Weekend i København by LoveCopenhagen #1

0
194

 

Godt Nytår! Så blev det 2019, og selvom den værste champagnerus kun lige har fortaget sig ovenpå nytårets strabadser, så kan du alligevel godt se frem til årets første weekend i København – frisk luft og gode oplevelser kan kurere selv den værste træthed.

 

Af Louise Bro

LØRDAG – AR X Mikkeller Running Club – New year. New beer.

Det er altid noget omkring nytåret, der giver os lyst til at starte på en frisk. For mange er starten af året sikkert fyldt med gode intentioner og nytårsforsætter om bl.a. at få bedre vaner, bedre kost og mere motion, og det er måske ikke så mærkeligt ovenpå en måned fyldt med overflod af mad, søde sager, fester og alkohol. Inden du får brugt alt for mange penge på at melde dig ind i et fitnesscenter, så er der indtil flere løbeklubber rundt omkring i København, hvor du uanset konditionsniveau kan komme i gang med at løbe sammen med en masse andre amatører såvel som rutinerede løbere.

To af de største klubber Mikkeller Running Club og Adidas Runners Copenhagen er gået sammen for at åbne 2019-sæsonen med et brag.

Starten går fra WarPigs brewpub i Kødbyen kl.12.30 med syv forskellige grupper (4-7, 8, 10, 12 eller 15 kilometer), som du kan vælge alt efter hvilken distance eller tempo din form er til. Når alle er færdige med at løbe, mødes man igen ved Warpigs, hvor der udstrækning og specialøl.

HVAD: AR X Mikkeller Running Club – New Year. New beer. HVOR: Warpigs, Flæsketorvet 25, KBH V HVORNÅR: Kl. 12.30-14

IN ENGLISH: If your New Year’s resolution entails more exercise, then Copenhagen offers several running clubs which is not only a way good to get into shape but also a great way to meet new people. Saturday two of the biggest running clubs, Mikkeller Running Club and Adidas Runners Copenhagen are co-hosting an event, where both amateurs and experienced runners can start the year with a running trip around Copenhagen.

 

Poetry Slam Nytårskur

Lørdag aften inviterer Skuespilhuset indenfor til en omgang gratis poetry slam i deres foyer. Peter Dyreborg er vært og har til denne aften samlet et bredt udvalg af københavnske poesi-slammere. Ifølge Skuespilhuset er der lagt op til en litterær nytårskur, og hvis du endnu ikke har været til en poetry slam, så er det altså ret interessant at høre, hvordan de deltagende fremfører deres værker. Mens der bliver slammet løs på scenen, kan du jo passende nyde udsigten over havnen fra foyeren med en varm kop kaffe eller noget køligt fra baren.

HVAD: Gratis Poetry Slam Nytårskur HVOR: Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, KBH K HVORNÅR: kl. 20-21.15

IN ENGLISH: Some of the best poetry-slammers in Copenhagen are competing in the foyer of the Royal Danish Theatre this Saturday evening. Admission is free.

 

Boyband Banko

Ja det er muligt, at vi nu er i 2019. Det plejer at tage mig en måneds tid, før jeg begynder at skrive det rigtige årstal, så indtil februar er det for mit vedkommende stadig 2018. Tiden flyver afsted, og det er ikke helt til at fatte, at de glade 90ere er over 20 år siden! Men ikke desto mindre så holder musikken endnu, og det er der rig mulighed for at nyde til Boyband Banko på Absalon lørdag aften.

Du skal bare købe en plade og spille om rækker og den fulde plade, og læne dig tilbage mens de bedste klassikere fra Backstreet Boys, NSync og Take That flyder ud af højtalerne. Og det kan jo være svært at sidde stille til, så efter aftenens bankospil er der naturligvis afterparty – en glimrende mulighed for at svede den sidste julesul ud.

HVAD: Boyband Banko + afterparty HVOR: Absalon, Sønder Boulevard 73, KBH V HVORNÅR: kl. 20.30-02 PRIS: 30 kr.

IN ENGLISH: If you’re a fan of the best 90s boybands, head to Absalon on Vesterbro for a game of Boyband bingo and afterparty with all your favourite music from Backstreet Boys, NSync and Take That. Admission is 30 DKK.

 

SØNDAG – Særomvisning: Dronningens nytårskur

Vores kloge Dronning gav en helt fantastisk nytårstale i år, det kan jeg ikke være den eneste, der mener. Og hun har sikkert også haft et brag af en aften, og det til trods stod hun traditionen tro klar den 1. januar i sit stiveste puds til årets Nytårstaffel. Dagene efter forsætter med nytårskur, og invitationerne til nytårskuren er jo desværre ikke for alle, men du kan nu stadig komme bag kulisserne til nytårskuren med en særlig omvisning på Christiansborg Slot. Turen går bl.a. gennem De Kongelige Repræsentationslokaler, De Kongelige Stalde og Ridebanen, hvor man ser kongehusets heste og den skinnende guldkaret. Omvisningen er ret populær, så hvis du ikke skulle nå det denne weekend, er der også mulighed for det den 11. og 19. januar.

HVAD: Særomvisning: Dronningens nytårskur HVOR: Christiansborg Slot, De Kongelige Repræsentationslokaler, Prins Jørgens Gård 5, KBH K HVORNÅR: 6., 9., 11., 12., 13. og 19. januar 2019 PRIS: Voksne 140 kr., børn 70 kr.


Som sagt så var Dronningens nytårstale en af hendes bedre, og hun gav os også lidt af en opsang til vores måde at leve på ­– og forhåbentlig lidt stof til eftertanke. Hvis du ikke nåede at se talen, eller fik fanget nogle af pointerne, så vil jeg slutte af med et uddrag fra Hendes Majestæts tale. God weekend!

”Mange oplever, at tempoet øges i dagligdagen, også mere end alle kan klare. Der er så meget, man skal nå, både på arbejdspladsen og i fritiden, måske vi skaber nogle af kravene selv. Vi vil jo så gerne have det hele med – helst på én gang.

I farten kan vi blive for ivrige med at føre os frem. Det er, som om flere siger ”se på mig” og færre har øje for andre. 

Jeg kan godt frygte, at eftertanken og omtanken bliver klemt og glemt. (…)

Jeg synes, at der er en tendens til, at vores måde at være sammen på bliver mere overfladisk, mindre nærværende. Vi tager os ikke tid til at forstå hinanden og vi glemmer at respektere hinanden og passe på hinanden. (…)

Det vigtige er ikke, hvordan du ser ud eller hvad du har opnået. Men hvem du er, og hvordan du er overfor andre – dine venner og kammerater. Hvis man har så travlt med at opnå det bedste for sig selv hele tiden, kan man slet ikke se, hvordan andre har det.”

– H.M. Dronning Margrethe 2.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here