Weekend by LoveCopenhagen

by 01/04/2015

Vores weekendindlæg kommer lidt tidligere på ugen end normalt – for nu går vi jo tre helligdage i møde, og det betyder forlænget weekend for de fleste af os. Jeg skal både slappe af, se familien, feste og spise god mad. Og så flytter jeg til en ny bydel!

Påsken var i mange år den kedeligste tid på året for mig – af flere årsager: De fleste af mine venner og tidligere kærester var altid bortrejst i disse dage. Vejret var særdeles vægelsindet og skiftede mellem sol og sne. Og så var butikkerne lukkede, så jeg kunne ikke engang slå tiden ihjel med en gedigen omgang shopping.

Jeg er langt om længe blevet fan af påsken, for det betyder, at de varme sommerdage er lige rundt om hjørnet, ingen behøver at bekymre sig om at bruge penge på shopping, og byen summer af sjove, festlige og ikke mindst spiselige events. Hvorfor tog det mig så mange år at sætte pris på det? Jeg ved det ikke, men her er nogle bud på, hvordan du kan få en god påske i byen.

Kayak Bar

Kayak Bar

Sæsonåbningsfest på Kayak Bar under Knippelsbro

Sidste forår var jeg på en meget kikset date her, hvor jeg blev afbrudt og ‘sat på plads’, hver gang jeg åbnede munden (og manden kunne efterfølgende ikke forstå, at der ikke blev nogen second date… mænd…). Men stedet fejlede ingenting, og jeg havde sidste år mange spændende planer om at tilbringe mine lune sommeraftener med tæerne i sandet, hovedet under palmerne og med en drink i hånden. Det blev bare ikke til flere besøg end den ene fatale date, men det vil jeg råde bod på i år. I eftermiddag kl. 17 er der sæsonåbning med helstegt pattegris på grillen og dj Reveal bag mixerpulten. Festen fortsætter helt til kl. 2 om natten – men husk godt med varmt tøj, for det er altså udendørs, det foregår.

Kayak Bar, Børskaj 12, under Knippelsbro ,1221 København K, onsdag den 1. april, kl. 17-02

Påskebass

Påskebass

Påskebass på KB18

Når jeg er færdig med at lade som om, det er fint at sidde udenfor i minusgrader og fejre foråret, så tager jeg tilbage til Vesterbro, hvor Ohoi! og Firehouse præsenterer Outlook Festival Launch Party. Festen bankes angiveligt ind med 21 tommer, og der bliver her leveret subsonisk materiale nok til at udfylde den store Bas Encyklopædi 10 gange! Det lyder som lidt af en fest, tænker jeg, og det starter kl. 22 – hvilket passer med, at pattegrisen er fordøjet, og de første fadøl er helt indenbords. Nu skal der danses!

Ohoi! Påskebass på KB18 Kødboderne 18, 1714 København V, onsdag den 1. april, kl. 22, 70 kr. 

Christiania, billede lånt fra Wikipedia

Christiania, billede lånt fra Wikipedia

Familiehygge og gåtur på Christiania

Torsdag kommer der gæster i min lejlighed, og derfor flytter jeg for en stund til Christianshavn. Men inden jeg slutter aftenen af i mit nye, midlertidige hjem, tager jeg et smut til påskefrokost med familien i Vedbæk – en årlig tradition med masser af mad og snaps. Når jeg er retur, tager jeg et smut til Christiania, som altid kan danne rammerne for en hyggestund, alene eller sammen med en god veninde eller ven.

Chrstiania, Prinsessegade, 1440 København 

Escobar påskefest med Ander Bøtter

Escobar påskefest med Ander Bøtter

Påskefest med Anders Bøtter

På Blågårdsgade ligger én af mine absolut favoritter, når det kommer til øl og rockmusik. Her, i et forholdsvist smadret kælderlokale, ligger Escobar, som både byder på gedigen rockmusik i højttalerne, søde tendere bag baren og tjekkede dj’s bag pulten. Denne fredag er det min yndlings-radiovært, Anders Bøtter, der spiller påsken ind. Og han plejer at gøre det godt (især når han sniger noget Depeche Mode ind i rockblandingen).

Escobar, Blågårdsgade 2A, 2200 København N, kl. 20-04

Kødbyens Mad & Marked

Kødbyens Mad & Marked

Åbningen af Kødbyens Mad & Marked

Vi har ventet læææææææænge – og nu sker det endelig: Kødbyens Mad & Marked åbner kl. 10. De siger selv, at der vil være både pølsebetvingere (mit nye yndlingsord) og specialister i rødder og krat, og hvem vil ikke gerne hænge ud med den slags mennesker? Jeg vil gerne, og jeg vil komme på tom mave med en anelse tømmermænd, og så vil jeg bare på alle måder slå mig løs, også selvom vejrudsigten kun byder på 1 stakkels varmegrad. Det KAN ikke gå galt!

Kødbyens Mad & Marked, Flæsketorvet, 1700 København V

Efterfest hos NOHO

Efterfest hos NOHO

 Efterfest hos NOHO

Nu er det ikke fordi, vejrguderne er gavmilde med varmegraderne denne påske, og derfor er det nok meget smart at udse sig et sted at søge indenfor, når markedet lukker kl. 18. Her vil jeg indfinde mig hos NOHO, som byder på både vådt og tørt og lækker musik til øregangene fra dj Frederik Kragh. Også NOHO glæder sig til at se dig – alle er glade denne weekend.

NOHO, Flæsketorvet 26, 1711 København V, kl. 18

Jeg håber, I alle får en fabelagtig påske med masser af dejlige mennesker omkring jer, masser af god mad, og masser af solskin, dans og smil.

/Louise

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.