bidende kulde havde jeg en helt fantastisk og ikke mindst solrig dag, for jeg var omgivet af mine søde venner og kolleger, og når man er i godt selskab så er det slet ikke så slemt at blive ældre…

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://Lovecopenhagen.com
Louise Bro Pedersen. Creative Planner på et digitalt bureau. Elsker København, men er slet ikke københavner - oprindelig fra smilets by. Danser når alle ser det, griner alt for højt, knuselsker koncerter, festivaler, lækker mad, gode drinks, vand, windsurfing, og min cykel.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste